Life's like a rollercoaster!

Wohooo!! Genast på bättre humör!!
Humöret går verkligen upp och ner.

Till helgen är det ju 4th of July, vilket de firar ordentligt här i USA. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde förrförra året men till helgen ska jag i alla fall vara med Robyns bror och hans kompisar. Dem har hyrt några flottar som vi ska ut och åka på. Det kommer vara jättemycket folk ute och rejält party. Så det ska bli kul!
Men var inte oroliga jag ska ta det lugnt!

Ja, det är väl min stora höjdpunkt just nu. Och sen har jag en annan som kommer lite längre fram som jag inte kan avslöja mer om än. But I can't wait for it!

Kvällen har spenderats på McDonalds. Surprise? Nej, tänkte väl det. Robyn & Eddie skulle på ett möte så jag skulle ha barnen till halv 8. Jag frågade vart dem ville äta och dem sa McDonalds så det fick det bli. McDonalds här har en stor lekborg som barnen älskar att leka i. Det var massa barn där så de lekte för fullt i ca en timme medan jag hade vart smart och tagit med en tidning att läsa.

Nu är det läggdags för mig. Hörs imorgon!


Om några timmar åker Emma till USA. Jag är så glad för hennes skull! Jag hoppas att jag kan komma och hälsa på henne i Denver! Det är min högsta önskan just nu!



Dream on baby

Jag pratade precis med Robyn och hon tyckte att jag skulle hitta på nåt kul nu när jag var här. Att jag skulle passa på att resa så mycket som möjligt. Och visst det skulle jag gärna vilja men det är bara det att jag har ju inga pengar till det.
Jag vill jättegärna åka och hälsa på Emma i Denver men det kostar ca 400 dollar, vilket är ca 3 000 kr. Så jag vet inte..
Och jag skulle gärna vilja åka till Californien igen, för sist jag var där hann jag inte se så mycket. Det var mest bara att hoppa av bussen och ta kort och sen på bussen igen och åka vidare.
Och sen vill jag jättegärna åka till Hawaii också. Det skulle vara helt otroligt. Men det var visst 10 timmars flyg dit så vet inte om jag orkar det eftersom det blir rätt mycket långa flygningar under en kort period eftersom jag bara är här 2 månader denna gången. Men det klart att jag skulle ju inte tacka nej om jag fick en resa dit gratis.

Men jag får väl fortsätta att drömma.. I detta fall skulle pengar göra mig väldigt lycklig. Känns som att jag aldrig kommer att ha tillräckligt med pengar eller tid till att resa. Nu ska jag först plugga klart och sen måste jag jobba för att kunna betala tillbaka studielånet och för att tjäna pengar... Okej okej nu håller jag på att komma in i en deppfas här.
Jag ska vara otroligt tacksam över att jag får chansen att vara här åter igen och jag ska uppskatta det.
Men något som jag uppskattar otroligt mycket är vänner. Det märker jag nu när jag är här. Jag har ingen riktigt bra vän här och det är skitjobbigt. Robyn är jättesnäll och försöker ringa till folk och försöker hitta personer som jag kan umgås med, men det blir inte alls samma sak när det är påtvingat. Då är jag hellre själv.
Jag är otroligt glad att vi var så många AuPairer här förra gången jag var här. Vi hittade på så mycket roligt då.
Men det är en kille som ska komma hit snart och som känner Chelsie som gärna vill träffa mig. Vi har pratat lite på facebook och så. Så jag hoppas att det händer lite mer roliga saker då.





Åh, jag vill jag vill jag vill!


1 vecka

Nu har det gått en vecka sen jag kom och det har gått väldigt snabbt. Det är tur att jag stannar lite längre!

Zumbaklassen igår var jätterolig. Man hade så roligt att man inte tänkte på att man tränade. Så det blir nog till att köpa ett kort där så jag kan gå dit fler gånger.
Eftermiddagen spenderades hos Llanely. Vi kollade på fotbollen i hennes familjs "media room" där de hade en projektor så skärmen tog upp en hel vägg. Var lite coolt faktiskt. Kunde man spana in de heta killarna ordentligt!

Idag har jag vart ute och sprungit. Var inte lite varmt! Jag måste försöka komma ut tidigare på morgnarna innan det hinner bli varmt. Men problemet är att jag gärna vill äta frukost först och sen måste jag ju vänta minst 1.5 timme innan jag kan ge mig ut. Och jag vill ju inte gå upp hur tidigt som helst. Men men det ordnar sig nog.

Jag vet inte riktigt vad som händer ikväll, får se vad det blir. I alla fall så måste jag städa upp här först. Och sen borde jag egentligen plugga lite. Tänkte försöka läsa distanskursen härifrån. Men det är svårt att sätta sig och läsa när det finns så mycket annat roligt att göra!


Zuuuumbaaa!

Igår hämtade Mirka, en AuPair här, upp mig runt 7-tiden och sen åkte vi och en tjej till och åt middag. Blev en sallad med friterade räkor med nån kokossmak.
Sedan blev det bio - Grown ups. Riktigt bra och rolig film så den borde ni se!

Lllanely och Mirka frågade om jag ville följa med dem och träna Zumba idag. Det är gratis första gången. Och det klart jag vill!! Dem sa att man svettas som bara den och det är skitjobbigt. Vilket gjorde mig ännu mer sugen på att gå! Det ska bli hur kul som helst!! Tydligen var det bara latinos som går i dansklassen, förutom Mirka, som är från Slovakien. Så det känns skönt att jag har nån mer blond tjej. Jag menar latinos har ju det i blodet.
Ja, vi får väl se hur det går!

Sen ska vi nog hitta på nåt annat kul idag hoppas jag. Det är skönt att man har några att umgås med. Det är bara Mirka kvar här som är en AuPair och hon åker i början av September. Så efter det stängs kontoret ner här i Bentonville och det kommer nog inte vara några AuPairer här på ett tag. Jag hade verkligen tur när jag var här. Vi var ju 8 st ett tag och då var en av dem svensk dessutom!

Och vet ni vad?! Jag hitta havregryn i skafferiet. Tjohooo!! Nu kan jag äta nyttig frukost igen!

http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4

Här kan ni kolla hur zumba är!


Glad midsommar!

Jag önskar er en riktigt bra midssommar! Ska nog ut och äta ikväll och sen blir det bio.
Dagen kommer nog spenderas med träning. Kate tyckte det var så roligt igår.


Barnens playroom


Den här övningen känns måste jag erkänna. Och Kate låter en inte ge upp i första taget!


Midsommar

Jag firar midsommar på mitt egna lilla vis - nämligen med shopping!! Inte helt fel! Hade glömt av att det var så billigt och att affärerna är öppna till kl 9 på kvällen här. Love it!
Här är lite av mina fynd:


Forever21 Randigt linne 46 kr. Rosa kjol 97 kr. Charlotte Russe Armband & ring 62 kr. Plånbok 73 kr.


Charlotte Russe Nagellack 2 st 46 kr

Forever21 Väska 199 kr


Forever21 Vitt linne 27 kr. Kjol 138 kr.


Forever21 Klänning 81 kr.


New York & Company Rosa chinos 116 kr.

Man måste ju passa på när det är billigt! Så behöver man inte köpa nåt i Sverige sen.

Snart snart snart...

får jag förhoppningsvis bada i poolen. Ska iväg nu och se om jag hittar nån bikini...eller nåt annat snyggt ;)
Fick nämligen sluta lite tidigare idag.

Idag har det inte hänt så mycket förutom att en simlärare kom hit för att ha simlektion med barnen. Smidigt när de kommer hem till en.
Jag blev också sugen på att hoppa i!
Sen har Kate kört slut på mig. Vi har tränat nästan hela dagen. Gjort massa olika övningar som hon visat mig. Så jag är riktigt trött i armarna nu.
Ska försöka ge mig ut och springa sen också.

Sov så gott! Är lite ledsen över att jag missar midsommar men det får väl bli väl.

Puss & Kram

Hon börjar bli stor








Jag antar att min pyttelilla syster börjar bli ganska stor nu. Hon har precis slutat 9an och nu har hon pojkvän. Och inte bara en sån pojkvän som man är tillsammans med men som man inte vågar prata med, utan en riktig pojkvän!
Jag känner mig verkligen som en mamma som inte förstår att ens barn växer och börjar bli vuxna samtidigt som jag känner mig som en syster som är otroligt stolt över sin lillasyster som lyckas så bra i livet. Men jag kan inte låta bli att vara orolig! Nu förstår jag verkligen hur föräldrar känner sig! Är det bara för att jag är storasyster? Hmm..
Lisa, jag är i alla fall så glad att jag har dig! Du är en helt otrolig tjej!
Älskar dig!

(Hoppas det var okej att jag la ut dem första bilderna, men tänkte att du ändå lagt ut dem på facebook så..) :)

Ingen mer barntandkräm!

Kate och jag åkte till McDonalds efter att vi hade släppt av Robyn på jobbet. Det blev en sallad, helt okej, men jag blev inte speciellt mätt. Som tur var lämnade Kate några nuggets så dem slank ner också.
Sen åkte vi till Walmart så jag fick äntligen köpt lite tandkräm, schampoo och balsam. Måste åka dit snart igen och göra lite fler inköp.
Jag har nämligen fått låna Robyns pappas jobbarbil eftersom han är out of town tills på tisdag. Ja, ni får stå ut med att jag slänger in lite engelska ord då och då. Det är mycket lättare att skriva då eftersom jag inte behöver översätta. Det är jobbigt nog att skriva en blogg på svenska. Är så inne i engelskan.

Jag har också hunnit med att ta en liten promenad i vårt neighbourhood. Tyvärr tog det bara ca 20 min så jag får komma på ett annat sätt att få min dagliga motion. Jag är lite, eller väldigt rättare sagt!, orolig för min träning här.
Förra gången hade jag ju egen bil och kunde åka till gymmet några dagar i veckan och vi bodde också nära ett motionsspår. Men det finns inget sånt här så får se hur det går. Är ju lite tråkigt om man måste börja om från början när man kommer tillbaka till sverige nu när man har jobbat upp en bra kondition och har fått lite muskler.
Jaja, det ska väl ordna sig. Kanske kan simma lite i poolen. Och så får jag väl springa och leka med barnen.

Nu ska jag sova. Avslutar med lite bilder som jag tagit under dagen när jag och barnen lekte.


Först lekte vi kurragömma


sen lekte vi doktor och jag var gravid och skulle precis föda


Här är en liten smygbild på poolen


Crazy bananas

Jag skulle nog egentligen inte ha börjat jobba förrän kl halv 3 idag men Kate är sjuk så hon kunde inte gå till skolan utan fick stanna hemma.
Så vi kröp upp i soffan och kollade på Mamma Mia. Hon älskar den! Nu tar hon en dusch med sin mamma så jag passar på att sätta mig lite vid datorn.

Jag vet inte om jag har så mycket att skriva om än eftersom min dag bara har börjat. Det känns lite konstigt och nervöst för jag har ingen aning om hur någon av mina dagar ser ut. Jag har inga planer och inget schema på hur jag ska jobba. Så jag tar minut för minut.
Detta är en utmaning för en planeringsmänniska som mig. Men jag antar att jag är här för att utvecklas så why not. Man ska ju leva i nuet.

Jo jag kan ju också säga att jag inte tog med mig varken schampoo, balsam, tandkräm eller något sådant. För förra gången hade familjen köpt på sig massa sånt och jag tänkte att jag kunde köpa det när jag kom hit.
Men nu har ju familjen flyttat och hållt på så jag antar att de inte har sparat på något sådant. Och eftersom jag inte har egen bil den här gången har jag inte kunna komma ut och handla än.
Börjar bli lite panik nu. Jag vågar inte fråga familjen heller, precis som om jag har räknat med att dem skulle fixa det till mig.
Så jag har fått låna Kates tandkräm som hon inte använder. Hon tyckte att jag skulle ha den. Så nu har jag Car (ni vet filmen) - tandkräm med godissmak. Vet inte om den är så bra för mina tänder men det duger nog. Förhoppningsvis kan jag åka till Walmart ikväll eller nåt.
Jag måste verkligen få tag i en bikini också så jag kan simma i familjens pool. Det är inte klorvatten utan saltvatten i den dessutom! Hur bra som helst ju! Så jag kan inte hålla mig länge till!
För övrigt är det hur varmt som helst här! Runt 37 grader!!

Ooops, nu ska vi nog åka iväg och äta lunch på McDonalds. De har tydligen Shrekleksaker där enligt Kate. Som sagt jag vet aldrig vad som händer!
Hm.. ska jag ta en hamburgare eller sallad? Salladen på McDonalds är ju inte den godaste direkt. Svårt val. Får fundera på vägen dit.

Hörs senare!


Now it gets on me

Idag runt lunchtid tänkte jag på att jag kände mig väldigt pigg och har gjort ända sedan jag kom hit. Jag tyckte det var lite konstigt eftersom jag inte fick mycket sömn alls när jag flög hit. Och plus att det är 7 timmars tidsskillnad!
Men det var lite komiskt för bara några få timmar efter det så kände jag bara hur trött jag var och jag kunde somna när som helst. Nu sitter jag här och gör allt för att hålla ögonen öppna tills jag kan gå och lägga mig.
Jag vill ju inte gå och lägga mig för tidigt så jag vaknar upp runt 4 och är helt klarvaken.
Men nu är klockan snart halv 9 så jag kan nog gå och lägga mig snart.

Jag ringde faktiskt Chelsie i morse och hon blev helt chockad över att jag var här. Hon och hennes otroligt söta lilla pojk kom och hämta mig och sen åkte vi och åt sushi. Hon är ju världens snällaste så därför bjöd hon mig på sushin. Det var så roligt att träffa henne igen! Vi bestämde att vi skulle fixa ihop nån filmkväll snart.
Hon skulle också köpa ut lite dricka till mig eftersom jag är "under age" här.
Konstigt hur det kan vara 3 års skillnad mellan olika länders åldersgränser.

Well, well nu ska jag göra mig redo för att krypa ner i sängen. Måste vara uppe ganska tidigt imorgon. Har ett roligt samtal att se fram emot!! :)
Ska försöka ta lite mer kort och så här imorgon så ni kan få se hur det ser ut!


Ny telefon



Det här är min nya lånetelefon som jag har medan jag är här. Tycker den är skitcool!
Man kan öppna den på två olika sätt som ni ser på bilden. Och knapparna skiftar tecken beroende på hur du öppnar den. Så när telefonen är som på första bilden är knapparna som ett tangentbord. Och när den är som på den andra bilden är knapparna "som vanligt".
Kul när man kan prova att ha en ny telefon helt gratis!

Tuesday

Just nu har jag inget speciellt för mig. Barnen är i skolan och föräldrarna jobbar. Så jag har precis ätit lite frukost - 2 små bagels och en smoothie. Nyttigt för att vara amerikanska sanna! ;)

Jag funderar på att ringa Chelsie och fråga om hon vill möta upp mig för lunch så jag hoppas hon kan. Då kanske jag kan få träffa hennes söta lilla 7 månaders pojk också. Robyn ringde henne igår för att fråga om hon ville äta lunch med henne och så var det meningen att jag skulle följa med så att det skulle bli en överraskning. Men hon kunde inte igår så Robyn bestämde att dem skulle höras idag. Men Robyn är hos läkaren idag så jag får nog ringa henne själv. Det lär ju bli en överraskning ändå!
För er som inte vet har Chelsie varit babysitter till barnen men sen skulle hon börja plugga så det var då jag kom och tog över. Chelsie var jättesnäll mot mig när jag kom och vi gjorde massa roliga saker ihop. Så jag har verkligen saknat henne.

I eftermiddag ska jag hämta barnen på skolan och sen vet jag inte riktigt om jag bara ska köra hem dem eller om jag ska jobba. Får se då helt enkelt. Men bäst att vara inställd på att man ska jobba.



Chelsie & jag på Halloween förförra året.


The family



Hela familjen hade sina Sverigetröjor (som de fått i julklapp av min familj) på sig när de kom för att möta mig på flygplatsen. De hade också med sig en stor svensk flagga, som de hade fått av deras andra AuPair. Tyckte det var så gulligt av dem!



Jag vaknade idag av att dörren öppnades väldigt tyst och när jag öppnade ögonen såg jag en söt liten kille som stod i dörröppningen. Sen hörde jag en liten fis och så sa han " I tooted to wake you up Sanna!" haha. Sen kröp han upp i sängen med mig. Han är bara så go!


Igår när jag kom var JT inte det minsta blyg utan var så rolig och han sa kommentarer som

"I thought you was one the airplane" och så visade han mig ett litet flygplan som han hade tagit med till flygplatsen.
Och sen la han en riktigt rolig kommentar "I thought you did a haircut". haha. Va fasen fick han det ifrån liksom. Så rolig!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Åh, vad skönt det ska bli! Har en riktigt stor och skön säng!

Update

Hejhej!!
Förlåt för att det tagit så lång tid innan jag har skrivit något. Jag försökte ansluta mig till det trådlösa nätet på flygplatserna med det funkade tyvärr inte. Och igår var jag här så sent så jag var så trött och sen har jag haft fullt upp tills nu då jag har en liten paus. Så det får en bli en liten kort sammanfattning av min resa hit.

Jag åkte buss från gbg kl 12 natten till lördag. Jag sov lite grann men det var inte så mycket.
Flyget från danmark till london gick bara bra. Så gjorde även flyget från london till usa. De 8 timmarna gick ganska fort faktiskt. Jag kolla på film och sov en hel del. Det var skönt!
Dock blev jag orolig när jag skulle flyga från chicago till fayettville eftersom jag endast hade en timme på mig och jag skulle gå igenom både säkerheten för att komma in i landet, sen hämta ut min resväska och lämna in den igen och sen gå igenom tullen.
Det började med en lång kö som jag visste skulle göra så att jag missade flyget och så blev det också. Men som tur var boka dem om mig på ett senare. Så jag landade här kl 9 igår kväll.

Familjen har flyttat till ett nytt hus och det är helt otroligt! Hur fint som helst! Och de har en jättefin pool! Jag ska ta kort när jag får möjlighet.
Redan idag fick jag ge mig ut och köra med den stora "trucken". Var lite nervös men det gick hur bra som helst.
Ikväll ska jag träffa två tjejer här som är nannies. Den ena känner jag, men den andra känner jag inte, så det ska bli kul! De ska komma förbi här sen.
Just nu håller Robyn på att göra svenska pannkakor till middag! Yummy!!

Det känns jättekul att vara tillbaka och man ser allt med andra ögon nu när man är här en andra gång. Men det är konstigt för det känns som att jag lever i två världar och att jag nu är tillbaka i min andra värld. Känns som att jag inte varit borta.

Jag känner på mig att det här kommer bli en riktigt spännande sommar! Och jag ångrar verkligen inte att jag åkte!

Hoppas allt är bra med er därhemma!


My dream have come true!

Jag kan knappt skriva för jag skakar så!!!! Min värdmamma ringde precis och berättade att allt är fixat. Äntligen! Jag har gått och varit lite smånervös sedan klockan 7 för det hade uppstått problem med biljetten och så. Men nu är det äntligen fixat!

Så nu är det helt klart att jag ska åka!!!!
Jag kommer ta ett tåg hem till Mjöbäck imorgon förmiddag nån gång. Sen kommer jag att åka till Göteborg runt halv 1 tiden imorgon natt. Därifrån ska jag ta en direktbuss till Köpenhamns flygplats. Jag kommer att vara där kl 6 på söndag morgon och flyget lyfter kl 8 så det blir perfekt.
Så här kommer det se ut (tiderna är lokala):

Köpenhamn 07.50  - London  09.00 (2 timmar)
London 12.50  - Chicago 03.20 pm (8 tim 20 min)
Chicago 05.00 pm   - Fayetteville 06.35 pm ( 1 tim 35 min)

Så nu håller vi tummarna att jag kommer med bussen till danmark och att den är där i tid och sen att alla flyg är i tid så att det flyter på! För i så fall är jag snart i USA!

WIHOOOOOO!!!

ÄR DET SANT?!!!

Okej, nu har jag ringt!!! Dem tog det MYCKET bättre än vad jag hade trott!! Skönt!
Så nu åker jag nog till USA om ca 46 timmar!!! Kan inte fatta det! Tänk vad livet kan vända fort!
Lev i nuet stämmer riktigt bra in på mitt liv just nu!!

Så nu ska jag ut på en liten joggingrunda och försöka samla tankarna sen blir det till att snabbt packa ihop. Sen dags för möte på skolan kl 14. Sen ska jag ta första bästa tåg hem!
Som det ser ut nu kommer jag flyga från Köpenhamn på söndag kl 8 på morgonen!


Nu är det dax!

Jag har bestämt mig för att ringa chefen nu och säga att jag tyvärr inte kommer jobba där i sommar. Jag ringde runt till släktingar och vänner igår för att höra hur jag skulle göra. Och alla, utom en ;), var positiva.
Dock är det absolut inget lätt beslut. Tog flera timmar innan jag kunde somna igår och sen har jag sovit oroligt hela natten. Tänkt fram och tillbaka.
Saken är ju den att jag ska börja jobba nästa vecka och jag fick utbildning och allt denna veckan. Jag sätter chefen i en oerhört svår sits. Man gör inte så här helt enkelt. Och jag lovar att jag verkligen inte hade gjort det om det inte hade varit viktigt.
Men att åka till USA igen och träffa min älskade familj där har varit något jag drömt om ända sedan jag kom hem, både på dagen och natten. Så nu när jag dessutom får chansen att åka dit gratis och få bättre betalt än vad jag hade fått här hemma så känner jag att jag måste göra det.
Men det är absolut inget lätt beslut!

Enda anledningen till att jag skulle stanna kvar är ju för att jag är för rädd för att ringa chefen men jag vill inte leva ett liv i rädsla och ånger. Och självklart för att mitt samvete säger att man egentligenr inte gör så här. Men jag vet inte, det kanske inte gäller när man får en chans som är värd 40-50 000. Och det gäller att träffa en familj som man saknar otroligt mycket och som saknar mig. Barnen pratar ju om mig jätteofta och vill att jag kommer.
Vem säger att man inte ska tänka på dem. Att jag sviker dem om jag inte kommer.

Ja, nu är det i alla fall dax att ringa även om jag är hur nervös som helst och bara skakar. Och att jag skäms nåt så otroligt.
Jag återkommer så fort jag ringt. Jag hoppas hon svarar nu för jag orkar inte må så här dåligt mer!



Åååååååååh!!!

Ååååh TYPISKT!!! Min värdmamma ringde precis och frågade om jag ville komma till dem i sommar. Jag fick bestämma själv om jag bara ville komma och "chilla" eller om jag ville jobba. Hon skulle betala minst lika mycket som det jag skulle tjäna här om det skulle vara så att jag ville jobba.
Sen skulle hon också betala resan!! Barnen pratar jättemycket om mig och de har ett speciellt rum till mig i deras nya hus. Sen ville de att jag skulle komma och bada i deras pool!!

Åh, alltså jag hade lätt gjort det om det inte var så att jag börjar jobba nästa vecka och min chef sa till mig på anställningsintervjun att det har vart dem tjejer som fått utbildning och allt och sen inte kommit till jobbet utan tagit ett annat. Så då kan jag verkligen inte med att vara en av dem när jag har lovat att jag verkligen ska jobba.

Men samtidigt hur ofta får man en sån här chans egentligen?
Jag har nästan bestämt mig att jag nog ändå ska plugga min 5:e termin i Bentonville så kan jag åka till usa så fort jag slutat till våren, så är jag där ett halvår.

Åh jag hoppas verkligen mitt sommarjobb kommer bli superduperbra för annars vet jag inte vad jag gör!
Jag saknar ju min usafamilj så otroligt mycket. Och det har ju vart min stora dröm att åka och hälsa på dem. Och så ringer mamman och frågar om jag vill vara där en hel sommar. Jag kan inte tro att det är sant! Det känns helt overkligt! Men just det ja, det är det ju också. Jag kommer inte åka dit i sommar utan får fortsätta drömma om det.. Kan inte låta bli att gråta..




Pepsi Max

Pepsi Max är farliga grejer det!!!



Tänk på det C.R!


Jag har i alla fall en säng att sova i..

Har satt tandpetare framför ögonen nu bara för att jag ska orka hålla ögonen öppna för att skriva lite i bloggen.
Jag satte klockan på halv 6 idag men när jag vaknade vid 5 tänkte jag att det var lika bra att gå upp när jag ändå var vaken.
Anledningen till att jag var uppe så tidigt var att jag hade lyftteknik och läkemedelsinformation på jobbet idag.
Jag var lite orolig för att jag skulle bli jättetrött under dagen och inte riktigt orka hänga med i all information som skulle ges, men det var inga problem alls. Jag var pigg hela dagen och lärde mig jättemycket. Tur!
Men nu när jag har ätit middag och duschat orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Så det blir till att krypa ner gott i sängen och nana nu. Ska bli så skönt! Fast det känns lite konstigt när solen fortfarande är högt upp på himlen. Men måste verkligen försöka få in en bra rutin nu så jag har vant kroppen när jag ska börja jobba.
Men klockan 8 kanske är lite väl tidigt att sova, men eftersom mina ögon har gett upp för idag är det väl ingen idé att kämpa emot?
Hoppas bara på att jag inte vaknar så tidigt som 5 imorgon. Det är lite väl tidigt om man ändå inte ska passa någon tid.



Som tur är, är jag lyckligt lottad och har en säng att ligga i och slipper sova på gatan.
För att inga missförstånd ska uppstå måste jag påpeka att personen på bilden är fullt nykter och frisk. Bilden togs i Sthm då jag, emma och några till inte kom in i vår kompis lägenhet på grund av vissa omständigheter. Eftersom vi inte hade något att göra lekte jag & emma att vi var uteliggare och självklart var det tvunget att dokumenteras. Därav denna bild.


Ungdomssociologi

Jag läser ju en sommarkurs på 7.5 poäng och idag fick jag två kursböcker på posten. Jag har börjat läsa i den ena boken och den är jätteintressant och den andra boken verkar vara minst lika bra. Jag har fått läst jättemycket idag! Det blir så mycket lättare att plugga när det är någonting intressant och roligt. Därför valde jag också att avregistrera mig på kursen i Företagsekonomi. Kände både att jag inte hann med den och att den inte var speciellt rolig.

Jag har kommit på att psykologi och sociolgi är ämnen som jag är väldigt intresserad av. Jag tycker det är jätteintressant att läsa om hur människor fungerar.
Så förhoppningsvis kommer jag att jobba med människor och hälsa i framtiden. Det är vad jag vill just nu i alla fall.

 


Nu måste jag skynda mig iväg till gymmet. Ska på ett Station medelpass. Härligt!



Tillbaka i stan!

Ojojoj vad mycket som har hänt i helgen. Har haft fullt upp, men det gillar jag!
Om ni inte orkar läsa om min helg kan ni bara kolla in bilderna på facebook så har ni i princip hela min helg.

Det börja med att jag tog tåget direkt till brorsans student i torsdags. Det var inte det lättaste att gå och dra på en stor tung väska samtidigt som man håller i ett paraply och ska tränga sig fram bland massa människor som står ihoptryckta för att se så bra som möjligt. Som tur var kom min söta lilla mormor ganska snart och hjälpte mig med den stora väskan.
Åh, vad jag gärna hade velat åka med studenterna på flaket! Kommer ihåg hur otroligt kul det var.
När brorsan hade åkt klart var det dax att åka hem och ha kalas.
På natten där fick jag agera chaufför. Vilket jag inte hade något emot. Älskar att få komma hem och köra!

På fredagen var det först skolavslutning i kyrkan för min minsta lillebror och sen tårtkalas efter det. Var jättemysigt.
Sedan skulle jag fixa systers hår eftersom hon gick ur 9:an och skulle på bal. Jag hade lite ångest inför det eftersom jag inte trodde att jag kunde göra något speciellt med hennes hår och jag ville inte göra henne besviken. Men jag blev riktigt förvånad eftersom jag fick till en jättefin frisyr. Och Lisa var så fin den kvällen!!
Fredagnatt fick jag köra igen. Fick ett sms från brorsan som frågade om jag ville göra en sista tjänst för min bror. Man kan ju inte bara säga nej när han frågar så snällt. Så det var bara att ta sig upp och köra. Fast jag klagar inte. Kändes lite coolt att köra runt i brorsans bil med värsta basen ;) haha.

På lördagen var jag först på gekås och trängdes med massa folk, sen hälsa jag på moster och mormor & morfar en snabbis innan jag skyndade mig hem för att min goa vän Elina skulle komma.
Kvällen avslutades med spel med lillebrorsan och massa barndomsminnen då jag kollade igenom massa gamla fotoalbum.

Nu sitter jag hemma i min lägenhet och laddar inför veckan. Jag vill börja jobba nu ju!






Back on track

Nu börjar det äntligen hända saker i mitt liv igen och jag är på mycket bättre humör!
Idag har jag vart och köpt lite presenter till lillasyster, bror och mitt lilla gudbarn.
Sen har jag även vart i skolan och lånat lite böcker till min kurs i Företagsekonomi.

I eftermiddag hade jag tänkt att ge mig ut på en härlig joggingrunda, men jag vet inte om det blir av för jag kände idag när jag gick till skolan att jag har ont i mitt högra knä. Så får se hur det blir med det..
Ikväll ska jag i alla fall på introduktionskurs på jobbet. Det ska bli roligt och spännande.
Sen blir det hem och packa inför helgen då jag ska åka hem till landet. Imorgon tar brorsan studenten så jag tar tåget klockan 9 imorgon bitti och kommer vara där precis lagom till dem springer ut.
Sen blir det kalas!
På fredag har min andra bror skolavslutning så ska gå och kolla på han. Sen får jag kasta i mig lite tårta och skynda mig hem till min syster som ska på bal. Jag har nämligen fått i uppdrag att fixa hennes hår.

Resten av helgen är oplanerad men ska i alla fall försöka träffa två otroligt fina vänner!
Hoppas det blir strålande sol nu bara när jag ska på både student, skolavslutning och kolla på alla fina 9:or i balkläder!


Give me things to do!!

Jag inser nu att jag verkligen inte är van vid att inte ha något att göra. Jag är så otroligt rastlös.
Mina sommarkurser började ju idag, men biblioteket i skolan var stängt både idag och imorgon så kunde inte låna de böcker jag behöver. Typiskt! Har i alla fall kollat lite på de uppgifter jag ska göra och det blir en utmaning det måste jag säga. Så ska försöka göra så mycket som möjligt nu innan jag börjar jobba.

Men nu har jag i alla fall haft tid att kolla runt lite vad det finns för alternativ om man vill plugga utomlands. Det som lockar mest är Australien och London.
Det är ju ett helt år kvar innan det är dags att åka i så fall. Men det kommer gå fort och alla säger att man ska vara ute i god tid så tänkte att det kunde vara bra att checka läget lite.

Nu ska jag snart iväg på ett StationIntensivpass på Friskis. Det ska bli härligt!

Rastlös

Sitter här och funderar på vad man kan hitta på idag. Brukar vara van vid att ha massa att göra, men nu har jag verkligen ingenting.
Kanske skulle ta med mig lite tidningar och en filt och gå till parken och sola. Hm..det låter härligt men vet inte om jag orkar.

Jo, jag får nog göra det. Innan jag klättrar på väggarna här.

Lite kort från igår..






                                                                    Ni är bäst!! Tack för att ni finns


3.5 dagars sommarlov!

Tänkte skriva att jag nu äntligen har sommarlov. Och visst det stämmer, men det blir bara över helgen. Ska ju läsa sommarkurser på heltid under sommaren. Vad gör man inte för att få pengar liksom?
Ska bli spännande att se hur det går eftersom jag samtidigt ska jobba minst 75%.
Men lite sommarlovkänsla ska jag allt se till att få!

Nu ska jag sticka iväg till skolan för att kolla på opponering på en C-uppsats. Sen blir det shopping på Överby! Ska köpa nåt riktigt fint nu när jag vart så duktig i skolan ett helt år!



                                                                             Sommaren är här!!

Mycket!!

Mycket att göra nu! Måste bli klar med hemtentan och praktikrapporten idag för jag vill ha sommarlov!!


RSS 2.0