What to eat??

Alltså seriöst, vad har hänt med min kropp?!!! Eller rättare sagt min mage och magsäck!! Jag längtar tillbaks tills då jag var 10 år och blev proppmätt på en halv barnpizza eller ett happy meal. Nu för tiden har jag väldigt svårt att hålla mig mätt länge.
De två senaste veckorna har ändå slått rekordet. Jag har nog aldrig vart så hungrig! Visst har jag börjat träna en hel del, men tro mig jag tar lätt igen kalorierna. Och jag kan äta mig proppmätt men ändå vara hungrig efter en halvtimme igen. Jag förstår inte!!

Eller ja det måste helt enkelt vara att jag äter fel mat. Det är svårt eftersom jag varken ska äta mjölkprodukter eller vete. Annars mättar ju yoghurt, grovt bröd, keso och sådant bra. Älskade att äta yoghurt och müsli på morgonen, men det gjorde inte min mage!!
Det finns ju sojaprodukter och så, men jag vill inte köpa det hela tiden då det är ganska mycket dyrare än vanliga mjölkprodukter.
Det fett som jag kan äta är ju fett från avokado, nötter, lax, makrill osv. Jag brukar ha detta hemma men även det är dyrt.
Överhuvudtaget så blir det svindyrt om jag ska äta bra och mättsam mat. Men jag har väl inget val..
Blir ju i och för sig mycket pengar om man går och äter hela tiden också. Ja, jag får väl prova att äta lite mer fett helt enkelt. Fett och protein är ju det som ska mätta mest och längst.

Tänkte börja med matdagbok så kommer jag förhoppningsvis på vilken mat som är bra (mättar och snäll mot magen) och vilken mat som är dålig.



Ambassadörsjobb

Nu ska jag snart iväg och jobba. Ska dela ut lite flyers på ett köpcenter här i Trollhättan och försöka locka folk till utbildningsmässan på skolan den 3 februari. Blir säkert en hel del frågor om utbildningar och så också så jag har försökt plugga på lite.

11-15 ska jag jobba. Det ska bli jätteroligt faktiskt! Och att man får 150kr/tim gör ju det ännu roligare!!
Money money!!

Igår hade jag en superbra dag med jennie. Det blev skridskoåkning på havet i strålande solsken, skogspromenad och massa god mat och fika. På kvällen åkte vi till killkompisarna och kolla på när de spela tv-spel. Så jag hade en riktigt härlig lördag!
Jättefina bilder ligger ute på Facebook!!


Ambassadörskläderna är på och namnbrickan fastsatt! 


Peppad

Förresten jag sa ju aldrig att jag fick praktikplatsen på SEB. Men det såg ni säkert på facebook.
Jag känner mig verkligen jättepeppad att få göra min praktik där. Jag känner mig peppad inför hela denna vårterminen för den verkar vara så otroligt rolig! Jag känner mig också peppad inför att söka sommarjobb och spänningen i att man inte har någon som helst aning om vad man kommer att göra i sommar.
Sen är jag också jäkligt peppad till att plugga på ett tyskt universitet i höst. Det kommer inte att kosta mig mer än resan dit. Och söker jag så får jag med nästan all säkerhet platsen. Så så kommer det nog att bli.
Man måste ju se till att ens liv blir spännande. Eller hur?!

              
              Jag är så glad att jag tog chansen att åka till USA! Kan ni hitta mig?

Kärlek

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen.

                                                                                                Hämtad från: Wikipedia



Jag har lyckan att ha helt fantastiska vänner. De betyder så mycket för mig och finns alltid där för mig oavsett. Ovärdeligt. Jag tror att alla människor måste ha minst en vän för att må bra.
Jag har haft dåliga vänner och jag har haft bra. Just nu har jag bara bra vänner och det känns så skönt. Man känner sig mycket tryggare i sig själv då på något sätt. Man kan vara sig själv.
Dessutom har alla mina vänner olika personligheter så man får så många olika perspektiv på saker och ting och man lär sig så mycket. 
En av de bästa sakerna med en riktig vän är att man kan prata med varandra väldigt sällan men när man pratar med varandra känns det som att man aldrig varit ifrån varandra. Idag var ett sånt tillfälle. För en gångs skull kunde vi prata om roliga grejer. För det klart det är ju inte roligt om man bara hör av sig när man mår dåligt. Även om det lätt blir så ibland.

Jag är också tacksam för de vännerna som ger mig massa goda råd, men som jag inte alltid lyssnar på förrän det är för sent. Men ni ska veta att även om jag inte lyssnade då så vet jag efteråt vad det var ni sa till mig och att ni hade rätt. (Gäller även dig mamma!..ibland..) Och då är det väldigt värdefullt, för jag vet att ni brydde er.

Men...
alltid ska det finnas ett men.

Trots att man har massa bra vänner och en stor familj så känns det som att nåt fattas.
Man vill ha en annan slags kärlek än den som man får av sina vänner och familj. En annan sorts närhet..
Den är tyvärr inte alltid lätt att få, hitta, skapa eller vad man nu kallar det.. Jag vet att den kommer att dyka upp när man minst anar det. Men ibland är det jobbigt att vänta. Man vill att det ska hända nu!
Det värsta och det bästa är ju att medan man väntar så dyker det ju upp tillfälliga stunder. Det bästa är att det verkligen är mysigt så länge allt är bra och det värsta är sen när det är över. Men för att få kärlek måste man ju våga öppna sig. Så det gäller väl att öva hjärtat på att bli starkt så att det njuter av de bra stunderna och suger åt sig all kärlek/närhet just då. Och sen kunna stå emot allt det jobbiga. Jag tror att hjärtat ändå blir pyttelite starkare för varje gång. Och förhoppningsvis behöver det inte stå emot alldeles för mycket.

Detta blev ett väldigt djupt inlägg. Brukar bli så när det är sent på kvällarna. Jag blir väldigt känslosam och kreativ av mig.

Nu ska jag sova och tänka på alla bra vänner och min fina familj som jag har och njuta av den kärleken.


                                                    

                                                      Varför måste kärlek vara så komplicerat?


Busy day

Min dag har bestått av skola, Härdat-möte, handla mat, träna, handla mer mat, laga jättegod mat och duscha. Nu klockan halv 10 är första gången jag kan sätta mig ner i soffan. Jag hade tänkt att läsa lite om friskfaktorer men så fort jag satte mig ner kom tröttheten ifatt mig så det känns som att det blir läggdags med en gång.
Har ju ett viktigt möte imorgon om praktiken så är ju viktigt att jag är pigg!
Kommer i alla fall ha en jättegod matlåda imorgon. Det är inte ofta då jag oftast inte prioriterar att laga någon speciell rätt. Men nu ska jag försöka ändra på det!!

Natti natti!!


Yes! Yes! Yes!

Idag har camilla och jag ringt till massa olika ställen för att hitta en praktikplats. Vi hade väldig tur, eller rättare sagt vi är ju så otroligt duktiga, så det var två ställen som var intresserade av att ha oss. Dessa var SAAB (ANA) och SEB.
Mest positva var SEB så vi ska dit på möte på onsdag med kontorschefen där. Får vi inget där har vi ett möte med SAAB på torsdag.
Men det känns ju bra att skriva i CV:t att man har jobbat för SEB. Det vi ska göra är att vi ska lämna ut en enkät för att ta reda på hur arbetsmiljön i verksamheten ser ut och sedan ska vi utifrån svaren på den planera något som vi kan åtgärda. Det ska bli väldigt roligt. Jag längtar!!
Det känns jätteskönt att ha hittat en praktikplats i god tid och en bra, för en gångs skull.

Så nu hoppas vi på att allt går som planerat!!


  eller...

Jakten på lycka

Det har ju börjat ett nytt program på svt nu som heter Jakten på lyckan. Jag såg precis första avsnittet på svt play. Det var väldigt intressant faktiskt. Och vår coola föreläsare Brülde var med ockå, lyckoforskare som han är.

Här har ni länken!

http://svtplay.se/v/2298361/


Vad tror ni? Ska man bli medlem i anonyma klubben. Ganska häftigt! Hoppas att många blir inspirerade nu! Kanske svenska folket blir lyckligare!

Jag vill också!!!

Sitter hos Jennie och sällskapar henne medan hon packar till Vemdalen. Måste erkänna att jag blir väldigt sugen på att följa med. Det är studentvecka däruppe och det är flera stycken härifrån som ska åka. Hur kul som helst ju!
Denna vintern har det vart mycket snack om skidor och jag blir så sugen på att åka. Har aldrig gjort det, men det både låter och ser väldigt roligt ut.
Jag får se till att prova snart!

Just nu glider jag runt på gator och trottoarer runt om i trollhättan. Inte i bil, utan med mina fötter. Man kan säga att jag kör lite modern powerwalk. Det är ju nämligen väldigt inne nu med balans i träningen då man använder många av kroppens muskler, och balansen sätts verkligen på prov när jag är ute och går/springer! Som tur är har jag inte halkat än, men däremot sett många andra.


Lyckosen!!


Masken är tillbaka i magen

Denna gången är jag ute i god tid när det gäller en seminarieuppgift som vi har. Det känns skönt och ostressigt!
Brukar ju ha svårt att behålla fokus på uppgiften men det här är så roligt så man vill bara fortsätta hela tiden. Sen kanske det var bra med ett träningspass på förmiddagen, gav mig lite mer energi.

Jag har fått betyg på 2 av de 3 hemtentafrågorna som jag hade över jul. Jag blev godkänd på båda två och är därför så otroligt glad att jag tog mig ett välförtjänt jullov och gjorde allt jag ville. Jag hann ju med allt ändå!

Nu har jag suttit här hela eftermiddagen så nu ska jag bara skriva lite till sen är det dax för fredagsmys hos camilla. Mitt sötsug är enormt men ska försöka motstå det. Eller har inget val då jag ändå inte har något hemma och inte har pengar för att köpa nåt heller. Och ett sug ska man väl ändå kunna stå emot. Jag menar det är ju bara hjärnan som försöker lura mig.

Ha nu en riktigt bra helg!!


Maaaat!!! ;)


Vanor

Det finns lite olika fakta om hur lång tid man måste göra en sak för att det ska bli en vana. Det senaste jag läste var 8 veckor.
Jag har i alla fall fått in vanan att dricka ingefärste varje morgon. Ibland med lite citron i. Detta ska vara utrensande och är en jättebra start på morgonen. Trust me it works!

Något som jag jobbar på just nu och som jag hoppas snart blir en vana är att göra yoga varje morgon. Jag vet inte om det är inbillning eller inte (spelar ju egentligen ingen roll) men jag känner mig mycket piggare under dagen när jag har gjort yoga på morgonen och man känner sig så go i kroppen!


Undra hur lång tid det tar innan jag kan göra såhär..


Happiness is the best drug

Åååh jag är så glad!!! Jag hade nämligen hur kul som helst på buggen idag och det gick väldigt bra (antagligen därför jag hade kul!)
Men nu börjar det sätta sig och det är skönt! Så idag var nog sista gången jag var nervös och hade ångest inför buggen. Nu kommer jag nog bara att se fram emot den.

Nu har skolan och allt börjat igen, vilket innebär massor av plugg och inte så mycket tid över till att vara vid datorn. Men jag klagar inte för det vi läser nu är verkligen jätteintressant och något jag absolut kan tänka mig att jobba med.

Nu blir det läggdags så hjärnan är på topp imorgon på föreläsningen. Och det är med ett leende på läpparna jag somnar för allt är så roligt och går så bra nu. Massa spännande grejer som händer!! Livet är på topp!


Fyndigt!




Häromdagen när jag och jennie var på ica hittade hon de här häftiga påshandtagen till mig. De är ju perfekta att ha när jag har vart och handlat och ska gå hela vägen hem med tunga påsar! Jag brukar ju få så ont i händerna av påsarna. Blir nästan som små blåsor. Inte skönt! Så jag blev verkligen glad när Jennie hittade dem här! De kommer att användas flitigt.

You never know and that´s the charm

Hade en riktigt rolig kväll igår!! Den roligaste och mest konstigaste kvällen på väldigt länge.
Blev en spontan mellanfest här igår också. Var lite oförberedd då hela lägenheten såg ut som ett bombnedslag, men det viktigaste är ju ändå stämningen. Och den var det inget fel på!

Kvällen gick riktigt fort igår. Lite för fort..

Fler bilder finns på Facebook som vanligt!





Spelar ingen roll

Anstränger mig till max för att orka skriva det här inlägget. Sov nämligen bara knappt 4 timmar i natt och har vart vaken sen halv 5 idag. Så är liiiite trött om man säger så. Känns inte kul att lägga sig kl 8 på en fredagkväll men vad gör man!
Har i alla fall vart duktig och tjänat ihop minst 1 500 kr idag. Så jag kan lägga mig med gott samvete. Är också stolt över hur bra jag körde den snygga saaben med Högskolan Väst loggan på.

Nä nu blir det till att gosa ner sig under täcket (eller aa det har jag redan gjort) och lägga kinden på den mjuka kudden och bara somna in riktigt gott på två sekunder. Visst låter det skönt? Det kändes helt plötsligt mycket bättre att gå och lägga sig nu.
Och tänk vad skönt att vakna upp utvilad imorgon utan att hela morgonen har gått!

Natti natti goingar!!


Gratis träning

Insåg inte förrän igår att Friskis har gratis träningsvecka den här veckan. Lite synd då jag alltså har missat två dagar på den, men jag var iaf där på ett skivstång medel pass igår. Var hur kul som helst!! Var riktigt bra musik på passet igår också så jag blev så glad. Musik är ju väldigt viktigt! Körde stenhårt och det känns idag kan jag säga! Superhärligt!
Gjorde lite yoga idag på morgonen också för att stretcha ut kroppen ordentligt. Sen var det ju så fint väder så ville gärna ta en liten promenad i solskenet också. Såg på löpsedlarna att det är busväder på ingång - massa regn. Så då blev jag ännu mer nöjd över att jag tog en promenad. Man får ju passa på innan det blir isbana igen.

Tyvärr har jag inte råd att köpa ett träningskort förrän jag får mitt csn den 25:e. Så nästa vecka får det bli promenader och lite styrketräning hemma. Men sen jäklar ska jag dansa, hoppa, springa, trampa, lyfta, böja, studsa, balansera... ja, ni fattar grejen. Can´t wait!!

Imorgon kommer jag jobba hela dagen så då får kroppen vila upp sig.
Och ja jag måste berätta om jobbet! Jag ska som studentambassadör tillsammans med en annan åka till uddevalla, ljungskile, lysekil, stenungsund, kungälv, lilla edet och kanske sollebrunn för att sätta upp affischer för att göra reklam för en utbildningsmässa på skolan.
Det innebär att jag får se lite nya städer och 1 000 spänn direkt i plånkan. Jag är glad!! Jag hade en väldig tur som fick det. Det var för att en annan tjej inte kunde så hon avboka igår och då var jag där direkt!!


Google map

Häromdagen var det en kompis som visade mig en riktigt rolig grej på google maps som alla borde prova!!
Jag känner ju till Google Earth och att man kan se satellitbilder över olika platser i världen. Men då kan man ju bara se platser ovanifrån.
Men nu har det kommit en ny funktion. Till vänster på kartan finns en liten orange gubbe som man kan placera vart man vill ha den. Och sen kan man gå runt på olika vägar och gator och se hur det ser ut i verkligheten. Hur coolt som helst!!
Så häromdagen gick jag runt på gatorna/vägarna i Bentonville, staden jag bodde i när jag var i USA. Riktigt roligt!
Tyvärr finns inte småvägar med så man kan inte se precis alla platser i hela världen, men många.Perfekt!

Prova vettja!

(Även hitta.se har denna funktionen, men det gäller nog bara i Sverige) 



 

Plugga utomlands eller inte?

Idag på förmiddagen var jag ju iväg och mötte fem tjejer från England och en tjej från Finland för att visa dem deras lägenheter och ge lite information och sådär, och oj vad sugen jag blev på att åka utomlands för att plugga!
Jag vet ju hur spännande och roligt det är att komma till ett nytt land och jag skulle gärna vilja göra om det.
Men det kommer bli inom Europa i så fall eftersom jag förmodligen inte kommer att ha råd att åka längre än så. Åker man inom Europa (tyvärr räknas inte England med) så får man åka på ett stipendium som kallas för Erasmus och man slipper då betala skolavgift och sådär. Man får fortfarande pengar från csn så det enda som kommer kosta extra är flygbiljetten. Eller vem vet, någon kanske är sugen på att bila ner!

Aa, vi får se vad som händer. Man kan ju alltid söka och sen bestämma sig senare. Men jag vill också gärna läsa några roliga kurser här och det kan jag ju ha större nytta av när jag ska ut och jobba sen.
Lite svårt att bestämma sig..


Tänk att få sitta i en föreläsningssal med den här utsikten! På Hawaii har de en skola som har undervisning vid stranden. Det skulle ju vara drömmen!


Skön känsla

Blev ingen upphämtning av kineser idag för de var inte med tåget. Jag som var så förväntansfull! Jaja, får hoppas att jag har bättre tur imorgon när vi ska möta några tjejer från storbritanien.

Åh, jag känner mig så glad för nu har jag nämligen en vecka ledigt. Jag har massa som jag har tänkt att fixa, men det är ingen stor press och det är bara roliga grejer. Så det känns så skönt!
Och det flöt på så bra med hemtentan idag också. Får hoppas lärarna blir nöjda bara, men jag brukar ju ha tur så får hoppas det fortsätter även detta året.

Fick besked om att jag inte kommer att få csnpengar denna månaden då vår lärare har glömt att registrera oss på kursen. Men får hoppas att han hinner fixa det och att csn hinner ändra i sitt system. För pengar måste jag ju ha!




I´m thinking of you mommy!

One World

Det var lite segt att gå upp i morse måste jag erkänna. Men efter att ha diggat loss till bra musik blev jag lite piggare.
Nu sitter jag i skolan och skriver för fullt. Hemtentan måste vara klar till absolut senast halv 4. Men det ska nog gå bra.
Vid 4 ska jag på möte med International Office här på skolan. Våra utbytesstudenter börjar nu strömma in nämligen. Ikväll ska jag och en annan tjej möta upp fyra tjejer från Kina för att visa dem till sina lägenheter och svara på frågor osv. Det ska bli jättekul!!
Imorgon ska jag möta upp fyra tjejer från England. Är så roligt att träffa personer från andra länder så det ska bli jättespännande! Prata lite engelska med, den är nog lite smårostig nu..

Nä nu får jag fortsätta skriva på hemtentan!


Här är jag i USA med tjejer från frankrike, sverige, brasilien och thailand. Personen som tar kortet är från Mexico. Är jätteglad över att det inte var många svenskar där jag var utan alla var från olika länder. Hur kul som helst!


Snabbis blev segis

Skulle gå till affären en snabbis för att handla mat innan idag. Men jag insåg så fort jag hade kommit ut att det inte skulle bli en snabbis. Promenaden som brukar ta ca 15 min tog 35 min. Det var nämligen glashalt ute.
Det värsta var ändå när jag skulle gå hem för då bärde jag påsar på 3 kg i varje hand. Fick ta pyttesmå steg och vila några gånger för armarna orkade inte riktigt. Så vad som brukar ta 45 min tog 2 timmar. Yeeey!!
När jag kom hem sen och skulle sätta mig för att skriva på hemtentan så skakade armarna.
Men det positiva med det här är att jag säkert fick bra träning (mina armmuskler kändes lite hårdare!) och jag har mat hemma!

Har suttit och skrivit på hemtentan. Varför ska det gå så segt för? Jag visste att jag skulle gått till skolan.
Får försöka ha lite bättre disciplin nu detta året. Kommer ju läsa väldigt intressanta kurser - hälsa på arbetsplatsen och friskvård. Ska bli kul! Och då går det nog lättare.


Plugglördag

Sitter i skolan just nu och jobbar på hemtentan. Kan inte låta bli att skratta lite åt mig själv.
Det är nämligen så att när jag sitter hemma och skriver kan det gå jättetrögt, men nästan alltid när jag kommer till skolan så sätter kreativiteten igång och det går mycket lättare.
Tror det beror på att det finns så mycket annat att göra hemma och det blir lätt så att man gör det istället.
Men i skolan finns det ingenting. I alla fall inte efter att man har facebookat, kollat mailen och läst alla favortibloggar.
Det är bra att jag har kommit på det nu i alla fall.
Nu ska jag bara se till att det håller i sig!



Ska jag uppnå min dröm så är det bara till att plugga på..


Christmas break

Ojojoj det är ju nästan så man skäms. Har ju inte uppdaterat på flera veckor nu.
Inte under hela tiden jag har vart hemma hos stora familjen. Tog ett litet jullov från bloggen också. Men jag har i alla fall haft det jättebra. Fick min dos av familjemys (nästan på gränsen av överdos t.om) Kan känna ett begär efter det ibland, familjemys alltså..
Julen var väldigt mysig och nyår blev inte alls som jag hade trott, men lyckad ändå.

Mamma och Christian var så snälla så de körde mig tillbaka till Trollhättan så nu är jag tillbaka i min lilla lägenhet och jag trivs som fisken i vattnet. Ser fram emot ett fantastiskt 2011. Spännande att se vad som kommer att hända. Vad har våren att erbjuda? Vad kommer att vara mitt sommarjobb? Kommer jag att plugga utomlands till hösten eller vilka kurser kommer jag läsa?
Very exciting!! (för dig mormor: mycket spännande!) haha.

Lillasyster och hennes kompis har vart här i några dagar, och det ser finare ut än när jag lämnade lägenheten. Sånt gillar vi!!

Nu ska jag sova för imorgon är det plugg som gäller. Ska även träffa jenniepenni som jag inte träffat på länge nu. Blir nog mycket tjöt nu när vi inte setts på länge!!




RSS 2.0