You learn from your mistakes

En helg med bra val. Och mindre bra val.

Har i alla fall fått en klarare bild av vad jag vill med mitt liv.

Sommarjobb

Jag har ju glömt att berätta att jag var på informationsmöte på sommarjobbet i tordags! Jag verkligen längtar till sommaren nu och att få börja jobba. Tror det kommer bli hur bra som helst.
Boendet där jag ska vara är nyrenoverat så lokalerna är bara några månader gamla. Så det är väldigt ljust och öppet. Sen har de en riktigt fin innegård också där chefen vill att vi ska spendera mycket tid i sommar. De anordnar massa olika aktiviteter som t ex grillkvällar och olika tävlingar. Sen har de boulebana, men har även tänkt skaffa andra sorters spel.
Jag ska ju vara på Fys, vilket innebär att de har någon form av fysisk funktionsnedsättning, så de får ju lite extra träning och så. Och träning är ju ett av mina stora intressen så det ska bli roligt!

Bara några veckor kvar nu!


Regnig fredag

Om jag ska vara egoistisk så tycker jag att det är superbra att det regnar för det gör att det känns mycket lättare för mig att sitta inne och plugga.
Det går bra nu och jag känner att jag är på rätt spår. Jag börjar närma mig analysen och där känns det som om jag kan skriva på riktigt bra.
Kanske kan jag lugna ner mig lite nu.

Om jag ska tänka på alla Hälsovetare, inklusive mig själv, är det mindre bra att det regnar. Vi ska nämligen ha en avslutning ikväll och hade tänkt sitta ute och grilla och bara ha det gott. Kanske inte så lätt när det är blött och regnar.
Men vi har hyrt en lokal som vi antagligen kommer att vara i istället så lite avslutning får vi nog trots allt.

Nu ska jag återgå till plugget! Tänk om det hade vart lika lätt att skriva uppsatser som det är att skriva blogginlägg. Då hade jag vart lyckligare än lyckligast!



En bild från förra årets Hälsovetaravslutning. Vilket väder! Blir nog ganska oslagbart..


Mitt sista gnäll

Åååååh, jag blir så trött på mig själv ibland!
Nu ligger jag här och har kramp i magen på grund av den där glassen! Trodde jag att det skulle gå lättare att skriva om jag hade ont i magen också kanske? Ja, ibland undrar man hur man tänker egentligen.
Det var sista gången jag belönar mig med mat som jag mår dåligt över! Nästa gång blir det god mat som jag mår bra av istället!

Men där var mitt sista gnäll för ett lång tag framöver. Det lovar jag!
Nu har jag fått laddat mig lite mentalt. Jag måste skriva den här uppsatsen och jag har två val.

1. Jag kan välja att gnälla, tycka synd om mig själv och bara vara på dåligt humör, vilket innebär att det mesta av min energi går åt till att fokusera på allt dåligt, och jag har ingen energi över till arbetet. Resultat blir alltså ännu sämre.
Eller så kan jag
2. Le stort, koncentrera mig på arbetet, och tänka hur bra jag faktiskt är som gör det här alldeles själv och hur modig jag är som valde att göra det helt ensam. 

Det känns som att det sista valet kommer göra att det blir så mycket lättare och roligare att skriva, vilket även gör att det går fortare. Jag väljer det sista!

Nu ska jag sova och innan jag somnar ska jag bara tänka positivt och på allt som jag tidigare har lyckats med trots motgångar :) Tänk känslan när jag är klar med detta liksom! Kommer nog vara nästan lika häftig känsla som att släppas i höjdskräcken.
Jag kan nästan nu känna att det kommer gå bra för mig de sista dagarna och (med risk för att gå händelserna i förväg) att jag inte kommer ångra att jag valde att göra det här, utan skulle kunna sätta mig i samma sits igen. Just bara för att utmana mig själv!

Jag är glad att jag läst mycket om positivt tänkande och mental träning. Det hjälper en i sådana här situationer så att man lättare kan ta sig upp igen.
Och sen hjälper era underbara kommentarer nåt otroligt mycket! Tack ska ni ha!!

Natti natti




Lycklig


Tröst




Emotionellt ätande, jag vet. Men det är ett problem jag får ta tag i senare. Just nu handlar det om överlevnad!

Hej, jag heter Sanna och är totalt värdelös

Det klart jag inte är helt värdelös, något värde har jag ju. Men det känns verkligen så just nu.
Jag känner mig verkligen hur osmart som helst, och det är det värsta jag vet. Hur svårt kan det vara att skriva ett paper liksom? Jag har spenderat så otroligt många timmar på det här och ändå kommer jag ingenstans. Vad gör jag för fel?
Jag trodde att jag började närma mig slutet nu men var precis och fick lite handledning och jag kommer att behöva spendera varje vaken timme på det här paperet. Det ska vara färdigt på tisdag kväll men jag har möten att gå på och jobb att göra så i princip har jag enbart fredag och söndag på mig.
En del säger att man bara kan göra sitt bästa. Ja, men vad är ens bästa? Mitt bästa skulle ju vara att sitta dygnet runt och sova minimalt. Ska jag göra det då? Hur mycket ska man offra liksom? När är jag effektiv och när blir jag oeffektiv?

Jag ska egentligen inte gnälla för jag har valt att göra detta arbete själv, men jag var nog för självsäker.
Försöker se det som en utmaning för det var ju därför jag skrev själv, för att jag ville utvecklas och se att jag klarade av det och nu finns ingen återvändo. Jag hoppade och nu får jag ta smällen! Det värsta är att smällen kommer inte förrän på onsdag så jag bara faller och väntar in smärtan. Det värsta är inte att inte bli godkänd utan att skämmas inför andra i klassen och inför lärarna för att man inte har gjort ett bra arbete..

Men tack alla goa nära och kära som kommer med peppande ord, ni gör så att smällen kanske inte blir riktigt lika hård. Ni är som små mjuka moln i mitt fall. 
Och jag vet att efter smällen kommer jag göra glädjetjut för att paperet är inlämnat och jag inte behöver tänka på det mer förrän jag får mitt betyg. Jag längtar!


Jag orkar inte mer!!!

Måste bara skriva av mig lite i bloggen innan jag brister och börjar störtlipa mitt bland allt folk i biblioteket!
Försöker hålla allt inom mig och koncentrera mig på arbetet men det är totalt stopp!!
Jag orkar inte mer, försöker vara positiv men det går bara inte! Jag inser att jag inte kommer hinna göra ett abete som jag är helt nöjd med, och det gör mig så fruktansvärt frusterad!!

Jag har i alla fall lärt mig att min inlärningsstil är inte att skriva uppsatser som måste baseras på vetenskapliga texter!!
Jag har lärt mig jättemycket men det kommer ju inte vara något värt om det inte formuleras rätt i en text på ett papper. Hur dumt som helst!
Jag som var så glad i fredags och trodde att arbetet skulle flyta på så bra! Hur kan det bara vända så?

Jaja bäst att fortsätta och göra det bästa av situationen! Vilket innebär att jag kommer göra precis som jag vill och skiter i hur det blir!! Meningen är att jag ska lära mig och det ska jag banne mig göra!! Sen får det gå som det går med uppsatsen! Jag orkar inte mer!

1 timme senare: Nu har jag tagit en liten rast, fått en go kram och tipset att lyssna på musik medan jag skriver för att koppla bort alla som pratar runt omkring. Jag har också insett att min uppsats inte kommer gå lättare att skriva om jag är på dåligt humör. Nu börjar det kännas lite lättare. Den här uppsatsen ska bli så bra!!! Wihooo!


Svansjön nästa

Har inte alls känts som en söndag idag. Undra om det beror på att jag har pluggat och varit osocial nästan hela dagen. Brukar inte vara speciellt typiskt för mina söndagar.
Jag har vart på gymmet en sväng och sen tog jag en härlig runda ute i regnet. Så nu är jag tillbaka hemma och tänkte sätta mig och plugga lite. Men det är inte så lätt känner jag. Kroppen är inställd på att bara slappa.

Jag gillar inte när det är helt knäpptyst när jag sitter och skriver utan vill gärna ha lite musik. Men det funkar inte så bra när det är låtar med texter så jag tänkte att jag skulle ge klassisk musik en chans.
Vet inte om det var så mycket bättre. Jag ser bilder med balettdansöser framför mig och blir sugen på att dansa balett. Hmm..

Men nja, får nog ändå ge den klassiska musiken en till chans ändå. Den var rätt go!


Kokosfisk

Häromdagen gjorde jag kokosfisk och för mig som älskar kokos är detta en ny favorit.
Förutom att det är supergott så är det också väldigt enkelt och går snabbt att göra.
Du bara saltar och pepprar fiskfiléer, vänder dem i kokos och sen steker dem.


Det blir alltid som man tänkt sig

Ett litet boktips!

Läser just nu en handbok i mental styreträning som heter "Det blir alltid som man tänkt sig" och är skriven av Olof Röhlander.


Very good!


Vikten av fruktstund

Det är fascinerande hur fort tiden går när man sitter och skriver på en uppsats! Skrivandet har väl flytit på hyffsat bra idag. Men jag började bli lite orolig för om jag hade med rätt saker och vad jag skulle ha för fråga. Jag jobbar nämligen på ett lite annorlunda sätt. Istället för att komma på en fråga och söka svar på den så bestämde jag ett ämne och tog ut massa teori. Sedan tänkte jag bestämma mig för en fråga då jag ser vad jag tyckte var mest intressant. Problemet var nu att jag hade massa bra och intressant teori men kunde inte förstå hur jag skulle koppla det.
tog jag en liten fruktstund. Jag gick och satte mig på ett annat ställe i skolan och åt min grapefrukt. Efter 5 minuter så dök en perfekt fråga upp och nu känner jag att mitt arbete kommer bli så bra! Är det inte häftigt?!

Jag tycker det ganska ofta är så att om man är på dåligt humör så händer det bara dåliga saker och när man är på bra humör så händer massa roliga saker helt plötsligt.
Och tydligen är detta ingen tillfällighet, utan jag läste någonstans att om det händer en bra sak så är man glad och då ser man lättare positivt på allt som händer. Om man däremot är på dåligt humör så ser man bara det negativa i allt.
Värt att tänka på!

Jag älskar att läsa böcker som handlar om hur vi människor fungerar och hur stor kraft våra tankar har. Jätteintressant och jag har blivit mycket gladare också! Förutom då jag är stressad och har en väldig tendens till att bli negativ. Not good!

Nu ska jag hoppa in i min lilla skrivarbubbla igen!


För övrigt så ÄLSKAR jag grapefrukt!

Må-bra hormonerna sprudlar!

Åh, jag älskar att sitta i biblioteket på skolan på fredagarna. Det är så lugnt och skönt! Nästan inte en människa.
Jag kan nämligen ha lite svårt för att stänga av när det är mycket människor runt omkring. Det blir lätt att man lyssnar på vad andra säger och kollar på alla människor som går förbi. Men nu kan jag bara skriva på.

Jag är på ett så bra humör idag. Vet inte om det beror på att jag har sovit bra och vaknade tidigt, för att jag har börjat med yoga igen, för att jag åt en superbra frukost, för att det är underbart solsken ute, för att jag har städat hemma, för att jag inte känner mig stressad, för att det är fredag.. Eller så kanske det helt enkelt är en kombination av allt!
Jag älskar i alla fall känslan!!

Nu ska jag sätta igång med plugget. Och jag har en känsla av att det kommer gå grymt bra!!



Så här känner jag mig idag!!

Bara gör't

När jag kom hem från skolan hade jag planerat att gå ut på en promenad och det var så nära att det inte blev av. Jag var lite trött och seg när jag kom hem men jag gick emot mina negativa tankar, tog på mig träningskläder och gav mig ut. Så fort jag kom utanför dörren kände jag att jag gjort helt rätt och den känslan höll sig kvar hela rundan.
Jag trodde att jag bara skulle klara av att gå en liten kort promenad på en halvtimme eller nåt på grund av min fot. Men det visade sig att den kändes precis som den alltid har gjort så jag tänkte att jag skulle prova att jogga lite för att känna hur det kändes och det gick problemfritt det också. Jag blev så glad och fick sån energi över att äntligen ha en bra fot igen så det blev snarare en joggingrunda än en promenad.
Jag kunde inte stoppa mina ben från att springa. Det var sån skön känsla! En efterlängtad känsla!

Så nästa gång jag tvekar på att ge mig ut ska jag bara göra det. Man mår så mycket bättre och det blir roligt/härligt så fort man kommer ut.

Jag är så tacksam för att min fot har blivit så bra igen!! Så stolt över den! ;)


Gökboet

Igår var det avtackning för alla studentambassadörer. Ungefär en tredjedel av oss åkte iväg till ett ställe som heter Gökboet och ligger lite utanför Göteborg. De anordnar flera olika aktiviteter. Ni kan gå in och läsa om det på www.gokboet.se.
Vi hade beställt femkamp så vi fick välja ut fem aktiviteter som vi skulle tävla i och sedan delades vi upp i två lag. Jag kunde tyvärr inte vara med på mer än en aktivitet pga min fot. Så är väldigt sugen på att åka dit igen!

Senare på kvällen var det avslutningsmiddag på skolan. Jättegod buffé var det och några roliga lekar och så.
Väldigt trevligt!

Här kommer lite kort från igår.


Mänsklig bowling. Det är inte jag som sitter i bollen men detta var den aktivitet jag var med på. Blev såklart strike! Lite snurrigt var det allt, men väldigt roligt!

Några av aktiviteterna


Sumobrottning


Hela gänget!


Inget ont som inte för nåt gott med sig

Har suttit i skolan hela dagen idag och skrivit på mitt paper som handlar om hur man kan anpassa utbildning i arbetslivet till olika lärstilar. Människor lär ju sig på olika sätt. Det är väldigt intressant faktiskt!
Det flöt på väldigt bra fram till lunch, dock märkte jag när jag kom tillbaka från lunchen att det jag hade suttit och skrivit i 3 timmar var borta.
Just nu läser jag mycket om mental träning och jag såg det här som en utmaning. Jag insåg att det inte skulle hjälpa mig om jag varken blev arg eller ledsen. Så istället började jag om. Efter fem minuter fick jag tips om en bok som visade sig vara exakt den jag behövde.
Det jag hade skrivit tidigare var inte relevant längre. Kalla det tillfällighet eller vad man vill. Jag bryr mig inte ett dugg vad det beror på. Men det här sporrar mig att fortsätta tänka positivt och att det finns en mening med allt som händer! Jag blir i alla fall gladare om inte annat!
Hela eftermiddag gick så snabbt och jag var så inne i arbetet och ville inte sluta. Men till slut fick jag sluta för dagen då min mage var så hungrig!

Jag valde ju att skriva det här paperet själv. Många andra i klassen skriver två och två. Jag var lite orolig i början om hur det skulle gå. Men jag måste nog ändå säga att jag trivs bäst med att gå in i min bubbla och bara läsa, skriva och fundera. Jag gillar att jag kan bestämma allt själv och lägga upp tiden efter vad som passar mig bäst. Sen kommer det kännas så jäkla skönt när jag är klar med uppsatsen och veta att jag klarade det helt själv (förhoppningsvis!).
Sen älskar jag självklart att jobba i grupp också och kunna ha någon att diskutera med. Men jag tror allt att Camilla och Stina diskuterar lite med mig när jag behöver om jag ber dem snällt! ;)

Nu ska jag sova för jag ska på en frukostföreläsning imorgon kl 7.30 om konflikthantering på arbetsplatsen.
Ska bli spännande!


Bild från i lördagskväll

Vårsmashen

Idag känns min fot bättre och därför bestämde jag mig för att cykla och kolla på Vårsmashen, alltså skolan badmintonturnering.
Jag var ju tvungen att peppa mitt fina team! De spelade riktigt bra men vann tyvärr inga matcher. Men vad gör det, det viktigaste är ju att ha kul!!

Nu har jag vart hemma och vilat lite grann. Planerna för ikväll är inte riktigt bestämda än. Får se vad det blir.










Bitter


Dagens bild av min fot

Kortet togs igår och jag som är så känslig kunde knappt kolla på det. Jag vet att det inte ser så farligt ut på bilden, men jag lovar er att det ser mycket värre ut i verkligheten! Hur foten ser ut idag vill jag nog inte ens se.
Det gör ondare i foten idag så jag antar att den är mer svullen och blå idag. Men jag mår nog bäst i att inte veta.

Kommer med säkerhet inte bli någon turnering för min del imorgon så just nu tröstar jag mig själv genom att kolla på One Tree Hill avsnitt. Hittade en gratis sida där jag kan se alla säsonger. Tjooohooo!!
Bara glassen som fattas!!

Hoppas ni har en bra helg!


This is no fun

Det här är inte kul!
Varför var jag tvungen att stuka foten? Det var väl onödigt! Jag som var så glad förra veckan när jag var ute på min första promenad efter nästan en månad, och då ska vi inte tala om mitt första träningspass i måndags. Kändes så härligt att vara tillbaka igen! Att kunna röra på sig, känna hur musklerna blev starkare och hur endorfinerna sprudlade i kroppen!

Men jag får vara glad över att det "bara" är en stukning och att jag inte bröt foten. Som det känns nu kommer det nog inte bli någon badmintonturnering för min del på lördag. Kan ju knappt gå så hur ska det då gå att spela..
Men jag har inte helt gett upp hoppet nu. Jag vet att tankens kraft är stor! Det är ju trots allt två hela dagar kvar! Mirakel har ju hänt förr liksom! haha. Aa vi får väl se..

Lyckades i alla fall ta mig till skolans bibliotek idag så har fått med mig massa böcker hem om lärande. Så nu ska jag sätta igång att läsa!

Hoppas ni har en bra torsdag och att ni mår bra! Om ni tränar idag kan ni väl njuta lite åt mig också är ni snälla!



Jag kan ju iofs träna magen när jag ligger i soffan. Gäller och se möjligheterna!


Min badmintonkarriär startade ju bra!

Ja, det går ju sådär med att uppdatera bloggen med nya roliga inlägg märker jag. Men jag har haft lite semester det sista. Imorgon är det dags för intensivt plugg igen!
Sen har jag ju skaffat en Iphone och då blir det att man går in på nätet på den och inte använder datorn så mycket. Tyvärr kan jag inte blogga från den.

Nu har jag blivit frisk och jag hann med ett träningspass innan det tydligen var dags för ett träningsuppehåll igen.
Jag var nämligen på badmintonträning idag eftersom jag och camilla ska vara med i en badmintontävling på lördag.
Jag tyckte det var jätteroligt men efter 20 min så hade jag sådan otur så jag stukade foten. Vad gör man inte för att vinna liksom?
Så det blev inget mer spelande. Nu har jag legat still i soffan sen kl 17 och hoppas på att foten kommer vara bra tills på lördag så jag kan vara med och spela :) Jag måste helt enkelt kunna spela. Är riktigt taggad!
Om inte annat får jag köra på smärtstillande. Det är väl receptet för att lyckas i den riktiga men tuffa världen!
Finns ingen tid för att vara sjuk! Nejdå, oroa er inte. Jag ska ta hand om kroppen!

Nu ska jag försöka samla mod till mig att ställa mig upp och lyckas ta mig till toaletten för att borsta tänder, tvätta bort smink och göra mig redo för sängen.



Min stackars lilla fot..


RSS 2.0