Valborg

Jaha da kan man lasa overallt att sa gott som alla drar till Varberg for att fira Valborg.
Lite deppigt faktiskt. Alskar ju Varberg.
Tank nu sitter de dar och forfestar och tittar ut over havet.

Har firas inte Valborg. Istallet blir det gymnastik med JT och sen blir det val tv:n och ga till sangs tidigt.
Har borjat fa lite ont i halsen. Inte bra nu nar jag kommit igang med traningen sa bra.
Mamma trodde det kunde bero pa airconditioningen. Varmt ute och kallt inne. Hon kan nog ha en poang faktiskt.
Men det ar ju regnigt vader anda.

Nej, nu tycker jag det har varit mycket depp i bloggen det senaste. Har planerat att aka och shoppa i helgen. Far hoppas det muntrar upp mig. Sen blir det nog avskedsfest for Sophia pa lordag ocksa. Hon aker ju hem 12 maj.
Kommer sakna henne valdigt mycket! Men som tur ar bor hon ju i Sverige sa man kan traffa henne igen.
Bara att ta taget upp till Gavle.

Hoppas alla har en trevlig Valborg! Och ett stort grattis till kusinen William som fyller ar idag :)


Hard to wait

Gick precis in pa Goteborgs Universitets hemsida och sag att jag inte far mitt antagningsbesked forran
16 juli. Det ar ju jattelangt kvar. Jobbigt att behova vanta sa lange.
Men finns ju inget som jag kan gora at det. Sa det ar val bara till att acceptera det och vanta.

Inte nog med svininfluensan. En stor storm ar pa vag in over Arkansas. Far se om jag overlever. Nejda, ni behover inte vara oroliga. Vi har haft sa manga stormar har och det ar inte sa markvardigt.
Var iofs i NY nar isstormen var har. Den var ganska allvarlig.
Robyns foraldrar har ett skyddsrum nere i kallaren pa deras hus om stormen skulle bli riktigt stor.
Sa jag ar "safe".

Om jag orkar springa dit vill saga. Jag berattade ju om min frossardag igar. Bara det att den slutade inte klockan tre da jag madde illa.
Utan vi hade pizza till middag, cinnamonsticks (friterade pizzastanger doppade i socker och kanel) till efteratt och tarta till dessert. Och ja, jag at allt. Vet inte hur jag orkade. For jag var inte direkt proppmatt och jag madde inte sa daligt efter det heller. Ar det ett daligt tecken?
Haha och sen idag tankte jag att det ar lika bra att jag ater upp allt sott och onyttigt sa att det ar borta sen. Sa det blev lite (las mycket) glass idag ocksa.
Men nu ar all glass som ar min borta ur frysen. Sa da blir det nya tag i morgon.
Och jag at faktiskt havregrynsgrot till frukost och druckit flera glas med gront te. Det jamnar ut sig va?
Men ar nog dags att stoppa det dar sockermonstret snart. Men svart nar man har en liten djavul pa axeln som sager "Men du maste ju ata det har. Det finns ju inte i Sverige" eller "Asch, at hur mycket du vill. Nar du kommer hem till Sverige blir du smal igen. Dar finns bara nyttig mat" Jo men visst, i Sverige lever vi pa bara frukt, gronsaker och vatten.
Fast jag maste saga att det ar mycket lattare att ata bra i Sverige for det finns sa manga bra alternativ.

Har iaf lyckats halla igang med mina promenader och joggingturer. Det ar harligt!
"Go sanna go!" som JT sa till mig igar. Han ar for go han.


Pepsi till maten

Idag ar jag pa riktigt bra humor. Eller jag hade en liten svacka runt lunch men sen fick jag lite sockerkickar, som jag nog fortfarande ar igang pa.
Fick for mig att dricka pepsi till lunchen idag. Jag skojar inte om jag sager att jag inte har kopt lask till maten pa tre ar.
Det har bara varit vatten vatten och ater vatten for mig. Sa det var ratt gott faktiskt. Sa min luch blev hamburgare, chips och lask. Kande mig som en riktig amerikanare ;)
Men sen sa blev jag sa sugen pa glass sa det blev en snickersglass ocksa.
Och sen nar jag kom hem var jag sa sugen igen sa da blev det nan frusen dessert.
Hmm... nu ar jag lite sadar illamaende. Sa far nog ga och gora mig nagon nyttig mat.

Idag nar jag var pa min shoppingrunda ringde Robyn och sa att de skulle visa huset sa jag var tvungen att aka hem. Precis nar jag var sadar jatteglad over att ga runt dar i min favvoaffar. Men men antar att gud inte tyckte jag skulle spendera sa mycket pengar. Betalade ju namligen mina flybiljetter till Kalifornien idag.

Idag blir det nog en lite langre dag. Robyn & Eddie ska pa nan avskedscermoni eller vad man ska kalla det. En av deras vanner avled i lordags. Och har ar det sa att folk kan komma hem till den avlidnes familj och prata med familjen osv.
Och da ligger personen dar finkladd i kistan. Ni har sakert sett det pa tv/film. Sa brukar de ha det dagen fore begravningen.
Sant har vi inte i Sverige va?
Vet inte riktigt vad jag tycker om det faktiskt. Jag skulle nog inte vilja se personen. Bilder har man ju kvar i minnet langre. Sa jag tycker det ar battre att ha de bra och glada minnena av personen istallet. Men det klart det ar sakert olika fran person till person. Och jag kan ju forsta om man vill saga hejda och sa.
Man kan nog inte riktigt ta stallning till det forran man befinner sig i den situationen. Da far man se vad man kanner.

Nej nu kande jag att det blev valdigt sorgligt har plotsligt. Sa jag fortsatter val med den har influensan som gar har omkring. Kommer inte ihag vad den heter men ni har sakert hort om det. Folk i grannstaterna var ju drabbade, kan handa att den har kommit till Arkansas ocksa. Blir till att anvanda "Anti germ gelen" flitigt. 
Hmm... for sakerhetsskull kanske jag skulle ga runt med munskydd ocksa, man vet ju aldrig. 

Jahopp nu vakna lilleman. Far val ga och leka med bilar :)


Fotograf: Kate 


Prom

I helgen var det bal har pa high school. Jag korde forbi nagra ungdomar som stod ute i tradgarden i fina klanningar och snyggt uppsatt har, och jag kunde inte lata bli att kanna lite anger over att jag inte gick pa balen forra aret.
Men jag hade ju en helt fantastisk och oforglomlig resa till Bulgarien istallet.
Och jag hade ju bal i 9an sa det kanns inte sa farligt anda.

Alice ar ju ihop med en fransk utbytesstudent nu. Sa han fragade om hon ville ga med han pa balen och det var jattenara att hon gjorde det. Men sa var det nagra problem med hennes familj och att hon skulle jobba och sa.
Sa tyvarr blev det inget. Men vilken chans anda.
Jag jobbade lordag kvall nar balen var men Robyn sa att om nan fragade om jag ville ga pa balen kunde hon sjalvklart fixa nan annan som kunde jobba.
Tyvarr fragade ingen mig. Och tyvarr sa inte Alice vardmamma samma sak. Sa ingen av oss hade nan direkt tur.
Jaja.
Vad ar val en bal...

Grattis min lilla solstrale

Idag (eller igar svenk tid) var det min kara van Elins fodelsedag.
Grattis gumman! Hoppas du hade en fantastisk dag.
Ar ledsen att jag inte kunde vara dar och fira den med dig. Vi far fira dubbelt pa min fodelsedag istallet ;) hehe.

Saknar dig vannen!


Du har ett hjarta av guld och alltid ett leende pa lapparna. Man ar alltid sa glad nar man ar med dig.
Du ar toppen :)

Some pics


De flesta som sprang hade sanna har snygga t-shirtar pa sig


Lordag kvall var jag och barnen pa ChickFilA, at och lekte


Bowlingen igar. Vann en omgang och forlora en. Har med Sophia och Wanvisa.

Run for the cure

Jag var sa glad att jag deltog i racet igar. Det var valdigt speciellt, sorgligt och roligt pa samma gang.
Jag kunde inte halla tararna tillbaka nar jag sag personer med rosa lappar pa ryggen dar det stod "Jag springer till minne av... det kunde vara mamma, moster, syster eller namnet pa nagon. Pa en del av dem kunde man se datumet nar de foddes och nar de avled" . Det kandes sa hemskt. Aven nu nar jag skriver om det har jag tarar i ogonen.
Nar jag var pa vag hem sag jag aven ett flygplan med en lang grej efter dar det stod ungafar sa har "Diana Kross you are always in my prayers" 
Men det fanns aven de som hade rosa t-shirtar, vilket betydde att de var "overlevare". De hade overlevt sjukdomen och var nu friska. De kunde ge hopp till andra.
Over 80 000 personer sprang igar. Sen hade de aven en runda for familjer, dar det hande roliga saker pa vagen. De hade "bark for the cure" dar det var en runda for personer med hundar och "crawl for the cure" dar bebisar kunde krypa ca 5 meter.
Sa det var valdigt roligt att se.
Sen efterat hade de sa otroligt manga gratisgrejer som de gav ut. Ska forsoka ta kort senare.

Nu har jag haft mina tva timmars paus. Nu ska jag ata lite lunch, ga ut med hunden som jag passar och sen ska jag aka och bowla med AuPairerna och deras familjer. Efter det blir det jobb i nagra timmar till.


Happy Birthday Mommy

Min alskade lilla mamma fyller ar idag, 24 april. Det ar en stor dag, hon blir namligen 40. Det kan man inte tro.
For henne galler verkligen att man ar inte aldre an vad man gor sig.
Kan t.o.m. tycka att hon ar lite omogen ibland. Eller rattare sagt hon ar busig. Men hon ar sot min lilla mamma. Och hon ser valdigt ung ut for sin alder oxa tycker jag.
Tyvarr ar hon inte lika sot och go nu nar hon forlorade allt sitt mullimull. Men hon ar go att krama anda. I alla fall nar jag inte hade sett henne pa 6 manader. Namen skamt asido. Hon ar fantastisk min mamma.
Helt otrolig faktiskt! Ar enormt stolt over dig och allt du gor/har gjort sasom uppfostrar 4 barn (3 nu kanske), alla jobb, familj/vanner du tar hand om, alla organisationer du lagger ner din tid pa, har (nastan) alltid stadat och fint, gatt ner massa i vikt, haller dig snygg och frasch, valdigt social och trevlig till andra manniskor.. och sa mycket mer (som jag inte har tid att skriva just nu for jag har en tuff helg sa jag maste lagga mig)
Nagot av alla de saker som har varit valdigt betydelsefullt for mig ar nar jag fick vara med dig och jobba pa pizzerian, alla mysiga dagar med shopping och fika, att vi brukade aka och halsa pa folk ofta, att du betalade halva mitt korkort, att du litar pa mig och later mig gora saker, alla de supergoa chokladmuffinsen som du bakade till mig nar jag skulle ut pa Mulle, nar du var har och halsade pa i usa, att du koper god och halsosam mat aven om det ar dyrare, att du koper grejer till oss barn framfor att kopa grejer till dig sjalv (vilket inte ar riktigt rattvist), att du gav mig tre helt underbara syskon, all den hjalp som du har gjort med jobbsokande osv nu nar jag varit i usa, 
Att du alltid finns dar. Och mamma jag vet inte om det ar for att du saknar mig sa mycket eller for att jag har blivit mer vuxen (tror mer pa det forsta) men du behandlar mig verkligen som en vuxen nu sen jag kom hit. 
Och det betyder nagot enormt! Sattet du pratar till mig och saker du gjorde nar du var har. Det ar sa att jag borjar grata. 
Inte en enda gang sa du till mig att "Sanna, gor inte sa" Eller "ska du verkligen gora sa" "det ar battre om du gor sahar".
Utan du stottade mig hela tiden och var alltid pa min sida. 
Sa jag hoppas att du fortsatter med det nar jag kommer hem och irriterar dig ;)

Hoppas du far en fantastisk fodelsedag aven om jag inte ar dar. Jag menar hade jag varit hemma hade jag ju sjalvklart gett dig frukost pa sangen, gjort precis vad du ville hela dagen, gett dig en stor och dyr present osv. Men tyvarr, ar lite svart har pa andra sidan ;)



Alskar dig Mamma!  

Busy but fun weekend

Denna helgen har jag faktiskt fullt upp. Sahar ser mitt schema ut

Fredag
Jobba som vanligt 8-18.
Efter det ar det "Spaghetti Dinner" pa universitet. Biljetterna kostar 20 dollar sa far hoppas att det ar bra.
Och denna middagen ar en partytillstallning innan ett lopp som ager rum pa lordagen.

Lordag
7.30 Jag ska vara med och springa i ett lopp pa 5 km. Ska bli kul. Det ar ett valdigt populart race. Forra aret var det over 15 000 personer som deltog. Det ar ett race for brostcancer.
10.00-16.00 Ska jag vara "barnvakt" at den 14 ariga tjejen som jag var barnvakt at forra veckan. Kl 16.00 ska jag kora henne till ett party. Ska kora den familjens bil. Ar inte lite nervos for det. Den ar stor och sen har jag ju inte sa bra tur med bilar har. Men vem vet, det kanske har andrats.
16.00-22.00 Vara hundvakt
18.00 Ska jag vara barnvakt at Kate & JT. Vet inte hur lange, men antagligen till runt midnatt. Det ar har schemat kor ihop sig lite men den andra familjen bor ju 3 minuter ifran oss. Sa far ta med barnen till det huset och slappa ut hunden och ge den mat.

Sondag
6.00-19.00 Hundvakt
14.00 AuPair Aktivitet - Bowling (Kor ihop sig lite annu en gang. Men hoppas att jag kan smita ivag efter tva timmar)
16.00 Hamta tjejen, kora henne till en kompis. Vanta dar medan de ovar infor pianoupptradande. Kora hem till hennes hus. Vara dar med henne till foraldrarna kommer hem runt 19.00

Pa sondag ar det ocksa Eddies fodelsedag.

Sa ja dar fick jag for att jag sa att ingenting hander! haha. Men det har ska verkligen bli jattekul. Jag ar jatteglad att jag far chansen att gora det har. Tjejen som jag ska vara med ar hur snall och go som helst. Och det ar mer som en van eller syster. Och deras hund ar precis som en hund som jag vill ha. Liten vit och gosig sak. Ska forsoka ta kort.
Och jag ar sa laddad for racet som jag ska springa pa lordag morgon. Det ar ju bara 5 km men det ar ju anda kul med allting runt omkring ocksa.

Sa nu vet ni hur min helg ser ut :)
Hoppas ni far en kanon helg.

Igar nar vi hade ute poolen


Snacktime


Vi behovde kora Charlie till en djuraffar for att ge han ett bad. Det var efter att han varit borta i over en vecka.
Jag satte han i framsatet men han ville inte stanna dar utan hoppade bak och satte sig mellan Kate & JT istallet. Och dar satt han lugnt och fint. Som tur var!! Jag var nervos att han skulle hoppa runt i bilen. Gillade det inte riktigt.
Nu efterat har jag ju fatt reda pa att han var full med fastingar och loss ocksa. Fastingarna var sa fulla att de lossnade. Vi hittade flera stycken i garaget. Men har inte sett nagra i bilen. Usch!
Forresten ar det lagligt att kora med hunden los i bilen i Sverige?


At glass idag pa varan Girls Day

Sen akte vi och kollade i affarer

Kate hittade ett par snygga skor. Men 1 sekund efter att jag tagit korten holl hon pa att ramla. Vet inte ens om jag hade kunnat sta i ett par sa hogklackade skor.

I almost here the roar from the ocean

Idag var vi pa en lekplats dar de hade sand runt hela lekplatsen. Och vet ni vad jag saknade da? Havet.
Sand under fotterna, riktigt varmt (31 grader idag) och lukten av solkram.
Havet ar en av de forsta stallena som jag vill aka till nar jag kommer hem till Sverige.

Det var sa varmt idag att jag tog fram utomhospoolen till Kate sa hon kunde bada. Alltsa ingen riktig pool utan en liten barnpool. Men hon hade valdigt roligt.

Ikvall var vi och at hos Robyns foraldrar. Var intressant, det ar det alltid. Alla familjer ar ju olika sa det ar kul att se.
Mandy var dar ocksa. Var kul att traffa henne. Hon ar har en vecka innan hon aker tillbaka till NY igen.
Robyns foraldrar ska ju flytta sa vi kollade runt pa gamla saker som Robyn och hennes syskon hade nar de var sma.
Vad de skulle behallla och vad de skulle salja eller ge bort.
Och har pratar jag inte om nagra fa saker, utan om varsitt rum med sa gott som alla saker och klader sparade.
Till barnens barnbarn osv. Ni vet ju hur det ar.

Imorgon ska jag och Kate ha en tjejdag. Kate har namligen ingen skola i morgon, men det har JT. Sa vi ska hitta pa nat kul. Far se hur det blir. Har planer pa shopping och ata pa restaurang. Men som sagt far se.

Grattis igen Emma!

Men den har gangen ar det inte Emmas fodelsedag, utan ett stort grattis for att hon har kommit in pa den skolan som hon ville komma in pa. Sa hon borjar redan i host.
Emma ska bli varldens basta hudterapeut! Tank vad bra att va kompis med henne. Manga skona behandlingar att se fram emot. Sa har jag ju en annan bra kompis som ar frisor.
Sa nu ska det val inte va sa svart att se bra ut.

Riktigt bra gjort, Emma! Jag ar sa stolt over dig.


antar att emma ar sa har glad just nu!

What a nice day

Idag har det varit en underbar dag. Vaknade upp fore vackarklockan och sprang en liten morgonrunda. Solen borjade precis ga upp och det var underbart ute.
Det var en san stund da man bara kanner lycka och gladje rusa genom hela kroppen och man upptacker att man har ett stort leende pa lapparna.
Jag tog en snabb dusch och sen fixade jag barnens lunchlador, at frukost och korde dom till skolan.
Sen bestamde jag mig for att aka och kolla i lite affarer. Ljuger inte nar jag sager att det sakert var en manad sen jag var och shoppa sist, om man inte raknar med WalMart.
Jag var sa lycklig nar jag gick in pa Forever21. Fanns sa otroligt mycket fina sommarklader. Hitta hur mycket som helst som jag hade velat kopa. Men kopte faktiskt ingenting.
Ska kopa ganska mycket i slutet, precis innan jag aker hem,  istallet nar jag vet hur mycket pengar jag kan spendera. Eller kanske att jag kommer tillbaka till helgen och koper nagot litet. Fanns ju sa mycket!
Men aven om jag inte kopte nat var det bara kul att ga runt dar och kolla. Var ganska stressad anda. Skulle till styrketraningspasset pa gymmet. Hade sa kul. Brukade ju ga pa det tva ganger i veckan men nu har jag inte varit dar pa flera manader, eftersom jag har gatt i skolan.
Hann sola lite sen nar jag kom hem innan det var dags att aka och hamta barnen fran skolan. Efter skolan akte vi till lekparken och var dar i tre timmar. Barnen hade jattekul for det var fullt med barn dar.
Och jag blev solbrand pa kopet. Blir ju jamn och snygg branna nar man ror pa sig. Perfekt!



Sa jag ar nojd! Tank vad humoret kan ga upp och ner.
Take care!

Thanks for being there

Just nu laser jag manga andra AuPairers bloggar och jag kanner mig lite deppig. For de skriver alltid om alla roliga grejer som de hittar pa. Och det gor ju bloggen valdigt intressant och rolig att lasa. Det ar ju det som man ar intresserad av liksom.
Och i borjan kande jag att allting var nytt och att jag gjorde massa grejer hela tiden. Men nu fortiden gor jag knappt ingenting. Hade nog t.o.m. gjort mer om jag var i Sverige.
Forst trodde jag att det berodde pa att jag var i lilla Bentonville i Arkansas. Att det inte finns sa mycket att gora.
Men sen nu nar jag har tankt mer pa det, tror jag det beror ganska mycket pa om man har vanner.
Det ar tva tjejer har som jag umgas mest med och den ena har pojkvan nu och den andra har tyvarr inget korkort har.
Och jag kan inte kora.
Sa man kan inte gora sa mycket. Man ar ganska instangd. Sa nu spenderar jag det mesta av min fritid genom att sitta vid datorn eller trana. Och har ju jobbat lite extra ocksa.

Sa tack ni som fortfarande laser. Jag vet att mitt liv inte ar sa intressant just nu. Forhoppningsvis blir det mer handelserikt snart. Om inte har, sa atminstone nar jag kommer hem.
Och det har far mig att bli annu sakrare pa att pengar inte spelar nagon roll utan allt beror pa hur lycklig du ar.
Det ar inte sa jattekul att jobba hela tiden och tjana pengar nar man inte har nagon rolig att spendera pengarna med.

Jag ar jattehungrig nu, ar nog darfor jag ar lite smadeppig.
Far val lagga mig snart och vakna upp med ett battre humor i morgon. 

Ska bli sa otroligt skont att fa komma hem och ha familj och vanner att umgas med. 
OCH
Det ska bli skont att fa komma hem och kunna ata nar man ar hungrig. Vad man vill och hur mycket man vill.



BFF

Vill bara saga tack till mina goingar, Emma & Linnea, for era fina blogginlagg.
Det pirrar i hela kroppen nar jag tanker pa hur roligt det ska bli att traffa er igen.
Det ar sa svart att vanta!

Ni betyder sa otroligt mycket for mig! Alla mina vanner gor!
Best Friends Forever


Blandade tankar

Laste precis ett valdigt bra inlagg som min van hade skrivit. Det handlade om vad vi egentligen vill med vara liv.
Att pengar och saker inte spelar nagon roll utan det ar personerna i ens liv som ar det viktigaste. Aven om vi har hort det tusentals ganger ar det anda sa latt att glomma. Det var nagot jag verkligen behovde lasa.
Jag har varit valdigt forvirrad och osaker den senaste tiden. Anledningen till det ar att nar jag kommer tillbaka till Sverige igen maste jag ta tag i mitt liv. Eller det kanns som om jag maste.
Jag trodde det skulle vara sa mycket enklare nu nar man har varit ivag ett ar. Jag trodde jag skulle veta vad jag ville gora vid det har laget. En av de manga anledningarna till att jag akte hit var for att jag inte visste vad jag ville gora efter gymnasiet.

Fast nar jag tanker efter ar det nog inte sa farligt om jag inte vet vad jag vill gora. Jag tror det ar valdigt fa som ar 20 ar och vet vad de vill gora resten av sitt liv och sen haller fast vid det hela livet.
Men samtidigt kan man nog inte sitta ner och vanta, utan man far forsoka klura ut vad man vill gora just nu och sen ga pa det. Tills man andrar sig och vill gora nagot annat, lagga upp nya mal for framtiden.

For nagon vecka sen insag jag att jag har varit med om nagot valdigt intressant.
Just nu ar stora lyxiga hus, valbetalda jobb, staderska, tradgardsmastare, dyra bilar, guessvaskor, manikyr & pedikyr, lyxiga resor m.m. vardag for mig.
Jag uppskattar och vardesatter inte saker lika mycket langre. Mitt tankesatt har andrats omedvetet. Huset som jag bor i ar vart miljoner men just nu tycker jag inte att det ar nagot speciellt. Att jobba som larare, mekaniker, butiksbitrade, chauffor, ja alla sanna dar vanliga jobb anses som daliga jobb. Jag har nog knappt traffat nagon har som jobbar med det. Sa gott som alla staderskor ar har illegalt fran Mexico.
Robyn sa at mig att studera till nagot riktigt bra. Karriar betyder allt. Sa jag kollade pa skolor och forsokte ta nagot som lat bra. Det var valdigt nara att jag tog nagot som jag inte ens gillade, men jag kunde tjana mycket pengar i det yrket.
Som tur var gjorde jag inget sant dumt!
Forhoppningsvis ar mitt forsta val nagot jag verkligen gillar men som ocksa kan bli ett valbetalt yrke.
For hur roligt ar det att ga till jobbet varje dag om man inte trivs med det. Da spelar kanske inte det lyxiga huset (som man knappt hinner spendera nagon tid i for all tid gar at till jobbet) nagon roll.

Jag ar nog en valdigt naiv person. Det ar valdigt latt att fa mig att ga med pa nagot. Jag maste definitivt borja tanka mer sjalv. Vad vill jag egentligen? Innan det dar samtalet med Robyn tankte jag att studier kunde vanta. Jag vill se varlden forst. Efter samtalet kanner jag mig stressad. "Herregud, ett ar efter gymnasiet har redan gatt! Det betyder ett ar efter i studierna. Kom igen sanna, bestam dig. Sjalvklart ska du studera, du har inte tid for att resa runt."
Men sen sa laste jag min vans inlagg och insag att det ar tva olika varldar. Och det ar sa skont. For i den varlden jag lever i just nu ar det valdigt mycket press. Det galler att vara den basta. Men sen nar jag kommer hem till Sverige ar det okej om man jobbar eller backapackar i Australien eller vad som helst.
Har ar manga kvinnor 35-40 nar de far sitt forsta barn. Karriaren kommer forst. Barnen ar 6 veckor gamla nar de lamnas pa forskolan eller sa lamnas de till en nanny direkt. Foraldrarna ser knappt sitt barn. Har hort fran manga AuPairer att en del foraldrar vet inte ens vad barnen ar allergiska mot, de glommer barnen i bilarna for de ar inte vana att ha med sig barnen osv. Det ar ju riktigt hemskt!
Jag sager inte att det ar fel att valja karriaren forst. Absolut inte. Men om man skaffar barn maste de val anda komma fore karriaren.
Jag vill ha ett bra jobb saklart. Och jag vet att jag kan fa det om jag bara vill, for jag tycker det ar roligt att studera och jag har latt for att lara mig. Men det ska samtidigt vara ett jobb som jag verkligen gillar.

Och jag tycker det ar lite skrammande att jag inte har uppskattat saker lika mycket. Att jag blivit "bortskamd". Att jag har glomt av vad som verkligen betyder.
Men samtidigt har det varit valdigt intressant att ha pratat med en riktig karriarskvinna. Och jag har satt hogre mal for mig sjalv. Visst, det ar kul att jobba pa ett cafe. Men att aga ett spa ar kanske annu roligare. Det kraver mer jobb men forhoppningsvis far du mer tillbaka pa det.
Jag vet inte... det ar vart att tanka pa i alla fall.

Jag laste precis igenom allt jag skrivit och insag att jag andrar asikt ibland. Och att jag hoppar lite hit och dit. Men detta ar mina tankar. Jag andrar mig hela tiden. Aven nu nar jag skrev det dok nya tankestallare upp. Och detta ar ju ingen uppsats sa det behover val inte vara perfekt och ha en "rod trad".
Men sammanfattningsvis sa ska jag

- Satta hogre mal for mig sjalv
- Ta vara pa min intelligens ;)

Men till ett vardefullt pris. Jag ska ha kul pa vagen. Inte aga ett spa for att jag tjanar mycket pengar pa det utan for att det ar nagot dar jag bade tjanar pengar och har kul.

Och jag vill aldrig igen skammas for att jag bor i ett litet hus ute pa landet. Inte fick egen bil nar jag fick korkortet. Inte gar och far manikyr & pedikyr varje manad, inte akte pa lyxresor 4 ganger om aret, inte gick pa privatskola, har en mamma som ar staderska, inte hade en nanny som tog hand om mig osv.
For istallet hade jag en mamma och pappa som kom hem tidigt efter jobbet for att leka med oss. Min mormor och morfar och farmor och farfar kunde leka med sina barnbarn utan att vara radda for att bryta en nagel eller att skjortan skulle bli smutsig. Vi behovde inte ha perfekta klader och perfekt har. Vi behovde inte kunna spela piano nar vi var 3 ar eller kunna lasa vid 4 ars alder. Vi kunde vara barn och ha kul!
Just nu har jag vanner omkring mig som jag kan vara arlig med. Det ar ingen tavling om vem som har dyrast klader eller rikaste foraldrarna. Allt handlar om hur man ar som person, och att man ar rolig att vara med.

Oj, klockan ar mycket. Nu ska jag sova.

Puss&Kram pa er. Och tack for att ni finns i mitt liv :)



Vet ni vad!!!!!

JAG HAR FATT REDA PA HEMRESEDATUM NU!!!

Tror ni jag ar overlycklig eller. Gud nar kanns det verkligen att man ar nara.
Och jag fick forsta onskedatumet, namligen 16 juni. Sa min resa kommer vara sahar:

Bentonville  17:20
Chicago    19:05                                         1 tim 44 min

Chicago    22:05
Kopenhamn  13:20                                    8 tim 15 min

Kopenhamn 14:10
Goteborg  14:55                                          45 min


Sa onsdag 17 juni 14:55 landar jag pa Landvetter!!!

Ar jatteglad over att jag fick aka hem den 16 juni och att jag landar sa bra tid hemma i Sverige. Har ju hela kvallen pa mig att umgas med familjen och forhoppningsvis vanner. Och att verkligen njuta. Hade ju varit lite mindre roligt om man kom hem sent pa kvallen och alla skulle sova.

Sa nu ar det 59 dagar kvar.
 



You don't know what you have before you loose it

Om exakt tva manader ar jag hemma i Sverige igen. Det betyder att jag bara har tva manader kvar har nu.
Jag har inte riktigt forstatt att jag ska hem an. Men jag har anda tankt pa det valdigt mycket och an sa lange ar jag bara glad att jag ska hem. Det kanns sa skont pa nagot satt. Att komma hem och kunna gora vad man vill och traffa personer som man gillar.
Men jag tror att nar det bara ar nagra veckor kvar kanner man nog lite mer panik. Tank, jag kanske inte traffar familjen nan mer gang. Och speciellt inte kompisar och andra personer man traffat har.
Jag kommer nog sakna mer an vad jag tror harifran. Just nu ar ju allting vardag har, precis som sverige var nar jag bodde dar.
Sa jag ska verkligen forsoka njuta nu de sista manaderna och verkligen forsoka inse att jag bor i USA. Att jag pratar engelska varje dag och att jag kommer vara grymt bra pa engelska nar jag kommer hem.
Och forsoka gora alla de saker som jag ville gora innan jag kom hit. Men jag tror inte jag kommer forsta vad jag verkligen varit med om forran jag har varit hemma ett tag. Tank bara att jag har varit i NY, pa DisneyWorld och att jag far chansen att resa runt i Kalifornien.

Vi har nu matchat med en ny AuPair ocksa. Sa nu ar det sakert. Kanns skont att veta att det ar en bra tjej som ska ta over efter mig. Och det ar tjejen fran Skane och hon ar lika gammal som mig.

Idag var jag pa gymmet for forsta gangen pa riktigt lange. Var nog over en manad sen. Har ju varit sa fint vader ute sa jag har inte behovt aka dit. Men idag var det osregn och aska.
Kanns skont att ha rort pa sig idag nar jag ska sitta framfor tv:n i flera timmar ;) Ar ju jobb som galler ikvall.


Snart ar jag tillbaka i samma kropp som jag hade nar jag kom hit :)


Just what I need

Yes, ar sa lycklig just nu. Familjen som jag var barnvakt at forra helgen ringde precic och fragade om jag vill jobba lordag kvall, 19-24. Sjalvklart svarade jag ja. Tjanade 75 dollar dar forra gangen genom att kolla pa tv i 7 timmar, haha. Later valdigt mycket men tiden gick valdigt fort faktiskt. Det var 1.5 timmers barnfilm och sen resten var The Hills och Biggest Loser. Helt sjukt egentligen men tiden gick valdigt fort.
Tar kanske med en bok den har gangen, kanner mig nog lite smartare da. Jag menar vilket later mest intelligent, att man har kollat pa tv i 7 timmar eller att man har last en bok i 7 timmar. I och for sig vet jag inte om man kan lasa sa lange. Men kanske kan ta halva halva.

Sen igarkvall var jag ju hos en familj har pa andra sidan gatan. Var "barnvakt" at en tjej som ar 14 ar. Anledningen till att jag ar dar ar for att hon helst inte vill vara sjalv hemma pa kvallen. Sa vi kollade pa American Idol och pratade. Jattemysig (och smart!!) tjej. Sa det blev 2.5 timme dar. Den familjen kommer fran Washington och har haft 8 svenska AuPairer.
Mamman fragade om jag ville jobba nastnasta helg. Pa lordagen ska jag vara hundvakt, slappa in och ut hunden, ge den mat osv.
Sen pa sondagen ska jag hamta dottern hos en kompis och sen vara med henne i huset. Hon hade laxor att gora sa jag far val ta med en bok att lasa eller nat.

Sa nu rullar pengarna in har. Och jag tycker det ar valdigt roligt att gora det har ocksa. Har inte sa mycket att gora pa helgerna nu anda. Sa pa detta sattet sparar jag pengar samtidigt som jag tjanar pengar. Later ratt bra va!
Sa jag kan ha kul i Kalifornien sen. Och forhoppningsvis spara lite tills jag kommer hem till Sverige. Kan ju iaf forsoka, haha.


Batman in my room

Okej, nu ljuger jag lite. Jag kanske inte har haft den riktiga Batman i mitt rum, men nast intill. I morse var det namligen en fladdermus pa min sang. Tror ni jag fick panik eller?!
Det varsta var ju att den satt pa mina pjamasbyxor som lag pa sangen och nar jag tog upp dem sag jag bara nat brunt som flog ivag. Jag rusade ut ur rummet och stangde dorren.
Funderade pa om det kunde varit en fagel eller en fladdermus men kom fram till att det maste ha varit en fladdermus.
Nar jag senare kom in i rummet hangde den i taket. Robyn & Eddie var inte hemma sa Robyns pappa kom over lite senare och tog bort den.

Jag vet att jag vaknade runt 2-tiden i natt och horde konstiga ljud men hade ingen aning om var det var. Och var for trott for att kolla. Trodde att det kanske var Robyn & Eddie som var i JT's rum eller nat. Men det var antagligen fladdermusen.
Usch, nu nar jag sitter och skriver har sa kryper det  i hela kroppen. Kanns som att den ar tillbaka och kryper pa min rygg och sitter i haret. Ja, ni vet hur det ar.
Men jag ar sa otroligt glad att den bara satt pa mina pjamasbyxor (som jag inte hade pa mig) och inte var pa mig.
Manga av er kanner nog till storyn om musen som klattade i mitt har nar jag lag och sov for nat ar sen. Usch varfor ska allt sant har ackligt handa mig. Vad kommer det vara for djur nastan gang? Just det forra sommaren har var det ju en stor skalbagge som krop pa min rygg nar jag lag och sov. Det hade jag fortrangt. Ar jag verkligen sa acklig? Kanske borde duscha oftare. Eller sa ar det for att jag luktar sa gott. Maste vara det!

Och i forrgar nar jag satt vid datorn kliade jag mig lite pa halsen och kande nat konstigt. Visste nastan med en gang att det var en fasting. Sa sprang ner till Robyn & Eddie och fragade om de kunde kolla vad det var. Och alldeles riktigt, det var en fasting. Och den satt fast stenhart. Gjorde riktigt ont att ta bort den och gjorde ont ett tag efterat ocksa. Men det ar inget rott marke nu iaf sa det ar nog ingen fara.
Hade nog fatt den fran Charlie, for han hade massa fastingar och jag har burit han en hel del.

Ja sa nu vet jag knappt om jag vagar sova mer.


Need to decide

Okej, har 50 min pa mig att bestamma mig for vad jag vill plugga till hosten. 
Ar ju sista anmalningsdagen idag. Hmm.. det ar sa himla svart. Finns ju hur mycket som helst att valja pa sa forstar inte varfor jag inte kan hitta nagot.

Aja, har iaf hittat tre utbildningar, alla inom halsa. Sa kommer jag inte in pa dem far jag val bara vanta till nasta host istallet.

Happy Birthday My Friend

Min kara van Emma blir 20 idag. Ett stort grattis till dig!
Du ar en fantastiskt go tjej. Har sa mycket kul med dig. Och mer kul ska vi ha i sommar nar jag kommer hem.
Ta det lugnt pa systemet nu!










Om ni undrar varfor lilla emma har sina frascha solglasogon pa sig pa 3 av 4 kort sa beror det pa att bilderna ar fran nar vi var i Bulgarien. Bara sa ni inte tror att hon gar med solglasogon jamt ;) haha.


Ha en riktigt bra fodelsedag darling

Great News!

Skulle bara meddela att Charlie ar tillbaka nu. Det var nagra som ringde oss och sa att han var i skogen bakom deras hus. Sa vi akte dit.
Och maste bara saga att det var jag som gick och hamtade han. Han lyssnade sa bra pa mig. Sa nu ar han hemma i tryggt forvar.

It's much you don't know

Jag visste inte att killar i Frankrike ar snygga. Men det finns tydligen vissa. Dar ser man. Alltid lar man sig nat nytt.


Colgate wisp - the new thing



Jag fick aven en forpackning av de har kacka tandborstarna i min paskkorg. Det ar sma tandborstar som redan ar fyllda med tandkram. Och man behover inget vatten och inte spotta. Bara till att borsta. Jattesmidigt med andra ord.
Sa hall utkik efter nya "Colgate wisp"

Surprise!



I morse nar jag skulle ga ner och ata frukost upptackte jag till min forvaning att det pa banken stod en stor paskkorg till mig.
Ja, ni vet jag ar i usa nu. Det klart att det inte racker med ett litet paskagg med godis i. Nej nej, rejala grejer ska det vara.
Sa i min paskkorg var det- forutom paskgodis- en kokbok, en grej du har for ogonen nar du ska sova, ett anteckningsblock och en liten sak till som jag ska gora ett eget inlagg om.

Barnen fick ocksa varsin paskkorg och sen fick de leta efter sma sma paskagg som var gomda i huset. Typ 15 agg var. Och i aggen var det godis.
Barnen var ocksa pa tva Egghunts. Sa de har nog fatt sin sockerdos i helgen. Tyvarr hjalpte det inte JT's forkylning. Han har riktigt ont i halsen, stackarn.



Poor little dog

Har glomt av att saga att Charlie, familjens hund, sprang bort forra sondagen. Robyns syster sag han springa runt i skogen bakom hennes hus pa mandagen. Men fick aldrig tag i han.
Sa nu vet vi inte vad som har hant. Snart en vecka sen ju. Det ar lang tid. Far hoppas att han har mat och vatten sa att han klarar sig iaf.
Det dumma var ju att han var hos Robyns syster nar han sprang bort. Och det ar nagra kilometer fran familjens hus. Sa vet inte om han hittar vagen hem. Han ar ju en valdigt radd hund ocksa. Vagar inte vara i narheten av nagon annan an oss i familjen.

Far hoppas att han kommer tillbaka snart igen. Stackars hund!

Extrajobb

Nu har jag fatt ett till extrajobb. Det ar namligen sa att en av de andra AuPairerna brukar vara barnvakt at en familj ibland pa helgerna. Men sa kunde hon inte denna helgen sa hon fragade mig om jag var intresserad. Det ar tva sma killar och de ar jattesnalla sa hon. De brukar bara kolla pa film och sen gar de snallt och lagger sig. Sa da brukar hon kolla pa tv.
Sa jag tankte att det ska jag val klara av.
Sa familjen ringde idag sa imorgon kvall ska jag jobba fran 6-12. Skont med 6 timmar. Blir lite klirr i kassan samtidigt som jag far nya erfarenheter.
Forst tankte jag saga nej for jag har ju aldrig traffat familjen. Sa jag var lite osaker pa om jag skulle klara det. Men sa tankte jag "nej, lilla sanna sa latt slipper du inte undan. du ska ge dig pa utmaningar. sant du ar radd for att gora ska du gora" Sa jag hade inte sa mycket att saga emot. Var bara till att blunda och saga ja. Kasta sig ut for klippan liksom.

Och jag tror det lonar sig..

Sa min paskhelg bestar mest av jobb. Men det ar helt okej.


En harlig sommarbild :)

Happy Easter

Idag ringde en kvinna som bor har i grannomradet. Hon undrade om jag ville komma och "passa" hennes 14-ariga dotter. Hennes dotter gillar inte att vara sjalv sent pa kvallen sa jag ska bara vara dar och umgas med henne.
Det tyckte jag lat valdigt trevligt. Sa det ska bli valdigt roligt. Nasta onsdag kvall ar det.
Hon har ringt tva ganger innan men jag har aldrig kunnat sa det var kul att jag kunde den har gangen.

Vi har nog ocksa fatt tag i en AuPair som ska ersatta mig. Forst var inte familjen sakra pa om de skulle ha en till AuPair men nu har de nog bestamt sig for att gora det iaf.
Hon ar nere fran skane. Hon verkar vara en supergo tjej sa jag ar sa glad. Hoppas verkligen att hon valjer "min" familj.

Imorgon ska jag jobba kvall for Robyn & Eddie ska ut pa date. Sa jag har en timmas sovmorgon i morgon och sen jobbar jag nog bara till halv 3. Tar ett break och sen borjar jag nog runt 6-tiden igen.
Ska over till den andra familjen och fa nyckel och halsa pa dottern i morgon eftermiddag ocksa.

Sen pa lordag fragade Robyn mig om jag ville folja med pa en "Wedding Shower". En tjej som hon kanner ska gifta sig sa hon undrade om jag ville folja med och kolla hur det gar till. Pa en Wedding Shower alltsa. Det ska bli trevligt.
Berattar mer om det sen nar jag varit dar.

Pa sondag blir det nog middag med Robyns foraldrar och hennes bror.
Sa ser min paskhelg ut.

Glad Pask pa er allihop! :)

Onsdag

Idag har jag varit duktig och bakat bade sockerkaka och kanelbullar.
Sockerkakan blev dock inte riktigt som jag hade forvantat mig, utan 8 ganger sa liten. Den reste sig alltsa inte. Vet inte riktigt vad det kan berott pa. Bakpulvret kanske var gammalt eller nat. Ar ju ingen annan an jag som bakar i det har huset. Om vi inte raknar med fardig deg som man bara stoppar i ugnen. For det hander ratt ofta.

Kanelbullarna blev iallafall bra. Sa jag sprang over till Nilssons och gav dem varsin kanelbulle. For jag fick ju pannkakor av dem och sa skulle jag ge tillbaka tallriken. Men jag ville inte ge tillbaka den helt tom sa darfor bakade jag nagra kanelbullar. Far hoppas att de gillar dom.

Pratade ocksa med min lilla mammi telefon. Hon ringde upp och jag blev sa glad :) Har inte pratat pa evigheter.
Men nu ar det dags att sova. Vill vakna av mig sjalv i morgon bitti. Lycka till sanna.

Snart helg! Paskhelg dessutom. Undra hur amerikansk pask ar. Lat inte riktigt lika mysig som svensk nar jag pratade med robyn innan. Men men, jag vet ju redan att svenskar ar bast pa allt sa ;)

Puss&Kram



Thank you, hun! You welcome sweetie!

Ja, de har tva fraserna far jag hora ratt ofta. Ibland blir det aven Ma'm, som betyder madame.

Jag vet inte om det ar for att jag ar nere i Arkansas eller bara for att de ar valdigt trevliga i usa. Men har sager folk i affarer eller pa servicestallen valdigt ofta "Tack gumman" "Ja, madam" "Varsagod hjartat" osv.
Jag vet inte riktigt om jag gillar det. Man kanner sig sa liten och oforstandig nar folk man inte kanner kallar en for gumman liksom. Nastan som att det ar synd om en.
Och sen kan det ocksa lata lite overdrivet.

Jag menar "Yes Sir" och "Yes Ma'm" ar ju en sak men nar de sager honey eller sweetheart da blir det nastan for mycket.
Eller vad skulle ni tycka?


Some memories to keep forever

Jaha, da sitter man har framfor datorn en lordagkvall. Har jobbat hela dagen for Robyn & Eddie behovde stada huset infor en visning i eftermiddags sa jag och barnen akte till lekparken.
Vi hade picknick och var ute och lekte i 2.5 timmar. Var jattevarmt och harligt. Riktigt sommarvader.
Sen var det meningen att jag skulle sluta vid halv 4 men Robyn blev sjuk sa jag fick jobba till halv 9.

Efter det blev det en kvallspromenad. Och nu sitter jag har. I morgon blir det nog bowling med tjejerna. AuPairen fran Brasilien ska byta familj, sa det blir lite avsked.
Dock blir det nog en spelning for mig eftersom jag behover spara pengar.

Nu blir det nog lite tv och sangen. Eller om jag bara ska satta pa Ipoden och lyssna till musik tills jag somnar. Kan vara mysigt det med. Har massa kort i Ipoden fran gamla goa tider hemma i Sverige. Blev sa overraskad att jag fortfarande hade dem pa Ipoden trodde de gick bort eftersom jag var tvungen att radera alla latar nar jag la till Ipoden till den har datorn.
Sa jag upptackte alla bilderna for kanske 3 veckor sen. Tror ni jag blev glad eller!
Det ar nastan bara fran fester med dig Emma. Boras, Hos Danne, Lygnevi och Valborg men ocksa Varberg - skolavslutningen 2007.

Sommaren 2009 kommer bli helt fantastisk. Det ar jag helt saker pa!


Haha.. Bulgarien 2008

California

Nu ar resan till Kalifornia bokad. 675 dollar kostade den sa runt 6 000 svenska kronor.
Sa nu ska jag spara ihop till en flygbiljett ocksa.

Resan kommer vara i en vecka 7 juni till 13 juni. Jag och Alice aker dit en dag innan for att ga runt lite sjalva och kolla.
Sen ar vi en liten grupp av manniskor (8-12) som aker runt tillsammans med hjalp av en ledare. Vi kommer starta i LA och avsluta i San Fransisco. Vi valde en trek dar man campar och sover pa hotell nan natt bara. Det ar billigare.

Forsta Dagen
Sightseeing & Shopping i Los Angeles
Besoka Joshua Tree National Park


Andra Dagen
Grand Canyon



Tredje Dagen
Las Vegas



Fjarde Dagen
Death Valley - en av de varmaste oknarna i varlden



Femte Dagen

Yosemit National Park


Sjatte & Sjunde Dagen
San Fransisco


Om ni ar intrsserade av att aka eller bara vill veta mer kan ni ga in och kolla pa deras hemsida www.suntrek.com
De ska vara billigast att aka med. Och Typhanie akte med detta bolaget och sa att det var jattebra. Aven min AreaDirector har ringt och pratat med dem och tyckte de var kanon.

Swedish Pancakes



Jag blev jatteglad igarkvall for grannarna kom over med svenska pannkakor som de hade lagat. Jattegoda var dem!
Sa nu ska jag snart baka kanelbullar igen och ge dem som tack.
Kanske kan gora nagra negerbollar ocksa.
Sen pa kvallen horde Hanna av sig sa jag kom over till henne och vi snacka lite. Var kul att traffa henne igen.

I miss Sweden! But soon I'm there :)

Finally

Sitter har och ater selleri och laser lite bloggar och kollar runt pa internet.

Idag ar det min sista dag har pa skolan. Antligen! Nu kan jag borja trana pa tisdagar och torsdagar nar barnen ar i skolan. Det har jag langtat efter.
Ar ju inte alls langt kvar tills jag kommer hem nu. Maste nog borja tanka pa vad jag vill gora och se har innan jag aker hem.
Sag till om det ar nagot ni vill veta eller nagot  ni vill att jag ska gora har.



I'm sorry



De amerikanska killarna ar iaf bra pa att skicka blommor


Det var sa pinsamt i morse. Det plingade pa dorren sa Eddie gick for att oppna. Sen ropade han pa mig och nar jag kom sag jag bara en stor bukett med gula rosor i dorren.
Robyn kom for att kolla vem det var och staderskan var dar med. Och dar stod jag med blossande kinder.
Jag blev riktigt rord. Det var valdigt snallt av han att skicka dem. Robyn sa att dem var valdigt dyra.


RSS 2.0