Meatzza

Häromdagen gjorde Camilla en LCHF-variant av pizza och det såg så gott ut att jag var tvungen att prova. Och det var hur gott som helst!! Trots att degen är av köttfärs istället för vanlig pizzadeg så smaka det precis som pizza. Så nu vill jag även tipsa er om den här goda pizzan, eller meatzza som den egentligen kallas.


Meatzza
Du behöver:
ca 500 gram köttfärs
Kryddor
1 ägg

Tomatsås (går även bra med krossade el. passerade tomater)
Valfri fyllning (t ex bacon, korv, salami, tomater, ägg, fetaost m.m. (bara fantasin sätter gränser)  
Ost
Pizzakrydda/Oregano 

Börja med att blanda färsen med kryddor och ett rått ägg. Bred ut smeten antingen i en pajform eller på ett bakplåtspapper. Tänk på att när färsen steks i ugnen frigörs ganska mycket vatten, som man kommer behöva hälla bort sen = bra med långpanna eller form. Stek i 20 min i 200 grader.
Bred ut ett lager med tomatsås när färsen är färdiggräddad, krydda med pizzakrydda och lägg på massa smaskig fyllnig! Och avsluta såklart med ost, gärna smakrik.
Grädda alltsammans i ugnen igen i 15 minuter i 200 grader.

Servera med en grönsallad eller hemmagjord pizzasallad.

Ät och njut!
                                                  (Receptet är hämtat på millajo.blogg.se)


Jag valde bacon och fetaost som fyllning och serverade med hemmagjord pizzasallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0