Happy New Year!

Happy New Year Everybody!!!!

Vet inte riktigt hur min nyarsafton kommer se ut. Vi har inte riktigt planerat an. Blir iaf restaurang och sen bestammer vi dar vad vi ska gora.
Forhoppningsvis bokar vi ett motellrum och gar ut och hoppas pa att det finns barer med 18-arsgrans. Annars skalar vi val pa rummet och spelar lite roliga spel eller nat.
Kanske inte later sadar jattekul. Och det klart att det hade sakert varit mycket roligare att ga pa nan nyarsfest hemma i Sverige. Men man vet ju aldrig hur dem slutar heller sa.. Det blir inte roligare an vad man gor det till.
Sa vi ska gora det sa roligt det bara gar!

Ska forsoka spela in nan film eller nat.

Hors nasta ar ;)


Bra hjalp

Barnens 11-ariga kusin kom hit igarkvall och ska kanske stanna har i en vecka. Valdigt snall och go tjej sa nu har jag bra hjalp. Nu kan vi ta hand om varsitt barn. Valdigt smidigt.
Igar red jag ocksa pa en kamel for forsta gangen i mitt liv. Kanske red i knappt 1 minut men det var valdigt kul.
Robyns systerdotter tog massa kort igar. Sa nar hon har lagt ut dem pa Facebook lovar jag att jag ska lagga ut nagra har.

Annars hander det inte sa mycket har.
Nyarsafton i morgon. Ingen aning vad jag ska hitta pa. Vi AuPairer+Sophia ska nog hitta pa nat iaf. Far se vad det blir.
Blir sakert nat kul.


Minnesvarda bilder

Mina foregaende inlagg har varit sa langa sa denna gangen blir det nagra minnesvarda bilder fran aret som har gatt. Eller snarare fran Maj-December.































Hudterapeut?

Nar jag kommer tillbaka till Sverige skulle jag garna vilja studera till hudterapeut. Det skulle vara ett dromyrke for mig.
Att jobba pa ett spa.
Jag vill ha ett jobb som jag tycker ar roligt att ga till. Att man kan vakna pa morgonen och kanna gladje over att man ska till jobbet. Kanske inte varje morgon, men for det mesta.

Utmaningen ar bara att jag kan valja mellan att ga pa en privatskola, kostar 80 000 kr, men finns i Goteborg. Nara och bra.
Eller sa kan jag ga i en vanlig hogskola men da ar det i Landskrona eller Stockholm.
Kan ju saga att flytta till stockholm eller landskrona later inte sa lockande och inte sa billigt heller.
Sa tror det far bli Goteborg.

Maste kolla upp lite noggrannare det har med studielan och sa. Och sen ocksa om framtidsutsikterna for hudterapeuter ser bra ut.
Nagon som vet om man tjanar bra som hudterapeut?

Annars gav Robyn mig ett annat forslag igar kvall. Att jag kunde stanna har nagra ar och de betalar min utbildning. Istallet for att lagga pengarna till AuPair-organisationen sa de att de kunde lagga det pa en utbildning till mig. De vill sa garna att jag stannar.
Jag sa att om jag stannar langre an ett ar vill jag iaf komma hem till sverige i en manad. Och det forstod de absolut.
Men jag skulle inte klara av att bo har i 3 ar till sa det blir nog inget med det. Men lite lockande ar det ju anda.     

            

                                           














Tank att ha det har som sin arbetsplats. Emma, om 3 ar star vi dar.

Sag vad du tycker & tanker!

Hann tyvarr inte skriva nagot inlagg igar. Var hemma halv 3 pa natten. Och da kanske ni tror att jag kom hem efter att ha varit ute och festat. Men nej, inget festande igar.
Vid 12 tiden akte jag och hamtade upp Sophia & Alice och vi akte sedan och shoppade pa amerikanska "mellandagsrean".
Hittade en del faktiskt sasom stovlar, tva trojor, jeansshorts for 18 kr & ett par byxor.

Efter shoppingen blev det bio. Denna gangen blev det "Yes Man" med Jim Carrey. Riktigt bra och rolig film. Kan jag verkligen rekommendera! I samarbete med Filmtrailer.se



Bion var slut vid 11. Efter det ville Alice aka till Wal-Mart. Jag trodde det skulle bli en liten snabbshopping. Men hon behovde en hel del och behovde verkligen fundera pa vad hon skulle ha.
Hon har ju inget korkort an sa hon kan ju inte komma ut och handla sa jag tankte att jag skulle va lite snall. Klockan blev 1. Och mesig som jag ar kunde jag inte med att saga nat.
Men tillslut tappa jag talamodet for jag var sa hungrig. Sa halv 2 kom vi ut ur affaren. Sen korde jag hem Alice. Sophia och jag akte till TacoBell och kopte lite tacos. Sa jag var hemma vid halv 3.
I bilen pa vag till Sophias diskuterade vi om varfor vi inte sager rakt ut vad vi tycker och tanker. Istallet forvantar vi oss att alla ska forsta vad vi tycker och kanner utan att vi oppnar munnen.
Jag har markt att bade Alice o Typhanie sager rakt ut vad de tycker och tanker. Bada ar fran Frankrike, vet inte om det har nan betydelse men..
De sa att amerikanarna kan uppfattas som valdigt elaka for de sager ocksa alltid vad de tycker och tanker. (vilket jag inte har markt har, men ar nog mer sa i NY)
Men det basta ar ju faktiskt bra om man kan vara arlig och saga precis vad man tycker och tanker. Kanske inte alltid men iaf oftare.
Risken ar ju att man kanske sarar nagon. Men det kan lika garna bli sa att man istallet for att saga det till personen pratar bakom ryggen om hon/han och da sarar man ju personen pa det sattet istallet.
Det finns ju manga fordelar med att att saga rakt ut vad man tycker.
- Man slipper halla frustrationen inom sig
- Personen far en forstaelse pa hur du tanker och ser pa situationen
- Du far en forstaelse pa hur personen tanker och ser pa situationen
- Risken for missfortand minskar
- Person kanske kan forsoka battra sig till nasta gang. Eller iaf tanka pa vad du sagt.

Om jag t ex hade sagt till Alice pa ett fint satt att "jag ar valdigt trott och jag vill valdigt garna aka hem nu. Ar det okej?"
Sa hade hon ju sakert sagt att "javisst."
Men istallet for att saga det gar jag dar irriterad och tanker. Hon borde val fatta att jag ar trott och att jag vill aka hem nu.
Men hur ska hon veta vad jag tanker om jag inte sager nagot. Speciellt om hon inte alls tanker pa det sattet.
Sa fran och med nu ska jag inte forvanta mig att andra personer ska forsta mig om jag inte sager nagot.
Jag kan vara tyst, om jag ar for mesig for att saga ifran. Men da ska jag inte ga och klaga pa det efterat sen heller. Eller ga och vara irriterad. Da far jag helt enkelt skylla mig sjalv.
Och egentligen borde det ju inte va sa svart att saga till Alice vad jag tycker och tanker eftersom hon alltid sager vad hon tycker och tanker till mig.
Och nar jag tanker pa det, om jag ar arlig mot andra kan de ju med att vara arliga mot mig. Och det kanns skont. For jag vill verkligen att andra sager till mig nar jag gor nagot fel eller nagot de inte gillar. Sa jag kan tanka pa det och kanske gora nagot at det.

Maste bara saga att Alice ar en jattesnall och go tjej. Sa det ar absolut inte sa att jag inte gillar henne. Och hon gjorde ju inget fel egentligen. Alla manniskor tanker ju olika. Och jag fick en bra tankestallare.
Hoppas ni har fatt nat att tanka pa ocksa! Men ni kanske inte ar sa mesiga som mig, utan sager redan vad ni tycker. Bra for er!

Nu ska jag se om jag hittar lite mat att ata.
Ciao

Filmer

Hey Guys!

Jag gjorde tva filmer som jag har lagt ut pa YouTube. Sa kan ni se vad jag har fatt i julklapp.
Ni far ursakta om jag pratar lite rorigt ibland. Hade inte forberett nagot manus plus att jag var tvungen att tanka pa svenska snabbt.
Och sen markte jag att jag sager "eehhh.." valdigt mycket. Men det ar sant ni far ta.

Film 1  www.youtube.com/watch?v=YrVFPb7RDVI
Film 2 www.youtube.com/watch?v=oGS2npQ-G2M

Tack alla ni som halsa till mig fran kalkonmiddagen! Blev jatteglad nar jag sag kommentaren. Kul att ni tanker pa mig och tar er tid att lasa min blogg aven under en san speciell middag.



Hoppas att alla mar bra, trots mycket julmat och julgodis. Jag hoppas ni har haft en mysig tid tillsammans.
Elin, jag hoppas att du har haft en bra jul men inte sa bra att du inte vill aka tillbaka till Cypern. Men det ar val ingen risk? Att du inte vill aka tillbaka till Cypern menar jag.
Felice, jag vet inte om du har haft sa mycket tid till att vara sa mycket i eran nya lagenhet. Men jag ar nastan helt saker pa att du stormtrivs dar. Har ju sett bilderna och allt ar verkligen skitsnyggt! Skont att vara hemma hos Bjorn igen oxa.
Alla andra kara vanner/ungdomar,  jag hoppas ni tar det lugnt ikvall. Klockan ar 12 hos er nu sa antar att det ar som varst. Aja, det ar ju bara juldagen en gang om aret. Sen ar det bara nyar en gang om aret oxa ;)
Alla Au-Pairer+Sophia, jag vet att nagra av er firar med familjen medan andra ar ute pa resor. Hoppas ni har haft en grym jul oavsett.

Forresten hur gor man nar man lagger in filmer fran YouTube pa sin blogg sa att det blir bilder som man bara klickar pa? Verkar som att alla vet forutom jag sa snalla hjalp!

Christmas Morning

Sitter har i min nya "duschklanning" (basta ord jag kan komma pa att kalla den for) som jag fick i julklapp. Har precis duschat och ska snart gora mig redo for att aka till Robyns foraldrar for att ata julmat.
Det blev andrat fran igarkvall till idag istallet. Bra, da missa jag inte det.

I morses vackte Robyn mig och hela familjen samlades vid granen dar det var fullt med julklappar. Och da menar jag verkligen FULLT!
Tror jag missade att ta kort pa alla julklappar, men jag tog kort pa lite leksaker som barnen fick.

   
  



Jag fick massa fina julklappar. Bara bra och fina saker. Tankte gora en liten film sen dar jag visar alla julklappar och sa far ni se mig "live" igen.
Var ju nagra manader sen sist. Maste beratta vad Robyn o Eddie hade tankt att ge mig i julklapp forst! Robyn visste att jag garna ville att min syster Lisa skulle komma hit. Sa hon tankte att hon kunde kopa en biljett till Lisa och overraska mig. Robyn ringde och prata med mamma och sa. Men tyvarr funkade det inte riktigt. Det var nat med att Robyn trodde att hon hade mer bonuspoang an vad hon hade pa flygbiljetter sa det gick inte riktigt.
Men det ar verkligen sa gulligt av henne att tanka pa det.

Efter julklappsoppningen var det dags att ata frukost. Tomten och renarna hade atit lite frukost tidigt i morses.

                                    
                                                         Mjolk & kakor for Tomten. Morottter for renarna.

Robyns foraldrar kom hit. Vi at French Toast, aggrora och bacon.


                             
                                                                Min underbara vardfamilj


Nu maste jag skynda mig!

Hoppas ni haft en underbar jul!


Magsjuka pa julafton = skont

Japp nu har aven jag fatt magsjuka. Bade JT, Robyn & Kate har ju haft det sa var val inte sa konstigt att jag fick det ocksa.
Hann iaf kopa klart alla julklapparna igar kvall innan jag blev sjuk.

Men det som ar bra med magsjuka ar att det gar over sa fort. Jag mar redan battre. Idag har jag bara lite ont i huvudet och mar lite illa.

Faktiskt sa ar jag lite glad att jag blev sjuk. For jag skulle egentligen ha jobbat idag. Hela dagen! Men nu slapp jag det. Skont! Ikvall ar det meningen att vi ska till Robyns foraldrar och fira lite jul men far se hur det blir med det. Jag foljer ju inte med iaf. Tror inte Robyn gor det heller for hon verka inte ma sa bra.
Juldagen firar de mer an julafton har sa det blir nog mys med familjen i morgon istallet.

Oppna en liten julklapp i morses fran mormor o morfar. Tack sa jattemycket! Har redan borjat lasa.

Hoppas pa att fa prata med hela tjocka slakten sen. Men ni far sta ut med att jag har mina mysklader och ar osminkad for jag ar ju faktiskt sjuk.

God Jul pa er alla!

Pussar & Kramar Sanna


Skryt

Ska borja med att skryta lite. Var namligen sa att jag fick reda pa mitt spanska betyg precis och jag hade forvantat mig ett C eller kanske som allra bast ett B. Jag gjorde inte mitt basta och var lite slarvig ibland. Men gissa vad jag fick?! A vilket betyder MVG.
Gissa om jag ar glad :)
Sa nasta sprak jag ska ta tag i nan gang i mitt liv ar franska. Ska se om Alice kan lara mig.

En annan sak jag kan skryta med ar att jag faktiskt gatt upp sa mycket som 3 kg. Ar det inte duktigt av mig?
Hela 3 kg! Maste ju forsoka komma upp till 10 innan jag aker hem for det ar ju genomsnittet pa vad de svenska Au-Pairerna gar upp nar de ar i USA ett ar. Men jag har ju 6 manader kvar. Jag ar sa stolt.
Nej, men arligt talat vikt kan vara ett kansligt amne. En person kan vara jattesmal och ga upp 2 kg och tycka att det ar jattemycket. Och ser pa sin kropp att hon/han har gatt upp i vikt medan andra kan pasta att personen ar jattesmal och inte alls gatt upp i vikt. Men varje person kanner sin egen kropp bast och vet vad hon/han trivs i.
Dock kan jag tycka att vissa personer, aven jag, missbrukar ord som tjock, smal och fet. Att vara smal och saga att man ar tjock eller fet nar man star bredvid en person som ar ganska mycket storre, tycker jag kan vara lite taskigt.
Hur kanns det inte for den andra personen da.
"Ar hon fet. Da maste jag ju vara superfet"
Detta innebar ju inte att man inte kan saga att man har gatt upp i vikt eller att man kanner sig tjockare. Att kanna sig ar en sak och att saga att man ar, det ar en annan sak.

I alla fall, vad jag vill saga med det har ar att jag har gatt upp 3 kg och for en del ar inte det sa mycket medan det for andra ar valdigt mycket. Men jag vill inte vara en san som gnaller over att jag har gatt upp i vikt. Borjar bli lite trott pa sant nu faktiskt. Har gjort det tillrackligt. Okej, om jag har gatt upp i vikt  har jag tre val. Jag kan gora nagot at det, jag kan lata det va och ma daligt eller jag kan lata det va och ma bra.
Men varfor gnalla om det. Jag har sjalv satt mig dar och det ar bara jag som kan gora nat at det. Det hjalper inte om jag gar och klagar infor andra for de kan inte gora nagot at det. 
Sa jag gnaller inte over att jag har gatt upp 3 kg. Och jag sager inte att jag ar tjock. Egentligen marker jag inte sa stor skillnad. Jag menar det kan ju vara mina muskler eller att jag hade druckit massa vatten som paverkade nat kilo.
Anledningen till att jag tog upp det var att det ar ett internationellt amne att man gar upp i vikt nar man aker till usa.

Mitt mal ar att jag ska forsoka ata bra, alltsa bade nyttigt och njuta av mindre nyttiga saker ibland. Jag ska ocksa forsoka trana regelbundet och sen sa kan jag ju se hur min kropp ser ut. Och acceptera det.
En del blir ju jattesmala medan andra aldrig riktigt kan komma dit. Det beror ju pa massa olika saker sasom kroppsform, amnesomsattning, benstomme osv.

Aja, nog om vikt. Jag ville bara forklara mig tydligt for jag vill inte att nagon tar illa upp. Som sagt vikt kan vara kansligt.

Ska avsluta med lite mer skryt..

Sasom att jag har varldens basta mormor och hon fyller ar idag! Grattis igen!
Du ar underbar och precis som en riktig mormor ska vara. Alskar dig!







Sorry for ett langt inlagg om vikt. Var inte riktigt planerat. Men det ar ju upp till er om ni vill lasa eller inte.
Nu ska jag ga ner och gora lite omelett till lunch. 
Hors kanske senare.


Bara halva vagen kvar!

Idag har jag varit hos familjen i exakt 6 manader. Vilket betyder att jag har varit har halva min tid.
Det kanns som en lattnad att jag har kommit over gransen.
Kanns lite som nar man har gatt halva strackan pa en lang promenad. Man vet att nu blir det bara mindre och mindre.

Jag langtar hem nagot otroligt. Det ar inte det att jag mar speciellt daligt eller att jag inte trivs har.
For jag har funderat manga ganger pa att forlanga mitt ar med 6 manader. Man far ju uppleva sa mycket.
Men samtidigt ar det ju inget som sager att jag inte skulle kunna hitta pa nat kul for att jag aker harifran. Jag kanner att nu har jag gjort mitt har. Nu vill jag ut pa nya aventyr. Fa nya erfarenheter och upplevelser.
Det som ska bli skonast att komma tillbaka till ar familj och vanner. Personer gar ju aldrig att ersatta. Tanker pa er varje dag och jag ar sa otroligt glad att jag har sa bra kontakt med de flesta av er. 
Jag ar valdigt kanslig nar jag umgas med andra som ar bra vanner eller med syskon. Det far mig att tanka pa allt jag vill gora med er nar jag kommer hem. 
Det kanns som att jag missar massa i mina syskons liv. Har ju missat hela Melanies andra ar. Och jag vet att dem utvecklas sa mycket i den aldern. Elias har blivit riktigt stor och lart sig hur mycket som helst. Jag vill ju vara dar och se allt och hjalpa han. 
Lisa ar i den aldern nu dar det inte spelar nan roll att det ar 5 ar mellan oss. Vi vill gora samma saker (nastan) Hon gar pa hogstadiet nu vilket ar den kanske basta men ocksa jobbigaste perioden i hela ens barn/ungdom. Det ar sa mycket nytt pa gang. Kompisar vaxer ifran varandra, man borjar festa, man vill va snygg, man vill va popular. Man ar ocksa sa kanslig under den tiden. Vill ju finnas dar for henne nar hon har det jobbigt. Precis som jag vill finnas dar for mina vanner nar de vill prata. 
Samtidigt vill jag ju ocksa resa runt och se varlden. Men det far helt enkelt bli kortare resor i framtiden. Kanske max 3 manader. Ett ar ar okej sahar en gang i ens liv, eller kanske om 10 ar igen dock med en van eller pojkvan.

Okej familj och vanner ar det som avgor att jag vill komma hem. Det ar ocksa det som gor det svart att aka harifran.
Min vardfamilj ar ju helt underbar och jag vill ju se barnen nar de vaxer upp. Kanns som att de kommer ha flera Au-Pairer efter mig och nar de ar i tonaren har de glomt av mig. Kanns lite sorgligt. 
Jag har ju ocksa traffat en hel del andra betydelsefulla manniskor har som jag antagligen aldrig mer kommer att traffa.
Men antar att sant ar livet.
Jag menar man kan ju inte ga in i ett skal och inte traffa andra av radslan for att skiljas. Det ar bara till att njuta av den tiden man har. Forhoppningsvis kommer alltid minnena att hanga kvar och man kan ha kontakt via facebook eller nat.

I mitten av mars maste jag ge ett besked till familjen hur jag vill gora. De har sagt att de mer an garna vill ha mig kvar har.
Men att de aven forstar om jag vill aka hem.
Jag kommer aka hem, vad som an hander. Var inte oroliga! Som senast i mitten av juli kommer jag hem efter att ha varit i Kalifornien och kanske Hawaii.

Vill avsluta med en stor applad och en bamsekram till alla oss duktiga Au-Pairer som ar kvar efter 6 manader. 

                               
                                 Katarina (Au-Pair i LA som lever lyxliv) och Jag (Au-Pair i lilla Arkansas)



                                  
                                    Helen (Au-Pair i Connecticut & hon jag ska aka till Boston med) och Sandra (Au-Pair nanstans             dar uppe nara NY) 

                                       Har tyvarr ingen bild pa Evelina. Men du ar lika duktig for det!

 
Dags att sova. I morgon blir det julklapps shopping med Alice & Olivia. Jag var och kopte nagra nu ikvall men har fortfarande en hel del kvar. Paniken borjar tranga sig pa.

Love, Sanna

Tidiga julklappar

Fick ett jattestort paket pa posten igar. Det var fran mamma och syskonen. I paketet lag det fullt med julklappar.
En del hade varit oppnade. Pa flygplasten oppnar de ju allt som ar inslaget.
De hade iaf varit forsiktiga som tur var.

Nar jag pratade med mamma idag pa msn ville hon att jag skulle oppna paketen sa hon kunde se mig i webkameran.
Det slutade med att jag oppnade fyra paket.
Sa nu har jag skumtomtar, makrill i tomatsas, pepparkakor, finncrisp och det allra basta - svenskt losgodis!
Mmmm.. det var riktigt gott!
Det har ar precis vad jag har onskat mig. Mat. For det ar ju ingen ide att skicka ner massa saker for da far jag bara betala nar jag ska ta med det tillbaka till Sverige sen.
Sa nu ska jag nog klara mig over jul.
Tack sa mycket!

Ska snart ivag och hamta Kate & JT pa skolan. Det ar deras sista dag idag sen har de jullov. Ska forsoka hitta pa nat roligt med dem nu pa lovet.

Har knappt borjat med julklapps shoppingen an sa jag maste ta tag i det i helgen. Har ingen aning alls vad jag ska kopa till nagon. Eller Kate o JT ar val ganska latta att kopa till. Men alla vuxna. Aja, det ska val ordna sig.

Dags att stada upp lite har innan jag aker. 

                                                                                 
                                                      Snart far jag traffa min superkille :) Langtar ihjal mig!

Ultimate Adventure

Sitter pa biblioteket just nu. Var tankt att jag skulle plugga lite spanska men ville bara kolla lite grejer pa natet forst.
Egentligen skulle jag haft mitt sluttest i spanskan igar men colleget var stangt pga lite is pa vagen. Och det snoade faktiskt lite ocksa. haha. De ar inte vana vid daligt vader som sagt.
Vadret har ar valdigt intressant faktiskt. I sondags var det 22 grader och igar var det typ 5 minus.
Snacka om vaxlande vader.

I alla fall jag lana en bok pa biblioteket idag, "Ultimate Adventure". En bok om massa aventyrsresor. Jag har blivit valdigt intresserad for det faktiskt. Ska bli spannande att kolla igenom senare.
Lanade ocksa en bok om engelsk grammatik. Kanske inte riktigt lika rolig. Men jag kanner verkligen att jag maste bli mycket battre pa grammatiken.
Kan tanka mig hur storande det maste vara nar jag blandar olika tempus (tidsformer) och glommer lagga till s nar det ar he, she eller is.
Som tur ar kan jag massa ord sa folk forstar mig  valdigt bra iaf. For det mesta.

Okej, nu blir det lite spanska i 20 minuter sen blir det ett styrkepass pa gymmet. Jippi! Alskar verkligen det passet.

Hors senare!



Julkort

Idag nar Eddie hamta posten var det nagra julkort till mig. Blir alltid lika glad nar det ar post till mig.
Fick ett julkorkort fran pappa, melanie och misan. Blir sa glad nar ni klistrar pa kort.
Sen var det ett jukort fran Ingrid & Olle. Tack sa jattemycket!
Fick julkort fran mamma och syskonen forra veckan.
Forra veckan fick jag ocksa ett paket fran farmor o farfar. Hade varit sa otroligt sugen pa mork choklad hela dagen och sen pa kvallen kom Eddie hem med ett paket till mig. Och i paktetet var det en Halsa tidning och en chokladkaka.
Blev jatteglad.

Vantar fortfarande pa mammas paket. Skulle vart har i fredags. Ar lite orolig for att de har skickat tillbaka det eller nat. Inneholl ju namlligen lite godis (tror jag). Och man far ju inte skicka mat eller godis. Men det har ju funkat sa manga ganger innan. Forhoppningsvis dyker paketet upp i morgon.

Tack igen for kort och paket!

Love, Sanna


A good time

Var ju som sagt i Branson i helgen. Och jag hade det verkligen riktigt bra. Hade sa kul.
Akte med Jeremy & Mandy (Robyns bror o hans tjej) upp till stugan. Tog val runt 1.5 timme men det kandes som att det gick fortare for vi prata nastan hela vagen.
Sen kom vi till stugan och jag fick en chock. Hade tankt mig en liten ministuga sadar halvsliten. Men det har var en riktigt fin stuga. (Runt 3500 kr/natt)
Nar vi kom dit at vi middag som Robyns mamma lagat och sedan akte vi till SilverDollar City (nojesparken)
Aven har blev jag forvanad. Var namligen sa att de hade oppet berg och dal banorna sa man kunde aka. Dock hann vi bara aka tva ganger for nojesparken stangde tidigare an vad vi trott. Men hann dricka lite varm choklad med marsmallows innan vi gick. Var gott!
Nar vi kom tillbaka till stugan fick alla sma presenter/julklappar fran Robyns foraldrar. Sedan spelade vi lite bingo. Var kul for att alla vann varsin gang. Eller Grant (Robyns systerson) vann de tva forsta gangerna och nar han vann for den tredje gangen raknades det inte och han kunde inte vinna mer. Han vinner tydligen alltid. Haha. Man fick priser nar man vann sa jag fick ett lappbalsam och en liten pase med Jelly Beans (gott godis)
Efter kanske 10 omgangar med bingo spelade vi ett roligt spel som Mandy hade med sig "Catch the prase".
Det gick ut pa att man var tva lag. Vi var killarna mot tjejerna (eller "chicks against dudes" som de "yngre" sa)
Sen hade man en liten "minidator" ,eller vad man ska kalla det, dar det stod antingen ett ord eller en mening. En i laget ska forsoka forklara det har ordet/meningen och de andra i laget ska gissa vad det ar. Nar nagon gissar ratt skickar man over grejen till en person i det andra laget. Det har gar pa tid sa ibland kunde tiden ga ut precis nar nagon skickar over grejen och den som da haller i den forlorar och andra laget far ett poang. Man kan ocksa valja mellan olika kategorier.  Jag vet inte riktigt om det var en bra forklaring. Det var iaf ett roligt spel.

Jag gick nog och la mig vid halv 2 pa natten. Nasta dag gick jag upp runt 10, tog en dusch och at frukost. Sedan akte vi tjejer och shoppade.
Efter det blev det pizza. Var meningen att vi skulle atit pa restauarang men det var lang vantetid och barnen ville ata pizza.
Sen blev det SilverDollar City igen. Var mycket varmare den har kvallen och vi stannade mycket langre och akte mycke mer.
Nar vi kom hem spelade vi "catch the phrase" igen. Och aven den natten gick jag och la mig runt halv 2. Men kunde ju sova lange pa morgonen sa det var ingen fara.
Vi packade vara grejer och akte hemat. Innan vi skildes at, akte vi till en restaurang och at lunch.


Robyn var verkligen underbar hela helgen och gjorde allt for att jag inte skulle kanna att jag jobbar. Hon sag till sa att jag kunde aka med Jeremy och Mandy nar vi skulle aka nanstans. Och nar vi var i stugan och jag hjalpte JT eller Kate sa hon att jag inte behovde osv. Saklart var jag ju med barnen lite ocksa. Men deras kusiner var ju dar och busa med dem sa det gjorde val sa att jag inte behovde underhalla dem ocksa.

Sa det har ar en helg jag sent kommer att glomma. Eftersom jag inte kan tillbringa den har julen med min underbara familj och mina slaktingar hemma i Sverige kanns det skont att anda fa kanslan av att ha en familj nara.
Och det var skont att prata massa med Mandy eftersom jag inte har nagon av mina underbara vanner har.
Men saklart ar de har personerna langt ifran vad ni ar. Och jag tanker pa er ofta.
Men pa nagot satt blir de har personerna "kopior" av er. Som Robyns foraldrar paminner mig om mormor och morfar. Hennes bror och hans tjej om Clas & Jessica osv.

Jag kanner mig verkligen som en familjemedlem med den har familjen/slakten. De behandlar mig inte som en nanny som jag har hort att manga andra familjer gor. Det ar skont!

Nu ska jag lagga ut lite bilder fran helgen!




                                                                                       Spelar bingo

                                                                   Robyns pappa & Robyn

                                                                                  En liten buse som gillar att klattra


                                                                               Kate & Tess gor papparkakshus

                                                                                          Tess, Kate & mitt rum

                                           Varat badrum. Fanns ett badrum till varje rum, alltsa 4 st. Alla lika lyxiga



                                                                                                Nedervaningen


                                                                                                       Koket




                                                                                                Vardagsrummet


                                                                                     Tande brasan pa kvallarna



                                                                                                       Varan stuga

Robyn tog nagra bilder pa allihop. Ska be henne skicka dem till mig sa kan jag lagga ut dem.




Familjeweekend

I morgon nagon gang aker jag, min vardfamilj, Robyns foraldrar, Robyns bror och hans tjej till Branson. Det ar en storre och valdigt trevlig stad ungefar en timma harifran.
De har det som tradition att aka dit i December varje ar. Ska bli valdigt trevligt faktiskt. Jag vet att det ar manga som har akt med sina vardfamiljer och har tyckt att det var jattejobbigt. Men da har de ju jobbat samtidigt. Och det klart att det blir inte riktigt samma sak som att aka med sina vanner saklart.
Men det ar anda mysigt tycker jag. Och Robyns bror och hans tjej ar ju 26 sa dem ar roliga att va med.
Vi ska till Silverdollar City, som ar en nojespark, liknar typ jul pa Liseberg. Och sen brukar de spela spel och bara umgas. Tror vi kommer bo i en stuga.

Sa nu kommer jag inte att skriva forran pa sondag kvall.

Ha en bra helg!

Puss & Kram

NYC & Boston here I come

Fick antligen bokat min biljett till NY igarkvall. Har varit lite orolig for forst nar jag kollade var biljetterna nere i 300 dollar (2 400 kr) Men sen nagon dag efterat da jag skulle boka hade priset gatt upp till over 500 dollar.
Jag tyckte det var valdigt dyrt men samtidigt ville jag garna aka sa jag var beredd pa att betala det priset.
Men sa gick det nagra dagar och igar var priset nere pa 300 dollar igen. Jag passade pa att kopa fort som kattsingen.

Egentligen var det meningen att jag skulle aka med Mamma, Christian och Elias till NY mandag-fredag och sen aka hem hit.
Men det blev lite andrade planer vilket jag ar oerhort glad over. Istallet for att aka tillbaks hit ska jag nu ta taget till Helen i Connecticut, som ligger ungefar 1.5 timme soder om NY. Helen och jag akte hit samtidigt fran Landvetter. Sa det ska bli riktigt kul. Men sjalvklart ska vi inte stanna i Connecticut utan vi aker vidare till Boston! Sa mandag-fredag NY. Fredag/lordag- Sondag Boston. Ska bli riktigt kul!

Sa nu har jag verkligen nagot att se fram emot.

Mamma, Christian & lille plutt kommer 17 januari och stannar har till 26. Sen aker vi tillsammans upp till NYC dar mamma har bokat hotell pa Manhattan. Trevligt!

Nu blir det till att spara pengar!




Fran i somras nar jag kom




Pa New Yorks gator. Helen till hoger ar den goa tjejen som jag ska till




The Weekend

Okej, tankte gora en liten sammanfattning over min helg.

I fredags var det ju tankt att jag skulle ga pa den dar vinterdansen pa colleget. Men det blev inte riktigt sa. Raquel var sjuk och sen horde jag att det inte alls var mycket folk som skulle dit.
Och jag ar valdigt glad att jag aldrig gick dit for Sophia sa att det inte var roligt alls.
Sa istallet gick jag pa bio med Chris. Var mycket mysigare. Vi sag "Four Christmases" Valdigt bra film tycker jag. Bade rolig och mysig pa samma gang. Och jag kan saga att allt ar bra nu efter missforstand, for mycket jobb och trotthet.

Jag maste beratta en rolig sak som hande nar jag och Chris var pa vag tillbaks till bilen. Eller rolig och rolig men intressant iaf.
Han fragade mig om killarna i Sverige inte oppnar dorrarna for tjejerna. Nej, sa jag som om det var helt sjalvklart.
Han bara "nej, jag tankte det. For du oppnar ju alla dorrarna sjalv."
Jag kunde inte lata bli att skratta. Jag tanker ju inte alls pa det. Vada ska jag sta vid dorren och vanta om han ar nagra steg bakom sa att han kan oppna dorren?
Var lite roligt. Man ar ju inte riktigt van vid sadana gentleman i Sverige.

Och jag kanner mig lite nervos infor att traffa nya manniskor har nu. Jag kanner mig sa oforskamd och otrevlig.
Har sager de ju "mam" och "sir", "Mrs" "Mr".
Men det ar ju inte alltid de gor det och jag vet inte riktigt vart gransen gar heller. For jag vet inte om det ar sa manga ungdomar som sager det.
Jag far nog helt enkelt fraga runt lite. Robyn och Eddie far val lara mig lite vett & etikett.

Igar var jag pa en liten julparad downtown i Bentonville. Var mysigt. Sen var jag bara hemma och plugga.
Idag hade vi AuPairer varan monthly activity (sorry but I don't know the swedish word) Vi var hos varan Area Director och bakade kakor.
Blev alla mojliga sorter.

Nu ska jag sova.

Puss&Kram pa er alla






Alice





Flan fran Mexico. Visst blir du sugen nu, mamma?





American Cookies called BonBon





Ostkakor fran Brasilien


Jag bakade chokladbollar som var valdigt uppskattade men som jag tyvarr inte har nagon bild pa.


Winterdance

Ikvall ar det winterdance pa colleget. Ar nog inte riktigt sa haftigt som jag forst forestallde mig att det var nar jag forst horde talas om det. T ex att alla har fina klanningar och typ uppsatt fint har och typ mer balaktigt.
Man kunde tydligen ha pa sig vad som helst. Det kostar 5 dollar (40 kr), varar mellan 7-10 och enligt min kara van Sophia som gar pa college ar det tydligen inte sa manga som ska dit.
Sa far hoppas pa det basta. Men alltid kul att ha nagot att gora. Och ar det inte kul far val vi AuPairer hitta pa nat annat.

Laste precis i en tjejs blogg att de har gjorts en forskning pa hur mycket bakterier sedlar och mynt egentligen innehaller.
Mynten var inte sa farligt for metallen forstorde de mesta av bakterierna men pa sedlar kan det tydligen finnas massa bakterier som gor sa att man far massa hemska obehagliga sjukdomar. Fanns aven spar av massa knark sasom kokain och heroin. Och nar man tanker efter sa kan ju pengar ha varit i vem som helsts hander.
Men antar att man inte far tanka for mycket. Det ar val da man far fobier. Men det kan ju vara bra att ha det i minnet. Sa man tvattar handerna noga och sa.
Eller det allra lattaste. Man anvander kortet.

Hoppas ni far en bra helg allihop. Och jag haller tummarna for Robin Bengtsson som ar en av de tre sista i Idol.

Puss&Kram

Jag klagar inte

Var och tanka bilen idag och vet ni hur mycket jag betala for en fulltank till volvon?
160 kr!!! haha
Sa det ar val bara att njuta och passa pa att tanka sa mycket som mojligt. Det ar inte klokt vad billig bensinen ar.

Ar den billig i Sverige ocksa just nu?



Oh my godness..

..var vad jag tankte idag nar jag vaknade upp fran min lilla nap. (jag tanker alltsa mer pa engelska an svenska nu)
Jag trodde att jag hade sovit mer an en timme for jag vaknade sa pigg men det visade sig att jag bara sovit i en halvtimma.  Skont nar det ar sa!
Den lilla vilan behovdes verkligen. Nu forstar jag varfor det kallas "Powernap"

Ska forsoka plugga lite spanska nu. Vet att jag har skrivit det ofta men det har inte blivit sa mycket. Kommit annat i mellan.

Tack for era kommentarer. Kan saga nu att jag har skickat ett sms och fragat om allt ar okej. Detta var en halvtimme sen och har fortfarande inte fatt nagot svar. Men han kanske jobbar.
Annars sa skitsamma. Far se vad som hander. Allt har ju en mening. Sa bara till att vanta och se :)

Har klarat mig ratt bra som singel innan sa ska val klara mig nu med. Bara det att det kan vara mysigt att ha nan.
Men som sagt far se vad som ar planerat for mig.

Puss&Kram


 


Finns det nagot varre?

Finns det nagot varre an att ha gjort i ordning sig och hoppat over saker bara for att man ska traffa nan och sen sitter man dar hela kvallen och vantar och man hor ingenting.
Det ar kanske okej om det hander en gang men nar det ar tredje eller fjarde gangen. Da blir man ganska irriterad.
Det var ju inte jag som fragade om vi skulle hitta pa nagot heller!
Aaahh!

Nu ska jag ga till gymmet och bli av med lite av min irritation. Sen blir det till att plugga spanska for jag har prov i morgon.


1 December

Jaha da var det redan december ja...

Har faktiskt lyckats fa lite julkansla inom mig. De spelar sanna dar typiska amerikanska julsanger pa radion och folk har tagit in julgranen och pyntat.
Ja, amerikanarna tar namligen in julgranen redan innan 1 december. Lite tidigt tycker nog vi svenskar. Men det ar ju okej for de har ju plastgran. Det ser iaf mysigt ut!

Nu var det sno har i morse igen. Sa jag var tvungen att skrapa rutorna. Vantar pa att det ska komma sa mycket sno att man kan ga ut och leka i den. Men Eddie sa att det ar inte sakert att det kommer sa mycket sno. De brukar mest ha is.
Aja sa lange det inte ar massa slask sa ar det val okej.

Nu ska jag plugga lite spanska. Har prov pa onsdag och ett "examenstest" om tva veckor. Sa nu galler det att ligga i det sista.
Efter spanskan blir det en halvtimme pa gymmet. Om jag orkar. Har varit valdigt trott pa sistone. Kanske skulle passa pa och ta en liten powernap nu nar barnen sover. Mmm.. vad skont. Tror jag gor det faktiskt.

Puss&Kram pa er :)

RSS 2.0