Peppad

Tack for kommentarerna. Nu ar jag peppad till tusen for ikvall!
Provade precis min klanning och den satt bra. AirBrushTanningen funka bra. MIna hander och fotter ser lite smutsiga ut bara. Men ska forsoka skrubba bort lite mer.
Mitt har var extra blont idag. Tack for det! Och det ska nog ga att gora en liten knut a la tingeling.

Som ni marker ar jag pa toppenhumor!

Hoppas det haller i sig till ikvall bara. Sov inte sa mycket i natt. Jag och Robyn var pa Walmart till 12 igar natt.
Och jag vet ju inte om man blir piggare av vin. (Har fatt en flaska av Robyns jobbarkompis nar jag sprayade henne)
Men annars kor jag pa overtrott da ar man ju pigg igen! Jag ska inte dricka en hel flaska bara sa ni vet. Men det forstod ni val. Racker med ett halvt glas tror jag. Har ju inte druckit pa nastan fyra manader. Kanner mig valdigt ren!

Happy Halloween!



in another world...

is just what I am right now.

Halla Sanna, det ar Halloween i morgon! Du ska pa en Halloweenfest. Vad hande med alla planer och ideer du hade infor festen?

Jag vet inte riktigt vad som har hant med mig. Hade ju tankt att jag skulle fixa extensions (loshar), fixa fransk manikyr och sa behover jag kopa lite smasaker infor i morgon. Bland annat behover jag ha ett gront harband. Sedan skulle jag behova ha en solpraydusch ocksa. Eller rattare sagt jag maste ha.
Och nu sitter jag har kvallen innan och vet inte vad jag ska ta mig till.

Ska se om Robyn vill spraya mig ikvall. Ar lite orolig bara for hon har bara sprayat typ 2 ganger innan sa hon har inte riktigt fatt in tekniken an. Det innebar att det kan bli lite flackigt. Och jag kommer ju ha en tubklanning som gar lite ovanfor knana. Tur att det ar morkt i morgon kvall.
Sen vet jag inte vart jag ska fa tag i harband. Far aka nanstans ikvall.

Okej, det kanske kan ordna sig bra i alla fall. Jag har tankt sa mycket pa det dar med bilnyckeln och sen har jag varit sa trott sa dagarna har bara rusat forbi.

Nu tankte jag ta en liten powernap innan jag ska vacka barnen och kora dem till gymnastiken.

Puss&Kram


7 000 kr for en nyckel!!

Har fortfarande inte hittat nyckeln. Var sjutton kan den vara!

Fick ocksa reda pa idag att det skulle kosta runt 1 000 dollar att tillverka en ny nyckel, vilket ar lite mer an 7 000 kr! Det ar ju helt sjukt! Men det ar bara for att vi maste skicka bilen till stallet dar de gor nyckeln eftersom vi inte kan kora den dit. Och det ar val halva priset. Sen tar dem massa for att tillverka nyckeln och sen arbetstiden.
Aja, vi ska i alla fall avvakta och se om den dyker upp.
En liten bra grej ar att jag far kora Truck salange. Alskar att kora den stora bilen!

Annars har jag inte gjort mycket idag. Barnen har varit i skolan sa jag var bara hemma och sloa.
Kolla pa One Tree Hill. Sa otroligt bra! Ska forsoka aka till North Carolina nan gang till varen. I april har dem nagon valgorenhetsgrej och da ar alla fran tv-serien dar. Det ar nagot de har varje ar. Jag hoppas verkligen att jag kan aka dit och kolla :)

Nu ar det dax att krypa ner i sangen. Klockan ar bara 9 men jag ar sa trott sa det ar inte klokt.

Ha en underbar dag!





Sanna Josefine Franzen 




Tappat bilnyckeln!

Shit, sager jag bara! Har namligen tappat bort bilnyckeln till Volvon. Jag och barnen hade varit i parken och nar vi kom hem spelade vi lite fotboll i tradgarden. Det var kanske i 20 minuter. Sen gick vi in och jag gjorde lunch. Efter lunchen sov Kate och JT och sen nar vi skulle till musikskolan var jag jattestressad. Sa nar jag val satte mig i bilen markte jag att bilnyckeln inte var dar. Jag sprang in for att hamta den men den var inte pa banken i koket dar jag alltid har den. Sa tankte jag att jag kanske tappat den i tradgarden. Deras tradgard ar inte sa stor sa jag tittar igenom snabbt men hittar den inte.
Jag ringer Eddie for att hora vad jag ska gora. Han var valdigt lugn och valdigt snall. Sa det var skont. Aven Robyn tog det valdigt bra. Det blev ingen musik for Kate idag. Och just idag hade aven Kate & JT en halloweenfest pa skolan som jag egentligen skulle kort dem till men Robyn fick ta dem dar istallet. Det innebar att de kom forsent men det var inte sa farligt for Robyn tyckte det var tillrackligt med tid. Sa jag har verkligen haft tur med det.

Robyns pappa kom over med sin grej. Ni vet en san dars om piper nar det ar nagot metall i narheten. Tyvarr hittade vi ingen nyckel. Kan vara sa att Charlie har lekt med den. Och da kan den vara var som helst for han kan namligen springa igenom grinden till grannarna och sa.
Sa nu ska jag lagga mig. Det enda jag kan hoppas pa ar att jag kommer dromma om vart den ar.
Ska be till Gud ocksa. Jag ar ju i sodra USA dar religionen ar valdigt viktig sa jag hoppas att det funkar.
Tankte be mina skyddsanglar om hjalp ocksa men jag vet inte om dem foljde med mig hit eller om jag har fatt nya. Vet inte riktigt hur det funkar ;) hehe.

Jag maste tillaga att detta ar valdigt allvarligt for vi har ingen extranyckel!

Sa hall tummarna for mig!


Marijuana & Kokain

Helgen borjade med att jag och Sophia, en svensk student, akte pa bio. Vet inte om jag vill avsloja vad vi sag, men okej da. Vi sag High School Musical 3. Vi kanske ar lite for gamla for den men det var en film som man blev glad av. Sa helt okej.
Pa lordag kvall akte jag och Alice och kollade pa football. Fick namligen gratis biljetter av Jeremy, Robyns bror. Han och hans tjej kunde inte ga for de skulle aka bort. Sa vi blev hur glada som helst. Det var en bra match och jag forstod lite mer den har gangen sa det var kul.
Efter matchen var vi sa frusna att vi akte till Starbucks. Alice tog varm choklad och jag tog te. Satt och prata lite. Alice ar verkligen en person som man kan prata med om allt sa det ar skont. Eftersom jag inte har mina underbara vanner har hos mig just nu. Gar inte en dag utan att jag tanker pa er. Saker som jag hade velat visa er har, saker som jag planerar att gora med er nar vi kommer tillbaka och saker som paminner mig om gamla minnen med er.

Idag akte jag till Alice och kollade pa "P.S. I love You". Valdigt bra film. Raquel kom ocksa och gjorde oss sallskap. Sen nar hon akte hem, tog jag och Alice en harlig promenad i hennes neighbourhood. 

Vid middagen idag pratade vi om festen som jag ska pa, pa fredag. Robyn och Eddie diskuterade ganska rejalt. Robyn vill att jag ska ha kul och sager att det kommer bli en rolig fest. Hon tillater mig ocksa att dricka sa lange jag inte kor. Det ar ju en sjalvklarhet i Sverige men har kan man kora efter att man har druckit lite.
Eddie ar mer beskyddande. Han gillar inte riktigt att jag ska dricka och han ar orolig att killarna ska gora nat.
Men jag har ju styrketranat nu sa det ar ingen som kan gora nat mot mig inte.
Nej, men det ar nog inte varre an vara vilda fester hemma. Eller vad sager ni? Bara det att de kommer roka Marijuana som vanliga cigaretter, snorta lite kokain och kora fulla men vafasen det ar val inget.

Och japp jag skrev min rubrik sa ni skulle orka lasa till slutet ;)

Have a nice week guys!


Party





Fall

Japp, nu ar hosten har. Aven i Arkansas.
Jag har alltid haft sommar som min favoritarstid men jag tror jag har andrat mig till host nu. Har kommer nagra punkter vad jag gillar med hosten

- Mysig
- Mer klader. Jag tycker ju det ar oerhort roligt med shopping och mode. (Saknar HM-katalogen med alla hostklader)
- Friskare luft
- Traden ar valdigt fina
- Man kan gora lovhogar och hoppa i
- Slipper alla insekter
- Slipper svettas sa fort man ar ute
- Och sa ar min fodelsedag pa hosten

Anledningen till att det blev ett inlagg om hosten beror pa att jag tog med Kate & JT till en mysig skog, dar vi tog en liten promenad. Och da la man verkligen marke till hur kallt det har blivit och hur naturen har andrat sig.
Nar vi kom hem gjorde jag lite lunch. Det blev pasta med skinksas. Eftersom det ar fredag (och jag ar otroligt sugen) sa tog vi lite dessert ocksa. Frukt och glass. Smaskigt!
Nu ligger dem och sover gott i sina sangar efter att ha varit ute i den friska luften.
Om nagra timmar ska Kate ivag pa gymnastik. Sa da ska jag och JT ta en liten promenad med Charlie (hunden) Mysigt.

Uppdaterar ikvall med bilder da jag antligen far tillbaka min dator :D Jippiii!




Torsdag

Klockan ar halv 11 pa formiddagen har just nu och jag ska nar som helst aka ivag till gymmet for ett styrketraningspass.
Men forst tankte jag att jag skulle kolla lite pa datorn. Jag markte att jag la ut fel film igar. Jag flog ju inte av soffan pa den filmen. Sa nu har jag lagt ut den ratta.

Idag skulle JT till doktorn och kolla hans oron sa jag korde Kate till skolan och sen akte jag och JT till doktorn for att mota upp Robyn dar. Robyn skulle ocksa ta ut sina stygn efter operationen.
JT var valdigt duktig sa efter 20 minuter sa Robyn att jag inte behovde stanna mer sa jag kunde aka hem. Annars vcar det meningen att jag skulle hjalpa henne med JT. Men det behovdes inte.

Okej, nu maste jag packa for traningen.

Forresten min kompis Elin, som ar Au-Pair pa Cypern har skaffat blogg sa ni kan lasa om hennes aventyr om ni gar in pa andreassonelin.blogg.se
Det ar ju lite skillnad pa USA och Cypern sa det kan vara kul att lasa. Om ni vill se vad som har hant under de tva manader hon har varit dar kan ni lasa om det  och se bilder pa Resdagboken Elin Andreasson.

Tjingeling

Roliga filmer!

Nu har jag lagt ut lite roliga filmer som jag fatt pa en cd av Typhanie. Dem ligger ute pa YouTube. Sok bara pa xSanna sa finns dem dar.
Och jag lovar ni far skratta, aven om det ar skadegladje pa hog niva. Haha!

Ar det inte att jag flyger av soffan efter baten, sa ramlar jag nar aker inlines, eller sa ar det min fruktansvart bra engelska
plus att jag ar osminkad och illrod i ansiktet efter att ha brannt mig i solen. Men vafasen, det gor val inget!

Hoppas ni far er ett gott skratt!

Massor av kramar Sanna

Tisdag

I mitt forra inlagg skrev jag att det var tur att det fanns en annan dator som jag kunde ha nar min gick sonder.
Men det visade sig att den inte hade nagot internet. Typiskt ocksa!
Sa jag far val fortsatta anvanda Robyns dator. Men jag kan inte logga in pa msn pa den. Vet inte riktigt om de ska fixa min dator eller om de ska forsoka fa internet pa den andra istallet. Jag hoppas i alla fall att de fixar nagon dator snart.

Igar fick jag varldens sotaste kort nagomsin! Det var ett stort kort med tva sota nallar pa framsidan och pa baksidan var det ett kort pa en jattegullig tjej, namligen Melanie. Hon skrev att hon satt  och tankte pa mig och att hon hade mycket spring i benen just nu. Sen skickade hon massa choklad till mig oxa. Sa nu behover jag inte vara orolig for Halloween. Tack Melanie! :) Saknar dig nagot oerhort mycket! Men vi far ha massa kul nar jag kommer hem!

Ikvall blir nog en liten sorglig kvall for Typhanie ska namligen aka hem till Frankrike i morgon.
Jag hoppas att jag kanske kan aka och halsa pa henne i Paris nagon gang. Skulle vara kul.

Annars ar allt bra har. Halloween borjar narma sig och det ar valdigt mysigt (och laskigt) i tradgardarna har. Massor av pumpor, skelett, haxor och allt vad det ar. Har inte vagat ta kort an men ska forsoka ta nagra smygkort sa ni far se.


 

Nej!Nej!Nej!

Min dator har kraschat. Vilket innebar att alla mina kort formodligen ar borta! Varfor lar man inte sig av andras misstag och lagger over dem pa en skiva.
Ska prata med Eddie och se om dem kan fixa det.

Nu ska jag aka ocxh hamta barnen pa skolan. Kanske skriver mer sen. Tur att det finns en annan extra dator :)

Kramar Sanna

Halloween

Nu ar det snart dags! Bara 18 dagar kvar till Halloween.
Forst trodde jag att jag skulle fa fira Halloween med familjen, vilket kunde vara lite mysigt. Men nagot som ar betydligt roligare ar att fa fira Halloween med en massa andra ungdomar, vilket jag forhoppningsvis ocksa ska gora.
Chelsie fragade namligen om jag ville komma pa Halloweenparty till hennes syster.
Hennes (snygga) bror fyller ar, 23, samma dag sa de blir val party for han samtidigt.
Det ska bli riktigt kul.
Problemet ar bara vad man ska vara for nagot. Det ar ju inte riktigt lika enkelt som att kla ut sig i Sverige. Da ar ju haxa nastan det enda man kan vara om man ar tjej. Har i USA kan man ju vara nastan vad som helst.
Paniken borjade stiga sig pa. Men sa kollade jag runt pa lite pa internet och hittade en drakt som jag gillade namligen feen i Peter Pan. Tinkerbell ar namnet pa engelska, jag vet inte om hon heter nagot annat pa svenska.
Sa har nastan bestamt mig for att vara henne.
Man vill ju vara nagot snyggt/sott nar man ska pa ett party dar man inte kanner nagon. Och dar det finns snygga killar!

Men ett problem aterstar fortfarande och det ar vad jag ska ge hennes bror eftersom det ar hans fodelsedag. Jag vill ge nagot litet men anda kul. Svensk choklad hade varit bra present men jag har tyvarr inte sa mycket kvar.
Hoppas jag hittar nagot annat bra.

Nu maste jag avsluta for Kate ska snart till musikskolan.

Ha det bra!


Tinker Bell

Ni ar underbara!

Jag har precis kopierat alla mina inlagg pa Resdagboken till ett dokument i Word. Tankte att jag skulle spara alla inlaggen och gora som ett litet hafte/bok. Kan ju vara kul att lasa sen om nagra ar for det ar nog mycket som man glommer av.
Jag tankte aven att jag kunde kopiera alla kommentarer som det stod nagot speciellt i. Det visade sig att jag nastan kopierade varenda kommentar. Ni ar verkligen underbara! Ni ar en otrolig stottning och jag blir oerhort glad och positiv nar jag laser era kommentarer.
Jag ar fruktansvart dalig pa att svara pa kommentarerna eller att hora av mig genom mail till var och en, jag vet. Sa det ar nagot jag har bestamt att jag maste bli mycket battre pa. Det ar ju inte roligt att kommentera om man aldrig far nagot svar. Nagot annat som ar valdigt positivt och lite komiskt ar att jag har mer kontakt med manga av er nu nar jag ar borta an vad jag hade nar jag var i Sverige.
Nar man skriver dagbok sa har sa blir det ju valdigt personligt och i borjan var jag lite nervos nar jag visste att det var sa manga som laste. Men det vande snabbt! Jag marker ju att ni ar ju precis som mig aven om vissa ar mer an dubbelt sa gamla ;) Och det kanns skont att veta.

Sen jag kom hit har jag fatt mycket battre sjalvfortroende och sjalvkansla. Varje dag kanner jag att jag utvecklas och blir sjalvsakrare. For nastan varje dag dyker det upp en ny utmaning och oftast brukar det losa sig. Man moter otroligt manga nya manniskor och lar sig mer om sig sjalv.

Sa lange jag kan minnas har jag alltid brytt mig om vad andra tycker och tanker och jag vet att jag inte ar ensam. Sjalvklart ska man bry sig om vad andra tycker men till en viss grans. Det ska inte ga sa langt att du borjar lyssna mer pa andra an dig sjalv for det ar da det kan bli jobbigt. 
Detta later kanske klyschigt for alla har ju hort det och jag vet att det ar ingenting som jag har kommit pa. Men det ar det att aven om jag har hort det har jag inte riktigt insett det forran nu. 
Men det finns manga anledningar till att jag skrev detta. For det forsta ar bloggen till for att jag ska kunna skriva av mig. Jag vill ocksa kunna ga tillbaka och kunna lasa vad jag har lart mig pa den har resan. 
For det andra sa vet jag att manga har problem med detta aven i vuxen alder. Det later valdigt latt men det ar valdigt svart att folja. De flesta vill ju bli omtyckta och att folk ska prata gott om dem. 
Men kompisar och slaktingar som verkligen tycker om dig snackar ju inte skit om dig heller. De later dig vara den du ar.
For det tredje sa ar jag valdigt trott just nu och jag bara flummar och marker att inlagget blir bara langre och langre.

Sa dags att avsluta. Var meningen att inlagget skulle handla om nagot helt annat men far ta det en annan dag.

Jag kan inte lata bli att kanna mig lite for vuxen nar jag skriver om sadana har grejer men den har resan har paverkat mig nagot enormt psyksikt. Jag har blivit overraskad over mig sjalv manga ganger. Tusentals saker fran min barndom borjar komma upp. Kanske har det nagot att gora med att jag just nu saknar tryggheten, som man har nar man ar ett litet barn och inte behover oroa sig over nagot. 
Jag kanner att jag har blivit valdigt vuxen och jag har inte riktigt vant mig vid det an. Darfor kan jag kanna mig lite tontig. Typ som nar man ar i puberteten och kroppen borjar vaxa konstigt. Fast nu ar det psykiskt istallet. Konstiga tankar dyker upp. Kanske ar det detta som kallas for att man lar kanna sig sjalv.
Sedan har jag ju alltid varit lite lillgammal av mig och alltid alskat att sitta och lyssna pa nar de vuxna pratar. Sa det ar val inte sa konstigt om jag kan vara lite filosofiskt flummig ibland. 

I alla fall det ar en otroligt skon kansla att bry sig mindre om vad andra tycker och vad dem tanker om jag gar osminkad, inte plockar ur diskmaskinen for en gangs skull, inte alltid har fint pa mitt rum, sager nej till att ga ut, tror att Eddie ar min pappa o.s.v. Detta gor ju det aven lattare for andra att umgas med mig eftersom de inte behover ha sa stor press pa sig sjalva att ha det fint eller vara duktiga. Annars kan det ju va sa att en del undviker en for att de har inte stadat huset, inte aker och halsar pa dig pa vagen hem fran traningen for de har en gammal t-shirt och ett par slitna shorts pa sig osv.
Sa istallet for att fa mindre vanner far man ju fler vanner. Eller i alla fall umgas mer med dem man har.

Okej, nu har jag fatt skriva av mig. Kanske kommer angra vad jag skrivit i morgon nar jag vaknar upp. Brukar vara sa. Det hor val till den "psykiska puberteten" eller kanske helt enkelt till vanlig flummighet nar man ar trott.

Jag lagger upp nagra bilder pa mina alskade vanner som jag alltid kan vara mig sjalv med och som jag alskar otroligt mycket. Saknar er nagot enormt!

                                                             




                                                 
Detta ar mina narmaste vanner. Sedan finns det ju manga andra vanner som betyder en hel del saklart!


Pussar & Kramar Sanna

Safari

Idag foljde jag med Robyn och barnen till ett safari som ligger ca 45 minuter harifran.
Egentligen behovde jag inte folja med men Robyn sa att det kunde vara bra om jag foljde med for da kunde jag se vagen om jag ville aka dit med barnen nan gang.
Det var mysigt att aka runt dar bland djuren och vi fick oss en hel del skratt. Djuren kom valdigt nara bilen och tittade in genom rutorna. En oxe slickade t.o.m varan bil.
Nar jag var dar pa safarit tankte jag mycket pa Elias. Nar jag kommer hem ska jag och han aka till Boras Djurpark tillsammans.

                                                                                 

Elias



Nar vi var pa vag till safarit ringde mamma. Jag blev sa otroligt glad och overraskad nar jag kollade pa mobilen och sag mammas nummer. Var roligt att prata med dig :)
Mamma, Elias och Christian kommer hit i Januari och halsar pa. Jag har redan borjat planera vart vi ska aka och vilken mat vi ska ata. Langtar!

Just nu har barnen nap (vila). Blev valdigt sent idag sa kommer inte bli roligt att vacka Kate nar hon bara har sovit i en timme och inte 3 timmar. Om lite mindre an en timma ska jag kora barnen till Robyn & Eddies kontor och sen aker jag till skolan.
Tycker verkligen det ar roligt med min spanskalektion. Far forhoppningsvis tillbaka mitt prov idag ocksa. Det kandes bra sa jag hoppas pa good grades.

Sorry Ingrid, jag hinner inte skriva om de amerikanska killarna idag men jag lovar att gora det sa fort som mojligt. Kanske ikvall annars blir det i morgon :)

Blogg instead of Resdagboken

Tankte att det ar lattare bade for er och for mig om jag skriver i en blogg istallet. Det innebar att vi inte behover logga in pa Resdagboken. 
Dessutom gillar jag iden av att ha en egen blogg att skriva i. Aven om den inte ser lika proffsig ut som en annan Au-Pairs. Syftar pa min kompis Felice som ocksa ar Au-Pair i USA men istallet for Arkansas befinner hon sig lite utanfor NY. Sa om ni vill veta vad som hander dar. Besok hennes blogg
anderssonfelice.blogg.se (har inte lart mig hur man gor nar man ska lanka men hoppas det gar bra anda)

Jag borjar bli forkyld nu vilket ar mindre kul. Eller lite kul ar det faktiskt. Jag brukar skratta at Eddie, pappan i familjen, for att han ar sa bakterieradd. Han har sina bakteridodande sprayer och tvattar sina hander stup i kvarten och allt vad det ar. Allt for att han inte ska bli sjuk. Kanske skulle jag ha lyssnat pa honom och gjort som alla andra amerikanare gor.
Amerikanare ar namligen otroligt "renliga" av sig. Pa nastan alla offentliga platser finns bakteridodande gel, ungefar som tval som man kan anvanda. Pa skolor och forskolor ar det sa noga med hur ofta barnen tvattar sina hander, att de skriver upp antalet ganger pa lappen som de skickar med barnen hem.
De flesta offentliga toaletter spolar automatiskt, har automatisk vattenkran och tvalpump. Allt for att man inte ska behova rora nagot. Jag haller med en tant som sa till mig nar vi tvattade handerna en gang "Automatiskt ar bra. Sa lange det fungerar" Ja, sa lange det fungerar. Men vad hander om man gar pa toaletten och det inte fungerar. Jo, jag smog ut lite forsiktigt och var glad att jag bara hade kissat.
Det ar roligt att se hur tekniken utvecklas. Jag undrar om de har automatiska funktioner pa toaletterna i Sverige ocksa. Nagon som vet?

Okej, nu tror jag att det ar dags att sova.


Kolla har vad nagon har hittat pa. Nu behover du inte ta i handtaget och riskera att fa bakterier eller annat pa handerna.             men du behovar ha starka fotter och bra teknik

Puss & Kram Sanna

RSS 2.0