Blir så trött

Nu krånglar min dator igen. Det är något fel på sladden så den vill inte ladda datorn. Andra gången den krånglar nu under bara ett år.
Har ingen NetOnNet nära här heller. Får se om jag kan köpa en ny sladd någon annanstans. Datorn är ju rätt livsviktig om man säger så.

Så får passa på att blogga och kolla runt lite nu medan jag är hos camilla.
Men nu hinner jag inte blogga mer för nu är det överraskningar på gång. Det är nämligen en tjej som fyller 25 inatt.

Ha en bra lördagkväll!


Vart har tiden tagit vägen?

Kan inte fatta att klockan redan är 2! Förmiddagen har gått riktigt snabbt!
Nu ska jag käka lite och sen blir det en snabbis till Överby (Trollhättans shoppingcenter) för att se om jag hittar en bra present till världens bästa kille.
Hmm.. det kan bli svårt.. Men ska göra mitt bästa.





BikBok har tydligen öppnat på Överby så får bli en snabbrunda där inne också.

13 timmars pass

Klockan hann bli halv 10 innan jag var hemma från skolan idag. Har nämligen hållt på med ett grupparbete hela dagen. Men nu är det inskickat!! Känns skönt att äntligen vara hemma efter att ha låtit hjärnan gå på högvarv i 13timmar. Känns som att jag har bott i ett grupprum hela veckan.

Jag måste bara säga att jag hade riktigt roligt igår på utbildningsdagen! Det var en väldigt intressant och lärorik dag. Det ska bli jätteroligt att få komma ut och jobba sen. Men först måste jag plugga på i min handbok för studentambassadörer. Ska lära mig allt om Hälsovetarprogrammet men också lite om varje program som finns på skolan.
En av mina framtida arbetsuppgifter blir ju nämligen att locka studenter till skolan.

Som sagt har det vart en hel del att göra det sista, men nu tror jag att det blir lite lugnare. Vilket också innebär fler blogginlägg. Kanske inte ska lova för mycket, men ska i alla fall försöka.

Nu är det sussa kudden som gäller..


Sorry!

Jag vet att jag har vart väldigt dålig på att uppdatera det senaste. Har verkligen haft fullt upp! Inte suttit ner en sekund.
Ska lägga mig nu, men tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg först.

Ja, vad har jag då gjort det senaste..
I helgen var jag hemma och hälsade på familjen, samt träffade emma för att ha lite avskedsmys innan hon åker till åre. En riktig myshelg var det!

Igår var det grupparbete i skolan hela dagen och sen på kvällen hjälpte jag och camilla jennie att komma iordning lite i sin nya lägenhet.
Idag har det också vart grupparbete i skolan hela dagen. Sen var det HÄRDAT-möte som avslutades med bowling. Väldigt roligt! Och nu kom jag precis hem från en härlig kvällspromenad som jag tog med camilla och stina.

Imorgon ska jag ha utbildningsdag från 9-21. Jag har nämligen fått jobbet som studentambassadör på skolan så ska få lite utbildning inom det. Det ska bli spännande! Måste erkänna att jag är lite nervös, men det blir nog bra..

Okej, nu får jag sova så jag är pigg imorgon. Kommer vara en lång dag. Och måste gå upp tidigt för att duscha, välja ut rätt kläder, fixa en snygg frisyr, sminka mig fint och måla mina naglar. Viktigt att se bra ut så man gör ett bra första intryck på sin chef och sina arbetskamrater!


                Det gäller att utmana sig själv!

Mycket

Har haft en hel del att göra de två sista dagarna så har inte prioriterat bloggen.
Och nu hinner jag inte skriva inser jag nu. För rasten är slut.

Får se om jag hinner skriva ikväll..


.

hjälper ju inte att låten My heart will go on kom på nu också!!

Varför????

Det är sådana här dagar som man frågar sig själv varför man pluggar...
Är så trött och omotiverad just nu så det är inte klokt!!
Tur att jag sitter hemma nu iaf så att jag kan gråta ut min frustration om det behövs! haha.

Åter igen har jag lagt ner för mycket tid och vart för noggrann!!

En ny insikt...

..har jag fått idag. Och det är att det är så mycket skönare att slänga sig i soffan och slappa om man har jobbat hårt hela dagen.
Jag var i skolan kl 8 imorse och sen satt jag där och skrev på hemtentan till kl 5. Det flöt på riktigt bra, så det var skönt.
Efter det stack jag bara hem och bytte om för att sen bege mig iväg mot Curves och styrketräna lite.

Nu är jag äntligen hemma och kan slappna av. Har ätit, duschat och gosat ner mig i soffan. Jag känner att jag är tröttare än tröttast så jag ska inte tvinga min kropp att vara uppe längre, utan det blir sängdags nu. Hade ju i och för sig sett fram emot att mysa lite här i soffan en stund innan jag skulle lägga mig. Men men.. är man trött så är man.

Godnatt på er!


                                       SAKNAR!!

Lovely

Alltså jag kan inte fatta att det är möjligt att det kan vara så fint väder flera dagar i rad. Jag tror det har vart sol alla dagar i två veckor nu. Helt underbart!!
Igår tog jag vara på det så gott jag kunde. Det blev en långpromenad i skogen på förmiddagen och sen var jag ute och handlade två gånger på eftermiddagen.
Idag måste jag satsa lite mer på plugget. Självklart har jag tagit en liten promenix, men det kommer nog bli det enda.
Men jag har ju ändå ganska bra utsikt, så jag kan ju njuta av det härliga höstvädret inifrån också.


Är fast!

Jag har precis hittat en blogg som jag älskar!! www.mollyshalsoblogg.blogspot.com  - en blogg med massa recept på nyttig och jättegod mat.
Perfekt för mig som tänkte bli lite mer seriös när det gäller matlagning och laga lite godare mat.
Nu är det ingen risk för idétorka precis!!


Lillsyrran & Mamma


                             
Visst är de otroligt fina! Men tycker det fattas en snygg blondin på bilden. Undra vart hon är?! Hmm.. kan det vart så att hon hade en redovisning så hon inte kunde vara med. Ja, så kan det nog har varit. Tråkigt för henne! Ja, väldigt tråkigt!


Fredagsmys


Quesadillas hemma hos mig


Frukt & snacks framför idol hemma hos Stina

Hemtenteplugg



Så här ser det ut på mitt köksbord just nu, och kommer nog att göra fram till på onsdag. Det är nämligen en hemtenta som ska skrivas.
Vi slutade ju lite tidigare från skolan idag så jag tänkte att jag skulle ta vara på tiden och hinna plugga lite innan det är dags för fredagsmys.
Det är alltid lättare sen när man väl har kommit igång. Jag har också ett nytt mål - att göra saker med en gång istället för att skjuta upp dem. Gör annars lätt det.

Men nu är det dags att byta om till träningskläder och bege sig till gymmet. Efter det blir det lite matshopping inför kvällen med Camilla och Stina.

Hoppas ni får en riktigt bra helg!!

Turen kanske har vänt..



När jag öppnade mitt postfack idag låg där ett litet paket. Jag blev väldigt nyfiken på vad det kunde vara. Kunde inte ens vänta tills jag kom upp för alla trapporna och in till min lägenhet, utan jag öppnade det på vägen.
Och det visade sig vara ett litet USB-minne, som Mittuniversitetet har skickat till mig som tack för att jag svarade på en enkät och att jag blev en av de utvalda som fick ett USB.
Trots att jag redan har 4 USB så blev jag ändå glad för jag brukar aldrig vinna något. Men nu har jag alltså fått lite mer hopp för framtiden!


Friday!!

Skulle skrivit ett inlägg men inser att jag inte hinner.
Måste rusa iväg till skolan för att göra en grym redovisning. Hörs senare!!


Dagens insats

Ja, idag var jag med om något som jag aldrig varit med om förut. Jag stod och väntade utanför elefanten (trollhättans höghus där typ alla studenter bor) på Stina och Louise.
När jag kom till dörrarna så såg jag två utländska killar i 10års åldern som uppträdde väldigt misstänksamt. De trodde nog att jag skulle gå in i huset men när de märkte att jag stod kvar utanför så sa den ena killen "äsch, vi tar cykeln och går". Jag tänkte inte så mycket på det förrän jag såg att sadeln på cykeln var högre än killarna själva och i bakdäcket satt ett cykellås.

Jag anade direkt att det inte var deras cykel utan att de försökte sno den så jag frågade om det var deras cykel och när de bara skrattade lite lätt och sprang iväg följde jag efter dem och svärde en del och hotade med att jag kunde polisanmäla dem. Som tur var kastade de ifrån sig cykeln och sprang iväg.
Så jag tog cykeln och satte tillbaka den i cykelstället. Så förhoppningsvis får den stå kvar där.

När jag sedan ringde polisen för att berätta det så sa dem inte alls mycket. De frågade inte ens vart det hade hänt så antar att de inte brydde sig så mycket. Men ska försöka kontakta polisstationen här i Trollhättan istället. Det är nämligen väldigt många som har blivit av med sina cyklar där, bland annat min kära vän Camilla. Så jag hoppas att det kan hjälpa dem.

Men det känns som att det inte finns så mycket att göra åt det. Nästa gång får jag försöka att komma ihåg att ta kort och sen ringa polisen så att de hämtar dem. Men jag menar lycka till med det!
Känns som om de där killarna kommer vara tillbaka ganska snart igen. Jag menar de tycker säkert att det är värt risken att få lite utskällning från en liten tjej för att få en cykel liksom.
Men nu har jag i alla fall räddat en cykel idag! Den killen eller tjejen är säkert glad i alla fall!

Nästa gång ska jag ropa på min goa vän Spiderman!!


Dagens to do


 ¤ 9-15: Bli klar med en skoluppgift
 ¤ 15: Bokbytardag. Förhoppningsvis vill någon etta köpa mina två skolböcker som jag vill sälja.
 ¤ 16: HÄRDAT möte
 ¤ Ikväll: Promenad, köpa mat, fixa middag, gotta ner mig i soffan med en bra bok


Önskar att det var en sån här fin strand jag skulle ta min promenad på..


Pogo Jogging



Senaste trenden bland kändisarna i Hollywood! Pogo jogging! Jag vill också testa!!
Ungefär som den där pensionförsäkringsreklamen (eller vad det är) som ska föreställa framtiden där det är massa vita gubbar som hoppar omkring. Ascoolt ju!

Fler matinlägg...

Tänkte lägga upp lite bilder från Food Tastingen. Det var väldigt trevligt faktiskt!
Det var nog ca 50 stycken internationella studenter som kom så det var roligt.
Och alla i utskottet var väldigt snälla och trevliga, så jag kände mig väldigt välkommen.






              Det var faktiskt jag som skar falukorven




Jag blev verkligen sugen på ostkaka när jag såg den här. Tyvärr blev det ingen över..




Djungelvrål och turkisk peppar var ingen favorit bland de internationella studenterna,
men däremot bland de svenska!!


MAT!!

När jag går igenom mina senaste inlägg märker jag att nästan varje inlägg har handlat om mat, och haft en bild på mat..haha
Som ni förstår är mat en stor del av mitt liv!!


Saknar mexikansk mat - quesadillas, enchiladas och tacos

Food tasting

Idag är det seminarium i skolan som gäller. Vi går igenom uppgiften som gjordes igår. Tror att jag inte är fullt så missnöjd längre. Brukar alltid bli bra i slutändan.
Däremot kunde jag fortfarande gjort mycket bättre ifrån mig. Men men...

Snart är det dags för lunch och jag har en riktigt smarrig lunchlåda att se fram emot - ris och kycklinggryta. Kanske inte låter så speciellt. Men den kycklinggrytan är verkligen "Mmmm...."

Jag blev ju internationell studentambassadör för ett litet tag sen. Så nu har jag även gått med i ett intresseutskott där man hittar på olika aktiviteter med de internationella studenterna på skolan.
Idag är första gången jag är med så det ska bli spännande. Aktiviteten idag är food tasting, vilket innebär att de internationella studenterna ska få prova på typisk svensk mat såsom t ex knäckebröd, kaviar, djungelvrål, pepparkakor m.m.
Så nu blir det till att fräscha upp engelskakunskaperna!




FÄRDIG!!!

Jag är inte nöjd med mitt arbete men nu är det i alla fall inskickat och det känns skönt!!

Nu ska jag bara komma på vad jag kan göra till middag. Något med tonfisk måste det vara...
Brukar göra tonfisksallad och tonfiskburgare, men nu vill jág prova något nytt.
Får nog googla lite!

Pizza

En tonfiskpizza hade inte vart fel..


"Men du är ju noggrann.."

Stressen börjar smyga sig på. Inte många timmar kvar nu tills inlämningen ska vara inne.. Och att gå in på facebook och se hur en efter en i klassen skriver att de är färdiga hjälper ju inte direkt!!!
Varför ska jag vara så långsam jämt för?!!
När jag ställde denna frågan igår till min kära vän camilla fick jag ett så snällt svar som att  "men du är ju noggrann sanna".

Men i detta fallet vill jag inte vara noggrann!! Jag vill bara vara noggrann när jag behöver! När jag tycker något är intressant och när jag lär mig!!
Just nu vill jag bli klar så fort som möjligt! Men det är så svårt att sätta gränsen till hur noga/slarvig man ska vara. Jag har ingen aning om vart den går... Snälla någon lär mig!!


Vardagslyx

Ikväll blir det vardagslyx i form av bio med några kära vänner. Det blir komedin "I rymden finns inga känslor". Har hört att den ska va riktigt bra så förhoppningsvis blir det mycket skratt!
Men först är det plugg som gäller. Har en inläming kl 17 så senast då är jag färdig. Men jag hoppas såklart att det ska gå mycket snabbare.

Har laddat upp min termos med pepparmyntste så får hoppas att det ger mig lite "flow".


Isadora bare fudge



Glömde att säga att jag gjort ett nagellackfynd idag!


Morotsbröd

Idag blev det broccoligratäng till middag. Och när jag ändå hade ugnen på tänkte jag att jag kunde slänga ihop en bröddeg. Så så fick det bli.
Tog precis ett litet smakprov och det var väldigt saftigt och gott! Det som är så smidigt är att degen inte behöver jäsa, då det är bakpulver i degen, så man bara blandar alla ingredienser, häller över degen i en form och svisch in i ugnen!



Inte en jättebra bild, men man ser fortfarande hur gott det måste smaka, vilket är viktigast!


What a beautiful morning...

..tänkte jag (fast på svenska såklart!) i morse när jag gick till skolan.
Solen sken, löven var så färgglada och fina och den där friska höstluften vara så härlig!
Jag fick lust till att bli ett litet barn igen och bara vara ute och leka en hel dag. Krafsa ihop en stor lövhög som jag sen kan hoppa i. Dricka varm oboy och äta smörgåsar ute.
Åååh vad underbart det hade varit..

Men vafasen sanna, varför gör du inte det då?!

I helgen ska jag ha en sån dag!!



Min syster i helgen. Visst ser det härligt ut!


Found what I was looking for

Måste säga att jag är riktigt nöjd med min helg!
Nu känner jag igen mig själv igen. Har varit lite stressigt ett tag, och sen har jag vart förkyld så mitt humör har inte vart det bästa.
Men som sagt nu är det bättre igen! Önskar bara att min förkylning vill ge med sig också. Vill börja träna ju!!

Vad har jag då gjort i helgen? Jo, jag har pluggat, städat och organiserat lägenheten, packat massa kläder som ska skickas iväg, letat efter massa goda recept, läst massa böcker (självklart inte hela böckerna utan lite i varje), planerat massa inför hösten och bara tagit det lugnt och njutit.

Så nu är jag redo för en ny vecka!!

Tänkte dela med mig av min goda frukost som jag lyxade till med idag


Pannkakor (gjorda på sojamjölk, havregryn och ägg) med banan, kokos och blåbär. Riktigt smarrigt!


Give it a try

Jag har funderat i några dagar nu på att börja blogga igen, och har nu bestämt mig att så får det bli.
Fick reda på idag att Jennie också har börjat igen, så då kan jag ju inte vara sämre.

Tycker ju ändå att det är väldigt roligt att skriva..



RSS 2.0