Klättrar upp på karriärstegen

Just nu har jag inställningen att ju mer erfarenheter man har desto bättre är det. Och att det är genom utmaningar som man växer som människa (jag vet, lite klyschigt, men det stämmer verkligen).
Det senaste året har jag nämligen gjort massa grejer som jag kanske inte hade gjort i vanliga fall och det är verkligen en härlig känsla när man klarat det. 
Jag har blivit lite inspirerad av filmen "Yes man" och försöker säga ja till det mesta. Alltid lär man sig nåt!
Jag har ju bestämt att jag ska bli något stort när jag blir stor. Och det ska jag fasiken se till att jag blir också!

Jag har klättrat ett steg längre upp i karriärstegen idag då jag blev utsedd till sekreterare för Hälsovetarnas utskott HÄRDAT. Det var några som föreslog mig som Vice Ordförande, men där går gränsen!
Jag har ju massa andra planer för hösten. Som att jobba som samtalsledare för ett projekt som heter ELLEN, vara studentambassadör och så hoppas jag på att få jobba extra också. Så jag kanske inte ska ta på mig för mycket ansvar.
Jag är också projektledare tillsammans med Camilla för något som kallas för Hälsoveckan. Den kommer äga rum på Högskolan i början av hösten. Det ska verkligen bli spännande!







Att åka som AuPair är ett av de absolut bästa beslut jag har tagit

Åååh vad arg jag blir på mig själv!

Jag satte mig på en bänk utanför skolan för att avnjuta min goda lunch. Då kom två tjejer och fråga om de fick sätta sig. Jag bara "javisst självklart!". Tänkte att det bara var bra för då såg jag inte så ensam ut, haha.
Men jag ångrade mig snabbt! De tog nämligen upp varsin cigg och började röka och de blåste inte ut röken så diskret heller, utan den flög rakt i ansiktet på mig. Och det var inte bara rök som flög på mig utan även massa aska, eller vad det nu heter, rakt i min mat!!
Haha okej, jag kan inte låta bli att skratta när jag skriver det här. jag känner mig verkligen som en liten mes som bara satt där. Jag kan ju inte ens vara arg nu ju!!
Men jag fattar inte vad jag skulle säga liksom. Var helt chockad av att man bara kan göra så. Dem ser väl att jag äter!!

Nä nu får jag ta och skärpa mig!!



En liten uppdatering om gårdagen

Jag mötte upp Camilla i skolan vid 10-tiden. Vi skulle ha en intervju med en tjej som läser 4e året på Hälsovetarprogrammet. Hon hade lite frågor angående vår praktik.
Sedan var det dags för några timmar intensivt plugg. Trots att det finns mycket roligt folk att kolla på är jag alltid dubbelt så ambitös när Camilla och jag pluggar i skolan framför våra datorer än när jag sitter hemma eller i en datasal.
När Camilla hade gått hitta jag annat sällskap och det blev massa youtube klipp innan det var dags att möta upp min gosiemma vid stationen.
Jag och Emma var jättehungriga så det blev thaimat. Yummy!! Sen blev det ett hårt träningspass på Friskis innan vi kunde sätta oss i soffan och slappa lite. Eller jag slappa och emma plugga inför ett prov hon ska idag.
Träningspasset tog nog hårt på emma för hon försov sig ;) Men som tur var hann hon till bussen.

Nu sitter jag i skolan och försöker göra allt för att hålla ögonen öppna. Inte det lättaste när man sitter själv med en hemtenta. Men jag ska göra mitt bästa!
Ikväll ska jag och camilla hänga på fritidsgården. Yeeey!





Jag har alltid lika roligt med dig!

Gossip Sunday

Nu ska jag ta min drömrulltårta och bege mig iväg till Jennie. Camilla kommer också, med sina efterlängtade GI- Chocolate Chip Cookies.
Då Jennie har spenderat helgen på annat håll har vi mycket skvaller att ta igen. Men det brukar vi ju i och för sig ha även då vi spenderar helgerna ihop.
Gossip Sunday är en tradition helt enkelt.


Tjingeling!


What a night!

Det var riktigt skoj igår och tiden gick så fort! Jag kan ju avslöja nu att temat var Sailor.
Vi serverare var i uppklädda till sailors och vårt första uppgift var att presentera oss för killarna genom att marchera in i sittningssalen till Christina Aguileras låt "Candyman". Efter att ha vickat lite på höfterna var det bara till att gå runt bland borden där killarna satt och se så sexig och snygg ut som möjligt.
Jag ljuger om jag säger att jag inte var nervös.
Sen började jobbet som serverare och jag hade vart nervös i onödan. Jag spillde varken rödvin på nån snygg killes skjorta eller snubblade. Skönt!
Mitt i allt serverande var jag också med på en dans till Pussycat Dolls låt "When I grow up..". Inget snubblande här heller! Dock blev det ett hål i mina vita stay-ups. Så de åkte av.
Som sagt sittningen bara svischade förbi och när den var slut hjälptes alla serverare åt att städa. Mitt i städningen togs en paus för att äta. Det blev 3-rätters på 5 minuter. Inte dåligt!
Sen dracks det lite gratis vin innan det var dags att gå ner i puben och ha en riktigt rolig fest.
Det var tur att jag hade sköna skor på mig för oj vad det dansades!!

Har snott lite bilder av Camilla.


Fick en fläck på linnet men det fixades snabbt med hjälp av lite vatten och en hårtork


Alla serverare



Under kvällen hade jag mina svarta pumps men när vi städade bytte jag till mina "guldskor"



Fler kort finns på Facebook


.

Det har vart en grym kväll, i alla fall till slutet. Nu är jag trött och ska försöka sova.



I thought I could handle it, but I guess I was wrong


Äntligen dags!

Nu blir det en sväng ner på stan för att handla de sista detaljerna till ikväll, då det äntligen är dags för årets Herrmiddag på skolan.
För er som inte vet vad Herrmiddagen är för något så är det en middag för bara killar och där det endast är tjejer som jobbar. Det förekommer också en hel del underhållning om man säger så. Temat är hemligt för killarna och därför kan jag inte avslöja något förrän imorgon. Men jag ska i alla fall vara med och servera.
Men jag lovar att försöka ta många bilder!


Fredagsmys

Ikväll blir det en fredagskväll i min ensamhet. Har nog inte hänt på flera månader. Men jag är inte bitter.
Sitter här med en stor kopp te och choklad. Har kommit en ny choklad nu med blåbärssmak. Smakar helt okej.
Medan jag sitter här och gottar mig vet jag att det är många tjejer som ska vara med på Herrmiddagen imorgon som har pinat sig och levt på sallad hela veckan. Jag säger bara stackars dem! Jag menar de kommer ju gå ner max 1 kg och ett kilo hit eller dit spelar nog inte så stor roll.
Dessutom behöver man ju ladda upp med massa energi inför morgondagen. Här ska showas!!




Hoppas ni har en bra fredagskväll!


Bilder från Hälsoprofilsbedömningen igår


Här sitter Camilla i sitt lilla testrum





Camilla började med ett hälsosamtal


Sedan var det dags att testa blodtrycket


Efter det skulle vi se hur mycket mitt skelett väger och utifrån det även få fram hur mycket kroppsfett jag har.


Sista testet var ett konditionstest




Det var väldigt roligt och intressant att göra en Hälsoprofilsbedömning. Och det var gratis dessutom. Perfekt!

Är ni intresserade av en Hälsoprofilsbedömning så hör av er till Camilla Johansson 070-3085915






Lyckorus nr. 2 denna veckan =)

Jag glömde snabbt av den läskande äppelpajs doften då jag gav mig ut på en långpromenad med Camilla.
Vi hade så roligt hela vägen. Skrattade vi inte så log vi åtminstone. Vi gick i ett helt nytt område som vi aldrig hade gått i förut. Vi såg hur många fina hus och lägenheter som helst. Så vi passade på att drömma oss bort lite grann.
I slutet skuttade vi fram i skogen. Vi var på så bra humör och var så glada. Helt utan anledning egentligen. Ännu bättre!
Det är så här en perfekt promenad är!
Vi tog en massa roliga kort på vägen också. Lägger upp dem imorgon när jag träffar Camilla.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova riktigt gott =)

The smell of apple pie

Tycker inte ni också att det borde vara förbjudet att baka äppelpaj så det luktar i hela trapphuset?!
Åååh jag blev så sugen när jag kände doften..
Jaja, det är väl för väl att det inte luktar in till min lägenhet i alla fall. Då skulle jag nog inte kunna hålla mig från att baka en äppelpaj själv.


37% kroppsfett

Så, då har man gjort sitt livs första hälsoprofilsbedömning.

Camilla började med att göra en skelettmätning och det visade sig att mitt skelett vägde 7.25 kg. Så det väger inte så mycket ändå. Och sen utifrån det kan man räkna ut hur mycket kroppsfett man har och vad man bör väga.
Dock vet jag inte riktigt vad jag ska tro här. Om resultaten stämmer så har jag 37% kroppsfett och man ska ligga på runt 25%. Det visade sig också att jag ligger 5 kg över maxgränsen till övervikt och att jag, 157 cm lång, normalt kan väga 43 kg. Jag tycker det låter väldigt lite. Det är 14 kg mindre än vad jag väger nu liksom.
Men det måste vara på grund av att jag har mycket muskler som jag väger så mycket ;)
Nej, men det kan alltid förekomma avvikelser. Camilla ska kolla upp det på sitt dataprogram som hon har så får vi se om vi får andra svarsresultat.

Däremot när jag skulle testa min syreupptagningsförmåga fick jag bra resultat. Jag hade hög syreupptagningsförmåga och min kondtion låg på genomsnittsnivån.

Och vid hälsosamtalet kom vi fram till att jag hade en bra hälsa

Tog några kort på när Camilla testa mig men min kamera krånglar hela tiden och det är jättesvårt att lägga in korten från kameran till datorn. Ska se om jag hinner fixa det senare ikväll..


Hälsoprofilsbedömning

Nu ska jag göra mig ordning för jag ska när som helst bege mig iväg till skolan där Camilla ska göra en Hälsoprofilsbedömning på mig. Det ska bli väldigt spännande!

Återkommer med mina resultat senare..

Personlighetstest

Jag härmar alla andra och lägger ut ett personlighetstest. Jag tycker det är så kul med sånna här test och spännande att se vad man får för svar.


Din personlighetstyp:
Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Det stämde väldigt bra in på mig faktiskt. Även om jag inte skulle påstå att jag har ett välutvecklat sinne för form och funktion.
Men jag har ju läst rätt program. Barn-och Fritid på gymnasiet och nu Hälsovetarprogrammet. Kanske skulle satsa på präst som nästa.. ;) nja då blir jag nog hellre hemmafru eller varför inte köra på en helt ny bana och bli designer.

Ja framtiden får utvisa...


Kanske jag en vacker dag ;)


Kycklingpaj

Idag gjorde jag en god kyckling&broccoli paj till lunch. Det var riktigt gott att lyxa till vardagen lite.
Jag är medlem på tasteline.se och brukar ofta vara inne där för att få inspiration. Det är jättebra för man kan spara recept som man hittar och ha dem samlade på "mina sidor". De har också en väldigt bra sökfunktion som man kan söka på. Man kan välja om man vill ha mat som går snabbt, GI, LCHF, smalt, billigt osv.

Pajdegen som jag gjorde är "GI-vänlig" och istället för vetemjöl använder man dinkelmjöl och sojamjöl.
Här kommer recpetet.

Pajdeg:
1,5 dl Dinkelmjöl fullkorn
1,5 dl Sojamjöl
100g Smör
I dl vatten

Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

Sen kan ni fylla pajen med vad ni vill. Jag fyllde min med kyckling, broccoli, 2 dl creme fraiche som var blandat med dragonsenap, och sen la jag på tomatskivor och ost. Jättegott!


Energikick

Nu ska jag när som helst bege mig bort mot Friskis där det blir ett morgonpass på gymmet. Tycker det är så skönt att träna på morgonen. Man får så mycket energi till resten av dagen då.

Vi hörs senare!


Lyckorus

Nu har jag och Camilla äntligen fått en praktikplats!! Tyckte det var på tiden då vår praktik började idag.
Och det allra bästa var att vi kan använda oss av de idéer som vi hade tänkt i från början. Idéerna passar nästan bättre till den praktikplats vi har fått nu.
Först hade vi tänkt att vara på en skola och undersöka hur eleverna mår och sen göra ett projekt ut efter det. Men efter att ha ringt alla Trollhättans skolor utan att få något positivt besked var vi tvugna att ändra strategi. Så istället fick vi napp på en fritidsgård som ligger här i Trollhättan. Jag och Camilla har massa bra idéer så det ska bli väldigt spännande att se hur det blir.

Så fort jag hade lagt på luren efter att ha fått reda på det underbara beskedet fylldes jag av ett lyckorus och bara stod och hoppa här i rummet. Man har haft sån ångest över sig så det var en sån lättnad att äntligen ha hittat någon som vill ta emot oss. Härlig känsla!

Känslan blev inte direkt sämre när det sedan var dags att planera för lördagkvällens stora event. Jag är så peppad! Ni får veta mer på söndag..


Du & Jag, vilket team!


Smaskens

Äntligen har jag fyllt på matförrådet med massa god mat. Det behövdes verkligen. Som idag t ex. åt jag rödbetor, vita bönor och lök till lunch. Var väl helt okej, jag är inte kräsen. Men när man kan äta goare grejer så...
Hade tänkt att jag skulle skärpa mig lite när det gäller att laga mat. Börja laga lite rätter och så. Det är ju varken tidskrävande eller svårt på något sätt. Men det krävs lite planering. Och fantasi! Det är ju inte min starka sida direkt. Nä jag får helt enkelt ta och skärpa mig! Jag kan bara jag vill!
Eller?!
Försöker komma på vad jag kan göra till middag men inser att jag varken har något kött eller någon fisk upptinat. Fasen, det var ju det jag skulle köpa!
Hmm... det får bli nåt vegetariskt då.


Köpte dinkelskruvar som är gjort på en typ av alger. Älskar pasta men min mage mår inte så bra av vanlig pasta därför ska det bli spännande att prova dessa.


Ett nytt försök

Har haft cirka ett halvårs uppehåll i bloggen, men nu har jag blivit sugen på att blogga igen.
Som tur är har jag fått låna en kamerasladd av min kära vän Camilla så jag kan lägga över bilder från kameran till datorn, för det är ju väldigt viktigt. Jag menar vad är en blogg utan bilder liksom!? Inte lika rolig i alla fall.

Idag har jag haft en slappissöndag, vilket var väldigt skönt och välbehövligt. Det har varit mycket denna veckan och kommer så även vara nästa vecka. Så jag har laddat med massa energi nu!
Har ju haft ont i halsen några dagar men har druckit massa te och honungsvatten i hopp om att det ska bli bättre till i morgon. Får inte bli sjuk! Det har jag inte tid med.

Så nu tänkte jag göra mig redo för att krypa ner i sängen. Men tror inte jag kan somna riktigt än så det blir nog till att läsa en bra bok innan jag somnar.

Förresten jag bloggade under mitt år i USA så om ni är intresserade av att läsa hur det var kan ni läsa alla gamla inlägg under kategorin "Mitt liv som AuPair".

Godnatt!



Avslutar med en bild som jag hittade i arkivet från när jag var i USA

Besviken

Ar riktigt besviken just nu faktiskt.
Det ar namligen sa att jag kor ALLTID nar vi AuPairer ska motas och hitta pa nagot. Sa d

Hem till jul?

Idag har jag inget speciellt att beratta. Har inte hant sa mycket. Men jag tanker att det kanske kan vara roligt for er att han nagot att lasa, i morgon (las idag) ni dar hemma och ni svensk-amerikaner innan ni lagger er.

Eftersom jag inte har nagot vettigt att skriva sa snor jag Sophias (den svenska studenten och min van har i Arkansas) bloggamne. Namligen








C, jag ar glad att operationen gick bra. Hoppas allt kommer bli mycket battre och enklare nu.  

RSS 2.0